ЛЕ, групова фаза: Левски - Гент // 16.09, 20ч. - Герена!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Re: "Къде остана Бижутера?"

Мнениеот Pro-European » 17 сеп 2010 21:06

Cesc Fabregas написа:

Ицето е голям пич, и когато не се лигави е много интелигентно момче с голям потенциал, а според мен е и добър журналист. Редовно му чета статиите, и по мое мнение е над средното ниво. Разбира се, има накъде да се развива и още, но все пак е в началото на кариерата си! ;)

Марти тук не мога да се съглася с теб.
Бижутера е симпатяга, но статиите му са слаби.
Ще му направим лоша услуга, ако кажем обратното.
надявам се да се развие към по-добро момчето
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
blanco
Контакти:

Който си го може, си го може.

Мнениеот blanco » 17 сеп 2010 21:11

Левски - Гент е за рубриката "без коментар"

Във футбола има мачове, за които спортнотехническият анализ е излишен, но не защото липсва материал за подробен разрез. Просто са случили неща, които трябва да бъдат изживени, изстрадани, отпразнувани (или оплакани), без да се търси експертното им обяснение. Двубоят Левски-Гент е тъкмо от тази категория, въпреки че е предостатъчен, за да се направи задълбочен коментар за проблемите на българския футбол - тежки сега и още по-тежки в обозримо бъдеще. Комбинацията от победата, обрата в резултата, желанието на играчите и изключителното участие на публиката прави този мач специален.

Сините спечелиха за първи път срещу белгийски отбор в европейските турнири и само по себе си това 3:2 не може да бъде подминато като незначителен факт. За първи път през последните 20 години (а може би и повече) български тим стига до този резултат след като противникът е повеждал два пъти в резултата. Изглежда нелогично, но сякаш е по-лесно да направиш обрат от 0:2, понеже шокът от такова развитие често води до отпускане при съперника и тръгване "ва банк". Особено за родния манталитет бърз втори противников гол след мъчително постигнато изравняване по правило е действал фатално за нагласата на състезателите.

Сега всички говорят за проявеното мъжество, но много пъти се е случвало български футболисти да играят с желание и характер и това да не намира положителен израз на таблото. А и по инерция повечето зрители, журналисти и даже тесни специалисти оценяват характера според резултата. Със същата боева настройка "Левски" можеше да не победи или да загуби, което нямаше да снижи качеството и атмосферата на показаното през 90-те минути. Ала щом след такова раздаване от терен и трибуни се стига и до 3:2, взирането в детайлите се превръща в дребнавост.

От всички отзиви очаквах с най-голямо любопитство мненията за нивото на Гент. Беше ми ясно, че с определения като анонимници, средняци, аутсейдари от четвърта урна, бастуни, ливади и т.н. се цели омаловажаването на успеха. В България сме царе по тази линия, независимо дали става въпрос за "Левски", ЦСКА, Литекс и останалите отбори. Разбира се: белгийският състав не е кой знае какво като класа, независимо че е елиминрал Фейенорд. Но когато ние, хората от единствената европейска държава с драстичен и продължаващ в жестоки темпове упадък на футбола, квалифицираме с размах и снизхождение белгийското първенство като слабо, значи генерално сме объркали критериите. За разлика от сините, Гент играе всяка седмица сериозен мач срещу съперник, селектиран по сходен начин и изповядващ типичните за Белгия футболни характеристики. Няма големи разлики между Гент, Генк, Моленбек, Локерен, Шарлероа, Лиерс, Мехелен (изброяването е произволно). Всички са атлетични, отскокливи, влизат без страх, играят с глава, шутират без задръжки, вписват се в схеми и темпо, обучени са да играят рационално, бързо и ефикасно. През това време българските участници в турнирите ежеседмично практикуват ръгане, падане, ставане, лежане, налитане на съдии в забавения каданс, наречен роден футбол. И когато Даниел Младенов се удари в здраво стъпил на тревата защитник, публиката у нас вижда дузпа, а то няма сигнал. За някогашните български футболисти, треньори, отбори и запалянковци Гент може да е незначителен противник, но за днешните ни стандарти ВСЯКА подобна победа е голям успех. Впрочем, потвърждават го непрекъснато и повечето резултати в Лига Европа.

