На цената на едно Боро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: На цената на едно Боро

Мнениеот Alex » 18 сеп 2010 18:19

veseo написа:Ще ти задам и аз един въпрос - оригинален ли ти е Windows (ако изобщо ползваш) и ползваш ли само безплатни (не пиратски) програми, купуваш ли си всички игри (ако играеш) и гледаш ли филми само на кино и по тв (тоест, не сваляш филми от торенти). Нямам нужда от отговор, но сам си отговори и ако отговорът на поне 1 от тия въпроси е отрицателен, то някак нямаш право да задаваш втория въпрос (за "придобитото по кофти начин") ;)

а бе, ти някога занимавал ли си се с авторски права, с право въобще?????? щото аз съм и мога да ти кажа, че нещата въобще не са в бяло и черно, както ги представяш. даже веднъж си спомням, че на някаква дискусия шеф на огромна национална институция точно на въпрос за политиката ни по отношение на и-нет и т.н. каза: еми, те франция и швеция още не са решили тоя проблем, та ние ли да се занимаваме......

прочети кво съм писал за маскарите и ще разбереш що човекът някак си има право да пита за борото... като дискредитираш някой, вината ти не става по-малка (макар че в България минава тоя номер ;) )
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 18:28

Alex написа:Към автора: иди в чужбина, братле...... и се радвай, че вечерта след случая някой не те е смлял от бой зад някоя сграда.

Иначе, ако ще даваме примери: аз в сряда си ходя на лекции, излизам на тичане с раница на гърба, портфейли и други глупости по ръцете и 2 пластмасови бутилки. Минавам покрай контейнерите за разделно събиране на буклука, изхвърлям си бутилките, виждам вътре много строителни отпадъци и кашони и инстинктивно, докато почти тичах, се прекръстих и както си нямаше никакви хора покрай мен, изведнъж чух от съседния строеж как ме напсуваха 2-3 човека и почнаха да си обясняват: еее, така като почнат само да се праят на интересни някви и кво демонстрират, все едно голямото нещо е станало.......

В България съвестните граждани пречат! Пречат ни на рахатлъка, пречат, че с техните норми не можем да серем навсякъде! Ние искаме някой друг да ни направи всичко и на приказки сме с голямо желание да се оправят нещата. Обаче, ако верно се появят хора, които да работят за това, те почват да ПРЕЧАТ. (тия пък на кви се праят, кво се престарават там). На Българите си ни харесва всички да са маскари - така не се чувстваме виновни за собствените си кражби и сране..... а, картинката става пълна като си намерим и виновен - турци, цигани, мутри, политици............

а такива примери до безкрай можем да даваме. Как пък все ми бибкат като спра на пешеходна пътека - някой ден ще ме ударят и аз ще съм виновен; как пък никой не си намалява чалгата от апартамента и ако звъннеш на полицията, си отваряш още повече проблеми и как никой не ебава да спре да пучи на публични места. за всичко отговорът е: като не ти харесва, никой не те кара да.... еди какво си - нормлано е като не ти харесва нещо да се бориш да стане ок - ама в бг пречим ;)

Алекс казваш много верни неща!
в Бг всеки е принципен, стига да не става дума за ..него. Тогава се почва "какво толкова, те политиците в парламента" и подобни клишета

искат да ни изкарат смешни, ако се опитваме да се придържаме към някакви правила!
да, ама нЕма да мине!

ще перефразирам моят любимец Коелю - светът на ежедневието и идеалният свят са два различни свята.
Не можем да очакваме те да се "съберат".
Можем да очакваме обаче те да са доближат.
Със случаи като този, с реакции като тази, дърпаме няколко милиметра напред.
Пак е нещо, нали ;)

Респект и за мнението ти за софтуеъра!
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
levski78
Контакти:

Мнениеот levski78 » 18 сеп 2010 18:30

как се казва песента от минутките на водещия

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 18 сеп 2010 18:32

ех чудо невиждано дете да пуши и да му дават цигари...
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Сашо Александров
Контакти:

Мнениеот Сашо Александров » 18 сеп 2010 18:45

В училище на лавката продават цигари...всичко живо знае, но никой не взима мерки!

