В темата, която отварям, ще се опитам да направя един плах опит за повишаване нивото на българския футбол чрез спазване на елементарни за изпълнение неща от нашите съдии. Едва ли някои от т. нар. футболни хора ще ми обърне внимание, но все пак ...
1. Да се санкционира според правилата грубата игра - с показване на картони /не както онзи ден във Варна/. Това ще пречи на антифутбола и ще пази здравето на футболистите.
2. Да се пресекат симулациите :
- като се показват картони за всяка такава - не само, когато е в наказателното поле;
- като не се позволява на играч от даден отбор да изважда топката навън, когато състезател от противниковия тим лежи на терена - само съдията по своя преценка следва да прекъсва играта /това вече се практикува в Англия/;
- да не се позволява безогледното влизане на носилки на терена за щяло и нещяло - спомнете си само изминалото световно първенство;
3. Да се дават реални, истински продължения на полувремената в замяна на пропилените минути - не формалните 2 - 3 минути, при условие, че "майсторите" на бавенето са убили поне 10.
Струва ми се, че ако всичко това бъде възприето от ръководните фактори в БФС и се превърне в политика на съюза и Съдийската му колегия /много е лесно/ футболната игра в България ще спечели сериозно. Говоря за истинския футбол, от който, разбира се, няма да имат полза несъстоятелните във футболно отношение отбори.
Всичко изброено практически ще увеличи чистото игрово време и ще ликвидира шмекеруването на дребно, когато се пази постигнат благоприятен резултат, най - вече от по - слабите тимове.
Няколко съвета към БФС и Съдийската му колегия
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Няколко съвета към БФС и Съдийската му колегия
7271 написа:В темата, която отварям, ще се опитам да направя един плах опит за повишаване нивото на българския футбол чрез спазване на елементарни за изпълнение неща от нашите съдии. Едва ли някои от т. нар. футболни хора ще ми обърне внимание, но все пак ...
1. Да се санкционира според правилата грубата игра - с показване на картони /не както онзи ден във Варна/. Това ще пречи на антифутбола и ще пази здравето на футболистите.
- като се показват картони за всяка такава - не само, когато е в наказателното поле;
- като не се позволява на играч от даден отбор да изважда топката навън, когато състезател от противниковия тим лежи на терена - само съдията по своя преценка следва да прекъсва играта /това вече се практикува в Англия/;
- да не се позволява безогледното влизане на носилки на терена за щяло и нещяло - спомнете си само изминалото световно първенство;
3. Да се дават реални, истински продължения на полувремената в замяна на пропилените минути - не формалните 2 - 3 минути, при условие, че "майсторите" на бавенето са убили поне 10.
Струва ми се, че ако всичко това бъде възприето от ръководните фактори в БФС и се превърне в политика на съюза и Съдийската му колегия /много е лесно/ футболната игра в България ще спечели сериозно. Говоря за истинския футбол, от който, разбира се, няма да имат полза несъстоятелните във футболно отношение отбори.
Всичко изброено практически ще увеличи чистото игрово време и ще ликвидира шмекеруването на дребно, когато се пази постигнат благоприятен резултат, най - вече от по - слабите тимове.
Е те сега Боби ще внесе предложенията ти в съдийската комисия на УЕФА, нали е някакво шефче там... Току виж ги приели

Сега сериозно... То и сега за грубост, симулации и продължение на времето си има правила, само че нашите съдийски гении не щат да ги прилагат. Няма да стане, пич

Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
-
- Контакти:
оня ден БОБИ беше в Разложко
в един известен хотел за голф
хич не му дремеше за съдиийската колегия
в един известен хотел за голф
хич не му дремеше за съдиийската колегия
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
- nasko fena
- Контакти:
7271 написа:В темата, която отварям, ще се опитам да направя един плах опит за повишаване нивото на българския футбол чрез спазване на елементарни за изпълнение неща от нашите съдии. Едва ли някои от т. нар. футболни хора ще ми обърне внимание, но все пак ...
4-то:Да се дават реални,истински а не измислени дузпи и по възможност и за другите отбори

свирил мача Ч.Море-Левски,а именно че решението за дузпа е било неправилно

Ако няма какво да правиш,ела на себе си!!!
Върни се в “Футбол - България”