a boy named goo написа:Лично аз свързвам политиката на Стамболов единствено с авторитарното му управление и изключително жестокото му отношение към политическите си опоненти.За мен той е по-склонен да отреже главата на някой, вместо да го убеди в правотата си. В крайна сметка неговата свръхамбициозност довежда политическата му краиера до гибел.Именно заради това не мисля, че точно Стефан Стомболов е примерът за веилк български политик.
Добре, съветвам те да прочуиш малко повече историята на този велик българин. ИОмаш ли представа колко много е допринесъл за изграждането на инфраструктурата на млада България?
Това е един от любимите политици и на пор. Божидар Димитров, когото аз безкрайно уважавам като историк и учен. Знаеш ли какво значи, един довчерашен гяур, да кара Великия Султан на Турската империя да трепери ? Дори наскоро даваха документален филм за това.
Съгласен съм и за цар Борис, комунистите ни учеха, че бил слаб цар, но истината е, че почти всичко което са ни учили по история в последните 60 години е пълна лъжа.
Доказано е, че в тази държава винаги са властвали престъпниците , малкото хора които наистина са милеели за народа си и са се да създадат силна държава са свършвали като Стамболов и цар Борис. Добре е всеки да научи истинската история, защото скоро тук няма да остане един свестен българин, защото бива репресиран и гонен. Колко от най- известните ни сънародници са получили световно признание, а тук само ги хулим, като Стоичокв, Бербатов, и мн.други.