Ако от този мач трябва да се направи някакъв извод, той е по темата българи-чужденци. Без Мулдер, Грийн и Дембеле в състава, с български изпълнители на техните постове, двубоят на стадион "Георги Аспарухов" отиваше към 0:3. Само тези тримата (плюс Жоазиньо), школувани в съвсем различни условия, не се стряскаха от белгийските здравеняци и демонстрираха постоянна класа и самочувствие. Важният въпрос е не докога те ще се задържат в "Левски" (така или иначе при добри оферти си тръгват незабавно), а кога българските футболисти ще започнат да се подобряват поне малко. Защото нашите вече грешат елементарни неща и много от тях дори тичат неправилно.

Асен Спиридонов, Евроспорт

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 17 сеп 2010 21:14

Pro-European написа:
Cesc Fabregas написа:

Ицето е голям пич, и когато не се лигави е много интелигентно момче с голям потенциал, а според мен е и добър журналист. Редовно му чета статиите, и по мое мнение е над средното ниво. Разбира се, има накъде да се развива и още, но все пак е в началото на кариерата си! ;)

Марти тук не мога да се съглася с теб.
Бижутера е симпатяга, но статиите му са слаби.
Ще му направим лоша услуга, ако кажем обратното.
надявам се да се развие към по-добро момчето

Като се има в предвид всеобщото ниво, неговото не е лошо. Според мен има добри попадения. Както казах, има пространство да се развива, но има основата, което е най-важното! ;)
Всеки си има мнение, аз не задължавам никого с моето :geek:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: ЛЕ, групова фаза: Левски - Гент // 16.09, 20ч. - Герена!

Мнениеот metodito » 17 сеп 2010 21:15

Няма такъв мач. А Гент са от типа отбори, на които симпатизирам. Типично биткаджийски отбор, като всички белгийски отбори. Просто чакат някой да ги подцени и го почват. Но се изправиха срещу друг биткаджийски отбор. Само с един мач в последно време мога да сравня този - миналогодишният мач на росонерите с Реал на Бернабеу. Ако всичко е ок, такива трябва да са мачовете, а не с криене, бавене на играта... Този турнир, може и да не е по-класния, но е по-интересният.
За мача: Нямат значение единиците, когато игра колективът, а вчера "Левски" беше едно!
Искам да кажа и наблюдението си, че според мен Иво Иванов не се вписва и ако не е физиката му... Вижда се, че има желание момчето, ама... Може и да ме излъже и да се впише в колектива, но едва ли. Мулдер се вписа за нула време, без Милиев вече не можем, Дани Младенов може и да не е особено резултатен, но е изключително полезен по крилото и замества напълно Мечо. Кривия... ех, ако не го бяха изгонили в Турция на времето... За Гарра.. Гарра, к'во повече може да се каже за "черния" Гонзо?! :mrgreen: Жо и Тасевски правят най-добрия си сезон откакто са в София. Иса чака своя час, а Огнянов вчера спря поне 2 атаки.
Хубаво е да гледаме на представянето ни "мач за мач", на час по лъжичка.
Сънувах мача в Португалия. Дузпа за нас и ... Тасевски, ама не помня какво Тасевски...

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Мнениеот hlucho » 17 сеп 2010 21:15

TPAKTOP написа:"Къде остана Бижутера?" е един въпрос който беше задаван многократно из форума и най-много в "Спам тема vol2". Аз без да съм Шерлок Хоумс го намерих да се подвизава в един не много уважаван от мене сайт. Ето че вече не е като нас "форумен драскач" а е с двата крака в спортната журналистика. Пуснах отделна тама защото смятам че момчето заслужава всички да разберат че се развива което е много похвално! Искам да му пожела успех и най-накрая да вкара въпросния сайт малко в правия път защото мненията им са много крайни! Успех Бижутер в спортната журналистика! До година с предаване по телевизията ;) :mrgreen:
Синя класика, червен карък

Автор: Христо Василев
Левски вече е абсолютният и единствен роден евробоец, ЦСКА с достойна игра в Турция
Тазвечершните мачове на Левски и ЦСКА в Лига Европа дадоха нов кураж на нас, феновете, че българският футбол може да върви напред и да се измъкне от тинята, в която стои в последните няколко години. Съставът на Ясен Петров изигра пореден велик мач, побеждавайки белгийския АА Гент с 3-2, докато ЦСКА падна от Бешикташ, но игра достойно и само малшанс попречи на червените да вземат поне точка от именития си противник на собствения му стадион.

