За жалост в България има доста смотани коментатори, които всеки мач пеят едно и също (в псевдо спортната "телевизия" Спорт 7 има един все повтавя кой кога е роден и за кой играл.Едно и също всеки мач.Никаква статистика нищо по интересно не казва).Но има и доста добри.Кои са топ 5 за вас.Ето и моите:
1.Дуета от Евроком (много освободено коментират а и много са осведомени за немската лига)
2.Боби Борисов от Диема (единствения му кусур за мене е че мисли футбола свършва извън Англия)
3.Жоро Драгоев от Диема (щеше да е първи но фрапищата му незаинтересованост когато някой вкара гол ме дразни.Той вкарва някой в голямо дерби за Жоро все едно тъч)
4 и 5 Йордан Грозданов и Димитър Тренев съответно от ТВ 7 и Диема.Просто коментират каквото трябва без да бръщолевят простотии.
Най-добри коментатори
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- smash_the_reds
Re: Най-добри коментатори
Боби Борисов№1!Слушам и гледам с кеф!
Над България изгря звезда с името на ЦСКА!
-
- Контакти:
Тренев и Борисов със сигурност са в топ 3. Има един превъзходен коментатор по Евроспорт - Йордан Божинов, но него не знам дали да го слагам в сметката, тъй като е по - концентриран в снукър и тенис, ако коментираше само футбол, щеше да е моят номер 1. А, иначе, кой да е третия - колебая се между Иво Даскалов и Алекси Сокачев.
Той е един и се казва Николай Колев- Мичмана (Поклон пред светлата му памет). Няма друг като него с такъв глас, интелект и неповторим коментар. Точно тези от Бтв изобщо не ми ги слагайте в класациите, от Диемата са малко скучнички понякога, за другите телевизии нямам мнение. Да не забравяме и титаните от БНТ, ако не бяха те да ме забавляват, щях да изключа телвизора на мача ни със Сърбия още на 20-та минута.
Като двойка коментатори, аз имам най-добри спомени от Ники Александров и Томислав Русев когато коментираха Ш.Л по Бтв навремето. Помня един ужасно скучен мач м/у Борусия Арсенал, завършил 0-0 , не спряха да ръсят майтапи.
Борето Касабов също е добър и много ерудиран.
От чуждестранните ми е най- забавно да слушам шотландски или японски коментатори, истеричните красъци на испанци и бразилци отдавна не са ми така интересни.
Шотландците с техния неповторим акцент просто ме хвърлят в тъч, онзи ден гледах мача на Юнайтед с някакъв шотландец за коментатор, почти не му схванах английския, ама бе готино.
Японците пък имат много специфични и емоционални гласове. Навремето като излизаше играта Winning eleven за ps2, докато чакам европейската или американската версия , по известна у нас като PES, я цъках на японската версия, нямате си на идея колко беше весело, особено като се съберем компания на мулти.
Като двойка коментатори, аз имам най-добри спомени от Ники Александров и Томислав Русев когато коментираха Ш.Л по Бтв навремето. Помня един ужасно скучен мач м/у Борусия Арсенал, завършил 0-0 , не спряха да ръсят майтапи.
Борето Касабов също е добър и много ерудиран.
От чуждестранните ми е най- забавно да слушам шотландски или японски коментатори, истеричните красъци на испанци и бразилци отдавна не са ми така интересни.
Шотландците с техния неповторим акцент просто ме хвърлят в тъч, онзи ден гледах мача на Юнайтед с някакъв шотландец за коментатор, почти не му схванах английския, ама бе готино.
Японците пък имат много специфични и емоционални гласове. Навремето като излизаше играта Winning eleven за ps2, докато чакам европейската или американската версия , по известна у нас като PES, я цъках на японската версия, нямате си на идея колко беше весело, особено като се съберем компания на мулти.
- smash_the_reds
Той е един и се казва Николай Колев- Мичмана (Поклон пред светлата му памет). Няма друг като него с такъв глас, интелект и неповторим коментар.
Напълно съм съгласен

Мичмана беше най-големият. Втори като него няма да има.
-
- Контакти:
"Точно тези от Бтв изобщо не ми ги слагайте в класациите."
Извинявам се, за момент си помислих, че тук се е появила тема, в която мога свободно да изкажа мнението си, без да ангажирам никого с него. А и не знаех, че това е твоята класация, съжалявам...
Николай Колев – Мичмана
от Уикицитат
* "След самолетна катастрофа в Африка оцеляват англичанин, французин и българин. Вождът на племето заявява: "Ако ми кажете нещо, което зная, се спасявате. Иначе в казана." Французинът разказва, че родината му е страна на свободата и люлка на проституцията. Англичанинът обяснява, че британската империя е владяла света. И двамата обаче отишли в казана. Българинът сам се запътва натам, промълвявайки: "Ти за Англия и Франция нищо не знаеш, че за България и София ли ще си чувал?" "Стой", спира го африканецът.И допълва: "Че аз там с Мичмана съм завършил география."
* "Конструкцията на изречението в българския език е такава, че пречи на доброто темпо на спортния коментар."
* "Господ е българин!" - след гола в 90-тата минута на Емил Костадинов срещу Франция на ст. "Парк де Пренс", с което нац. ни отбор се класира за Св. първенство по футбол в САЩ-1994 г.

от Уикицитат
* "След самолетна катастрофа в Африка оцеляват англичанин, французин и българин. Вождът на племето заявява: "Ако ми кажете нещо, което зная, се спасявате. Иначе в казана." Французинът разказва, че родината му е страна на свободата и люлка на проституцията. Англичанинът обяснява, че британската империя е владяла света. И двамата обаче отишли в казана. Българинът сам се запътва натам, промълвявайки: "Ти за Англия и Франция нищо не знаеш, че за България и София ли ще си чувал?" "Стой", спира го африканецът.И допълва: "Че аз там с Мичмана съм завършил география."
* "Конструкцията на изречението в българския език е такава, че пречи на доброто темпо на спортния коментар."
* "Господ е българин!" - след гола в 90-тата минута на Емил Костадинов срещу Франция на ст. "Парк де Пренс", с което нац. ни отбор се класира за Св. първенство по футбол в САЩ-1994 г.
amanotprostaci написа:"Точно тези от Бтв изобщо не ми ги слагайте в класациите."
Извинявам се, за момент си помислих, че тук се е появила тема, в която мога свободно да изкажа мнението си, без да ангажирам никого с него. А и не знаех, че това е твоята класация, съжалявам...
Спокойно, слагай си ги, просто с тези думи си изразих отношението към тях, какъв е проблема.

Сега като се замислих, не бях прав- имат един , който харесвам, Тодор Кирков, жалко, че лансират Делев и Бакърджиев пред него. Сокачев принципно коментира доста непрофесионално, но компенсира с голяма емоционалност, така че се съгласявам с твоя избор.
Струва ми се, че двамата най- поготвени от българските в момента са Иван Тенев и Момчил Манчев, коментаторите на формула 1. Винаги готови с тонове информация и ме е радвало, как благоговеят пред звука на двигателите на болидите.
Върни се в “Футбол - България”