Но това, което искаме, е свобода, ние сме поколението на свободата, няма как да сме други. Няма как след нас да падне Берлинската стена и да е друго. Но една тирания се заменя с нова, така както на борците за свобода на Берлинската стена им казаха, че ще рушат стената за да се свърши с 45-годишния терор, така на другия ден им казаха, че има да плащат такси, след още няколко години и милиарди репарации, че били виновни за нещо. А моето камъче от тази стена все още си седи вкъщи, заедно с чукчето, което тогава е струвало 5 немски марки, за да си отчупиш от стената (капитализъм в зародиш).
Да бъдеш човек не е даденост, когато сведем глава пред неправдите вече губим човешкото. Само когато имаме свобода сме човеци! Така от тази прелюдия на моя живот, стигам и до футбола, разбира се неделима част от него. 90-те години ни донесоха много срам и позор, псевдо-свобода, мутризация и влошаване на етническия модел в България, гонене на модела на Косово, но това всички го знаем. Всички знаем и за футболната ни история, за отбори като Лефски които бяха яхнати от "демокрацията" и престъпното еврейство, набедени за отбор на народа и свободата.
През тези години ЦСКА оцеля главно заради ветераните си и феновете си, не знам кое изигра по-важна роля. През годините искаха да ни прекръстят, искаха да ни направят тотаджийски отбор, искаха да превърнат феновете на този отбор в леки жени, прислужници на мутри и мракобесници, какъвто модел успя да сработи на Герена и на Лаута. Това не се получи, много от тези мракобесници вече не са сред живите, разбраха, че не са безсмъртни за куршумите и престъпния си начин на живот!
Сега след 20 години ЦСКА е изправен на колене, феновете му се разцепени и се чудим какво става, сълзите ни не са достатъчни... Този процес набра инерция през тези 20 години, унищожиха ни като спортен клуб с малки изключение и с малко разпадащи се залички тук и там. Унищожиха комплекс "Червено Знаме" и ДЮШ на футболния клуб, два пъти закриват БК ЦСКА, атакуват постоянно ВК ЦСКА, миналата година пореден пример с Ватерполистите на ЦСКА...
А сега врагът се казва ТИТАН АС, да с главни букви. Хората които бяха наложени от Б.Б. да чистят по всички общини на милата ни Родина. Хората, които спасиха страстите преди скъпоценните избори. Същите тези хора, които се изправят срещу фенове на ЦСКА с директни заплахи в стил 90-те години в България или ранните години в Южна Италия.
Стадионът ни го няма, а както си личи г-н Петър Диков има интерес единствено към Иракли и апетити по плажните ивици на България. След като стана ясно, че незаконно е дал разрешение да се изсече гората, за да се направи "София Ленд", нищо вече не би ме учудило. Но ТИТАН АС също имат подобни интереси, техните "преговори" и "разговори" за "идейни проекти" и търсене на "крупен инвеститор" са само в кавички, каквато е артикулацията на г-н Борисов от Титан пред спортните медии.
Учили са ме, че подобно поведение няма място в една цивилизована държава, че престъпниците са раково образувание за обществото. Не казвам, че някой е престъпник, в България това не може да се докаже, дори и калашника да си е забравил. Ако ЦСКА не е свободен, то по-добре да мръ! Не бих искал да се превърна в поредния платен фен на онзи гнусен, синьо-зелен-жълт стадион! Не бих искал да се делим на групички в сектора, в който съм израсъл! Всичко друго - да, но това няма да преглътна! А съм видял в очите на хората в този сектор, че този плам никога не ще бъде потушен от когото и да било! Ние сме на ход!
emil_mlo forum.CSKASOFIA.com
Няма-какво повече да добавя-които разбрал-разбрал-които не....................(quote Любо Пенев