Здравейте, господа от комисиите на Българския футболен съюз. Пиша ви като на най-принципните хора на планетата. Защото вие непрекъснато изтъквате, че сте независими и безпристрастни.
За това и сега аз, като един средностатистически фен на футбола у нас, се обръщам за справедливост към вас.
Нали вие следите за феърплея в играта? И така през есента на миналата година вие, господа от кръга „Принципност”, наказахте един играч за червен картон в контрола. И го лишихте от право да играе за клуба си в официален мач от българското футболно първенство.
Този футболист се казва Зе Руи и по случайност бе играч на ЦСКА. По абсолютна случайност. Както и за лиценза миналото лято, когато много се оказаха маскари, но само един клуб го отнесе.
И той по случайност се оказа... Е, сещаме се, нали? (Между другото, на същата кървава контрола през есента и славистът Ортега получи червен картон, след като прати в безсъзнание и в лазарета до края на сезона своя съперник Ели Маркес. Но за него наказание нямаше...
Навярно пак случаен пропуск...) Сега, господа от кръга „Принципност”, като сте казали А, би следвало да кажете и Б. Защото нали вие сте най-принципните и безпристрастни хора на планетата?
Нали това ни убеждавахте миналото лято? Поради тази причина тук ви предлагам кратката статистика на българските футболисти, които са получили червени картони в играните тази зима контроли. Може би вие сте спали зимен сън и не сте следили, заплеснали сте се просто покрай коледните празници.
Но ето сега ви улесняваме със списъка на провинилите се:
23 януари в Сандански: Вихрен – Локо Пд 1:0. Евертон Джилио – Том (Локо Пд) е изгонен от рефера Христо Ристосков след втори жълт картон.
24 януари: Марек – Беласица 5:2. Йордан Апостолов (Бела), Георги Георгиев и Янко Сандански(Мар) получават червени картони.
28 януари в Севлиево: Видима – Несебър 0:1. Боби Иванов от Несебър е изгонен от рефера Енчо Енев още във втората минута.
31 януари в Каварна: Калиакра – Спартак Вн 2:1. Съдията Диян Христов вади червен картон на Стойко Сакалиев (Сп) в 33-ата минута.
04 февруари в Алания(Тур): Ботев(Пд) – Минск 2:2. В 34-ата минута Георги Семерджиев от тима на пловдивчани е изгонен за груб фаул.
04 февруари в Анталия(Тур): Левски – Металург (Донецк) 1:0. Реферът Александър Дербьо показва червен картон на Владимир Гаджев (Лев) за груб фаул срещу Велизар Димитров в 65-ата минута.
04 февруари в Самоков: Рилски спортист – Марек 2:0. Антон Вергилов (Р. сп.) е изгонен за груба тесла срещу Виктор Колев. Мачът завършва с масов бой!!!
04 февуари в Анталия: Миньор Пк – Арис Лимасол 1:1. Венцислав Василев от Миньор е с червен картон за груба игра в 83-ата минута.
04 февруари: Светкавица – Видима 2:2. Реферът Деян Павлов показва червен картон на Канев от Светкавица.
05 февруари в Анталия: Левски – Терек 0:1. Съдията Витали Ходуля изгонва Жеан Карлос (Лев) ударил без топка съперник в 77-ата минута.
05 февруари в Ларнака: Локо Сф – Бърно 0:1. Реферът Константину показва червен картон на Ваня Дзаферович (Локо Сф) след груб фаул в 81-вата минута.
07 февруари в Албена: ЦСКА – Спартак Вн 3:0.Съдията Станислав Тодоров гони Даниел Моралес (Сп Вн) за удар без топка срещу Минев в 88-ата минута.
07 февруари в Албена: Монтана – Локо Пд 1:0. Реферът Радослав Станев показва три червени картона - на Даксон (Локо Пд) и на Светлан Кондев (Мон) за саморазправа в 28-ата минута и на Петър Кюмюрджиев (Локо Пд) за реплика в 89-ата минута.
08 февруари в Белек: Славия – Терек 1:2. Славчо Георгиевски (Слав) принуждава съдията Юрий Тимошчук да му покаже червен картон в 85 минута за невъздържаност.
08 февруари в Агия Напа: Локо Сф – Виктория(Жижков) 1:1. Реферът Христодулу изгонва Калоян Караджинов (Лок) в 80 минута за удар на съперник без топка.
09 февруари в Анталия: Ботев Пд – Спортул 2:3. Румънският съдия показва два червени картона на играчи на Ботев – на Васко Василев в 76 минута за игра с ръка в нак. Поле и на Мауро Алегре в 80 минута за изключително груб фаул.
10 февруари в Анталия Славия – Полония 0:2. За удар на съперник с крак в лицето реферът Юсан Метин гони в 82 минута Радослав Димитров от Славия.
15 февруари в Анталия: Сливен Одра 2:1. Арбитърът Емир Рамович показва червен картон на Мирослав Миндев (Слив) след груб фаул в 82 минута.
15 февуари в Анталия: Левски – Динамо Минск 0:0. Фелипе да Коща (Левски) замеря рефера Бурат Тенгис с топката, след това го напсува и получава червен картон в 44 минута.
Това е, господа от кръга „Принципност”. Тези случаи са копие на казуса Зе Руи. Сега остава да докажете, че не действате избирателно, че наказанията ви не са насочени и валидни само за един клуб.
Побързайте, защото пролетният полусезон чука на вратата. Действайте, както действахте срещу ЦСКА – безкомпромисно, скоростно и решително. В името на феърплея.
Тодор Шабански, РИНГ ТВ
Браво Тодоре...прекрасна статия , ама нега господина Батков да я прочете,че те са според думите му сами срещу всички или сами срещу вълци,сякаш отложените мачове с Черноморец бяха преди 100 лета!
Винаги съм знаел,че този индивид е нагъл като всеки адвокат,но този път счупи нагломера и тъпомера на веднъж.А статията да я прочетат главите в БФС и да действат,като гледам половината "А" група,ще почива заради картони първия кръг!
До господата от кръга „Принципност”
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
До господата от кръга „Принципност”
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!
Re: До господата от кръга „Принципност”
Защо Тодор не каже дали някои отборчета не трябваше въобще да не бъдат допуснати до първенството?!
Същите тези "безпринципни господа" набутаха гювеч на любимците му!!!
Същите тези "безпринципни господа" набутаха гювеч на любимците му!!!

