Левски с един от най-старите фен клубове

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

SANSIRO7
Контакти:

Re: Левски с един от най-старите фен клубове

Мнениеот SANSIRO7 » 24 сеп 2010 14:40

samocskasamo написа:От мальк баща ми ме водеше по стадионите.Бяха голяма група приятели почти наравно червени и сини.Ходеха в един сектор и ни вьзпитаваха в уважение кьм сьперника-мен и синовете на другите.Какво стана-пораснахме и се отделихме на сини и червени.Някои от нас станаха едни от наи известните гамени в Г и Б.През годините ние довчерашните приятели се мразехме а на моменти се и биехме.Сега някои от нас помадряха и поостаряха.Аз вече водя сина си на мачове,опитвам се да го вьзпитам както баща ми се опита,но само Господ ще покаже дали сьм бил добьр вьзпитател

Еми поне се опитваме да възпитаваме. Повечето българи не го правят. А от това идват всичките ни проблеми беди като индивиди и като нация.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 24 сеп 2010 14:57

samocskasamo написа:
bigbonusprize написа:
samocskasamo написа:Пьрвият фенклуб на ЦСКА е регистриран на 19.02.1989г около 11.00.Тогава е била и 116г от обесването на Васил Левски.На сащата дата следобяд е регистриран офицялно и пьрвият фенклуб на Левски.Мисля че пьрвият изобщо офицялно лицензиран фенклуб е на Локо Пд-края на 1988

Е виж човека разказва какво е било. Или не вярваш и мислиш, че лъже?

Официялно в сьда сте от 1989г.А пьрвият фенклуб нито е на Ман нито на Левски а на Торсидата от Сплит

Пич,само повтаряш Торсида Сплит,та Торсида Сплит...разбрахме,че си ги чувал,ма поне знаеш ли кво са всъщност ?

Те са първата УЛТРА-ФРАКЦИЯ в Европа,не са фен-клуб ! Нека правим разлика между двете...най-малкото "фен-клуба" се регистрира,докато Торсидата ми е интересно кой точно ще отиде да го регистрира на свое име,предвид дейността им ;)

П.П. Първият фен-клуб у нас не знам кой е,но знам коя е първата Ултра-фракция - "Изгрев Бойс" на Ботевистите ! Първата агитка в България която започва организирани ексурзий (които водят и до ексцесии) е тази на Левски и първата спирка на сините фенове е в Пловдив,срещу феновете на Ботев,с които се смята и до днес,че са ни най-сериозните сблъсъци ! 72ра,78ма,93та,96та...свирепи битки ! В интерес на истината,до ден днешен в нашия сектор има едно знаме "ULTRAS LEVSKI" със символа на Бранник,и годината 1978,което често краси и северната трибуна на Олимпико :)
Последна промяна от Blue_Lion на 24 сеп 2010 15:03, променено общо 2 пъти.
Изображение

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 24 сеп 2010 14:58

Интересно ми е, понеже има очакване клуба да е регистриран преди 89а година, според вас, комунизма разрешаваше ли нещо подобно?

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 24 сеп 2010 15:08

тогава нямаше такива НПО-та по ЗЮЛ,
това си беше жив "гнил капитализЪм тогава, кой ще те регистрира. Но макар и неофициално си имаше сериозно отношение към Клуба на приятелите на спорта. Може би учредителите са приспивали бдителността. ;)

Потребителски аватар
samocskasamo
Контакти:

Мнениеот samocskasamo » 24 сеп 2010 15:35

1961-Шаро от Перник организира около 300 човека фенове на Миньор и се опитва да ги регистрира като нещо от рода на фен клуб.Прибран от полицията и изпратен да живее 20г в Михаиловград-сега Монтана
ЦСКА и Байерн М-ТОВА Е ИСТИНАТА!!!

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 24 сеп 2010 16:01

Th3_K1ng написа:[offtopic]"левскар07

харесва ми часа на създаване на профила[/offtopic]

[offtopic]Не съм обърнал внимание, просто така се е получило. Но е добре, благодаря. Левскарите сме с характер:)[/offtopic]

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 24 сеп 2010 16:49

Първо има огромна разлика между Фенклуб-Утрас Фракция (Групировка)-Кежуал Фирма
Първото е група от хора които членуват в една организация с цел бройка.
Второто е част от група за организирана подкрепа на отбора ти вкъчи и като гост чрез песни и др.!!!Организиране на хореота,пирота и др.подобни!!!
Фирмата е бойна група от момчета водеща атаки срещу други групи противникови фирми.
Фенклуб кой е първи в Европа не знам?Първата групировка е ТОРСИДА основана 1950г.но бива разтурена почти веднага и възтоновена през 70те!!А фирмите започват в края на 60те г. в Англия под въздействието на новата хипи и пънк култури и многото наркотици!!!Другото дето пишете са чисти глупости!!!

Фенклуба не е Групировка,а групировките не са Фирми!!! :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
alexxx
Контакти:

Мнениеот alexxx » 24 сеп 2010 17:15

Samo LEVSKIII
Последна промяна от Дъстли Мюлдер на 24 сеп 2010 20:45, променено общо 1 път.
Причина: Пиши на кирилица!
Още Апостола е казал: "Нас няма кой да ни спре!"

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 24 сеп 2010 17:36

samocskasamo написа:1961-Шаро от Перник организира около 300 човека фенове на Миньор и се опитва да ги регистрира като нещо от рода на фен клуб.Прибран от полицията и изпратен да живее 20г в Михаиловград-сега Монтана

Пич евала, че знаеш този факт. Първата организирана фен група в България е на Миньор Перник. Водена е от Петко Чобанов - Шаро. Останала в историята с името "Групата на Шаро". Така че, червените и сините да замълчат пред фактите!
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 25 сеп 2010 10:23

petrof написа:
samocskasamo написа:1961-Шаро от Перник организира около 300 човека фенове на Миньор и се опитва да ги регистрира като нещо от рода на фен клуб.Прибран от полицията и изпратен да живее 20г в Михаиловград-сега Монтана

Пич евала, че знаеш този факт. Първата организирана фен група в България е на Миньор Перник. Водена е от Петко Чобанов - Шаро. Останала в историята с името "Групата на Шаро". Така че, червените и сините да замълчат пред фактите!
Може би е така. Но тук в случая с Левски не говорим просто за една група, а за стройна общонационална организация със свой устав и правила. Не зная дали друг отбор в България е създал такова нещо преди нас. Съмнявам се. Разбира се всяка група по времето на комунизма незивисимо колко е била организирана е била приемана като заплаха от комунистите. Защото за тях единствената организация която можела да съществува е БКП. И съвсем естествено всеки опит да се създаде фен клуб на който и да е отбор в България тогава е бил пресичан в някакъв момент, а лидерите му са били преследвани. Така става и със споменатия фен клуб на Левски който съществува само три години, така е ставало и опитите на други отбори да организират фен клубове.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Върни се в “Левски”