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 18 сеп 2010 18:46

Аз станах свидетел как в едно магазинче на ул. Раковска в центъра на София Майка купи кутия цигари на непълнолетната си дъщеря! Българина в културно отношение е два века назад от развитите народи! Всеки си прави каквото си иска и разчита на това, че всичко му е позволено, стига да не го хванат, а ако го хванат винаги може да се измъкне(умишлено не споменавам моралната страна, защото тя няма стойност по наще геогравски ширини)! Не случайно българщината се асоциира с простотия и нецивилованост...

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 18 сеп 2010 18:50

Pro-european, сигурно си падаш по психолигията щом задаваш такива въпроси.
1.По каква причина доброволно бихте се отказали от нещо, което може да получите гратис / на аванта, но по някакъв начин усещате за неприемливо ?– Ако това нещо не означава нищо за мен, ако получаването му накърнява достойнството ми, ако ощетява този от който ще го получа или трети човек, ако това би ме задължило с нещо, което не желая.
2.Или какво в никакъв случай не бих заменил срещу един пакет Боро (но на сходна стойност, ако е материално )?– На този въпрос ще отговор с уговорката, че съм пушач. Бих разминил някоя вещ на подобна стойност за кутия цигари само, ако притежателя на цигарите е проявил интерес към моя предмет и би го желал, както и това което разменям да няма сантиментална стойност за мен или мой близък. Ако ми се пуши много и няма магазин наблизо без задръжки бих дал 2 банкноти по пет лева за кутия Боро на някой, стига да не му е единствена(ако е пушач) ;) :)

Потребителски аватар
VelBujd
Контакти:

Мнениеот VelBujd » 18 сеп 2010 18:53

Ами следната ситуация: Баща се прибира мъртво уморен от работа и му се пие да речеме 1-2 бири или иска да запали някоя цигара, но няма в наличност.Решава да прати сина си до кварталния магазин, но там не му продават, защото няма 18 години.
Лично на мене ми се е случвало хиляди пъти :D

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 18:54

Jorkorazporko написа:Не случайно българщината се асоциира с простотия и нецивилованост...

хм като цяло си железен.
и все пак - не ми се иска да губим увереност - че асоциациите могат да се променят.

2 примера за румънците - до 2005 ги имах за цигани.
2005 бях във Виена за 3 месеца на обучение и най-подготвените хора с отличен английски бяха ...да румънците.

В евро-институциите също съм попадал на уникално добри и мотивирани румънци.
Които блестящо защитават интереса на страната си.
не мога да забравя този случай - в продължение на 5 месеца - всяка седмица посещавах заседанията на един от комитетите.
Българският представител се изказа веднъж за 5 месеца - не преувеличавам.

Румънският-всяка седмица. един път нямаше преводач от румънски на английски , и почна на френски, като каза че не е проблем и на немски :o :o

а нашата кифла се криеше зад бюрото

така че вече асоциирам румънците с ниво над средното и добри чувства.
така че от добрите примери се влияят и асоциациите ....
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 18 сеп 2010 18:55

Pro-European написа:
TheClub написа:Отговор на първи въпрос:
По-никаква причина! Ако нещото е една дъвка от приятел, вместо да взимам цяло пакетче да, но нещо по сериозно - НИКОГА!
Отговор на втори въпрос:
Боро? Аз не пуша! Няма и да пропуша! Считам го за адски вредно(както и е), но просто специално за пушенето имам воля никога ама никога да не пробвам!

а кога би отказал да получиш нещо безплатно на приблизителна стойност - примерно билет за мач, на твоя отбор? какво условие към безплатния билет не би приел?
Това търсим, кога се отказваме от нещо доброволно, защото е придобито по неприемлив начин (както приход от 5 лв за магазина чрез продажба на малолетни)

Имах предвид от нещо, което не съм заслужил бих се отказал!

Върни се в “Свободна зона”