То отборчето е само едно.
Браво, хубава статия но аз отсега знам какво ще е оправданието за някои от срещите ( ако изобщо има някакво оправдание ) - че са се играли извън България въпросните срещи....
Иначе като фен на ЦСКА с интерес очаквам да видя дали срещу Вихрен ще играят онзи португалския "Марадона" Да Коща и Гаджев...
Изрусеното португалче вероятно ще се чувства контузен и едва ли ще играе, значи питанката се свежда до Гаджев...
Въпреки авантите от всякъкъв род за опонентите ни - ЦСКА пак ще бъде шампион!

Останалите да се нареждат след нас!!!

Иначе като фен на ЦСКА с интерес очаквам да видя дали срещу Вихрен ще играят онзи португалския "Марадона" Да Коща и Гаджев...

Изрусеното португалче вероятно ще се чувства контузен и едва ли ще играе, значи питанката се свежда до Гаджев...
Въпреки авантите от всякъкъв род за опонентите ни - ЦСКА пак ще бъде шампион!

Останалите да се нареждат след нас!!!

Последна промяна от Yasso на 19 фев 2009 17:18, променено общо 1 път.

...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!
5 стадиона в България отговарят що годе на изискванията за провеждане на футболен мач.Ако лицензионната комисия не беше направила(за пореден път компромис) нямаше да има първенство тази година.До кога питам аз.Стига компромиси.Стига футбол на комунистически развалини от преди 30-40 години. 

Темата и статията са изстреляни точно в десетката,но едва ли на някой,който има властта да вземе мерки,ще му направи впечатление.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Добре де защо аз като един най-обикновен човек трябва да си плащам- данък сгради, данък за МПС, данък смет, социални осигуровки, здравни осигуровки и още ред други, а ако реша да не плащам ще ме съдят и естесвено ще ме осъдят, ще дойде съдия изпълнител и ще вземе каквото прецени за необходимо или каквото му хареса! Така е правилно и затова си плащам, не защото ми е много готино да давам пари на ония нещастници дето ме крадат-депутати, министри и да не изброявам!
Сега да погледнем към ЦСКА, понеже техните фенове много обичат да говорят за Левски и да са вечните жертви, онеправданите, ощетените и какви ли още не! Кажете ми какво стана стях като дължаха пари за осигуровки? Някой съден? Няма! Помните ли обърнатите джобове? Защо не отиде инспекция по труда? Нима футболистите не са на трудови договори? Колко отбора купуват като бесни футболисти при положение, че не са платили на настоящите и бившите си футболисти! Колко хора биха правили Алея на славата, а не са си платили банкета за титлата?
Сега тръгнали да се оплакват за 1 червен картон! Наистина не е справедливо! Народът за такива случай обаче казва" Вижда сламката в очите на другите, а не вижда гредата в своите!". Господа фенове на ЦСКА насочете тези усилия за подобряване бъдещето на ЦСКА и за това Лупи да получи своето наказание!
Относно г-н Шабански си мисля, че први лоша услуга на нормалните привърженици на ЦСКА отклонявайки им вниманието от случващото се с отбора!
Друг е въпроса защо има отбори в А група които нямат стадиони
Друг въпрос е защо има отбори които също не са с изрядни документи
Друг е въпроса защо не се намали тая А група, след като е ясно колко слабо ни е първенството и нямаме добри отбори за половин при сегашният и размер
Друг е въпроса...... стига толкова, че ще отиде до утре.
Сега да погледнем към ЦСКА, понеже техните фенове много обичат да говорят за Левски и да са вечните жертви, онеправданите, ощетените и какви ли още не! Кажете ми какво стана стях като дължаха пари за осигуровки? Някой съден? Няма! Помните ли обърнатите джобове? Защо не отиде инспекция по труда? Нима футболистите не са на трудови договори? Колко отбора купуват като бесни футболисти при положение, че не са платили на настоящите и бившите си футболисти! Колко хора биха правили Алея на славата, а не са си платили банкета за титлата?
Сега тръгнали да се оплакват за 1 червен картон! Наистина не е справедливо! Народът за такива случай обаче казва" Вижда сламката в очите на другите, а не вижда гредата в своите!". Господа фенове на ЦСКА насочете тези усилия за подобряване бъдещето на ЦСКА и за това Лупи да получи своето наказание!
Относно г-н Шабански си мисля, че први лоша услуга на нормалните привърженици на ЦСКА отклонявайки им вниманието от случващото се с отбора!
Друг е въпроса защо има отбори в А група които нямат стадиони

Друг въпрос е защо има отбори които също не са с изрядни документи

Друг е въпроса защо не се намали тая А група, след като е ясно колко слабо ни е първенството и нямаме добри отбори за половин при сегашният и размер

Друг е въпроса...... стига толкова, че ще отиде до утре.
Вие сте млада и красива, имате 2 висши образования, владеете перфектно 3 езика, имате руса коса, дълги крака и чаровна усмивка и искате да вземате заплата между 5 и 10 хиляди лева? Вървете на майната си! На нас ни трябва арматурист!
Добре де защо аз като един най-обикновен човек трябва да си плащам- данък сгради, данък за МПС, данък смет, социални осигуровки, здравни осигуровки и още ред други, а ако реша да не плащам ще ме съдят и естесвено ще ме осъдят, ще дойде съдия изпълнител и ще вземе каквото прецени за необходимо или каквото му хареса! Така е правилно и затова си плащам, не защото ми е много готино да давам пари на ония нещастници дето ме крадат-депутати, министри и да не изброявам!
Дотук поуста ти бе много хубав и съдаржателен,както и притчата за сламката и градата в окото.Много я обичам и често я употребявам.На няколко пъти и аз задавах тоя въпрос за плащането на данъци с тайната надежда някой син фен да ми отговори,но все още не съм доживял това чудо.Аз също съм редовен данъкоплатец и съм сигурен,че ако не платя данъци върху всичките си годишни доходи,ще бъда виновен и съден според законите в страната.
А сега да погледнем как стоят нещата с доходите и плащането на данъци в Левски.Футболистите на тоя клуб се водят на трудов договор и плащат данъци върху някакви смешни суми.Останалата част от заплатите си получават с граждански договор с една фирма в Кипър!!!Но върху тия доходи никой от тях не е платил и една стотинка данъци на държавата.А това е престъпление по законите на всички бели страни по света.Сети се за какво пратиха на времето Ал Капоне в затвора.Заради същото престъпление!!!Явно ние не сме в списъка на тия страни

В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Върни се в “Футбол - България”