Не това обаче е най-важното, защото вече на всички е ясно, че в момента Левски е единственият и абсолютен евробоец на България. Сините правят феноменален сезон в Европа, бият наред всички и пълнят "Георги Аспарухов" всеки мач, а това казва всичко. Първо беше разцепването на дърварите от Дъндолк (6-0 и 2-0), после видяхме как се борят шведски тимове (Калмар и АИК), а днес го отнесе и Гент, който е всичко друго, но не и слаб отбор. Левскарите сътвориха нова велика вечер за феновете си, които бяха на топ-ниво, сякаш в синхрон с героите на терена. Левски е европейски, дори холандско-европейски! Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн бяха с основен принос за това 3-2, а заслугите на Гара Дембеле вече не са новина, те са закономерност....От тук нататък сините могат само да спечелят в турнира. Минималната цел е постигната на 100% (една победа), сега всичко останало би било надграждане над очакваното и сюрприз за привърженици и ръководство. Гостуването в Лисабон на Спортинг едва ли ще бъде чак толкова успешно за 26-кратните шампиони - зелено-белите притежават невероятна класа и трудно ще изпуснат питомното, но на Герена всички мечтаят и има за какво.

Няма как да не отдадем заслуженото и на ЦСКА. Армейците се предадоха срещу Бешикташ едва в последната минута, а не заслужаваха да паднат...И все пак загубата си е загуба и за нея има виновници. А главната вина от този двубой се нарича Килиан Шеридън. Освен, че стана за смях с отиграванията си в нападение, неадекватният ирландец не се намеси добре при центрирането за гола, а отделно от това хич не помагаше на колегите си в защита, въпреки масирания натиск на истанбулци през второто полувреме.

Все пак българският футбол е жив и тази вечер всички се убедихме в това! Има хляб в сини и червени, потенциалът им е на лице! Разбира се, и Гьоре Йовановски и Ясен Петров имат още много да работят, но важното е, че светлината блещука в тунела. Само от тях си зависи дали светлинката ще си остане само искрица или ще донесе пред нас нови хоризонти и красиви мигове.

източник ТУК

Елементарна статия! Няма ли най-накрая журналистите да на научат името на Грийн...!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

Потребителски аватар
Gretna

Не съм сбъркал като малък.

Мнениеот Gretna » 17 сеп 2010 21:17

Ей, каква хубава вечер беше снощи! Една от най-хубавите които съм живял. Толкова ми стана хубаво, че забравих в каква мизерия живеея. Забравих, че ми плащат като на негър в Сенегал а искат от мен да работя като германец. Забравих , че имам ипотека, че никога нямам пари, че ям сирене което всъщност е люцерна, че пия мнтета, че съм нещастен. Вчера бях истински щастлив, толкова щастлив, че ми се искаше вечерта никога да не свършва. Искаше ми се да си седна отново на мястото на стадиона и мача пак да започне и так отново и отново.
Ей, какъв мач гледах вчера. Един от най-хубавите които съм гледал. Толкова беше хубав, че когато свърши на терена пордължи да се играе в главата ми. А каква публика имаше само. Наведох се леко напред, погледнах настрани и ..... се потопих в морето от вдигнати ръце и сини шалове. Много левскари и всичките щастливи. Каква ли енергия се излъчва от 23 000 щастливи човека?
Ей, а как паднаха лошите вчера. Една от най-гадните загуби за тях. Сетих се за Тулуза. Боли ли ви или сте вече толкова претръпнали, че ви е все тая от кого, с колко и как падате? Вчера се похвалих на ум. Избрал съм правилният отбор. А можеше да сбъркам, фатално. Можеше вместо да живея за миг като бял човек, да си живеея в сиво червеният свят на родната действителност. Можеше днес да псувам Шеридан, вместо да се радвам на Гара. Можеше да проклинам късмета който всъщност идва само при силните, вместо да се радвам на шанса с който вчера синият отбор избута в калта збирщината национали от белгиският отбор.
Ей, колко се радвам, че съм Левскар. Возих се на трактор, жили ме пчела, препънаха ме скьори. Но какво са няколко години страдание между два периода на разцвет непознат за никой друг освен за мен Левскарят. Кои не би завидял на сините деца които вече са гледали един силен Левски а сега отново ще го гледат?
Ей, каква хубава вечер беше снощи! Каква ли ще е седващатата?

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 17 сеп 2010 21:17

Cesc Fabregas написа:
Като се има в предвид всеобщото ниво, неговото не е лошо. Според мен има добри попадения. Както казах, има пространство да се развива, но има основата, което е най-важното! ;)

дори и сравнено с всеобщото ниво...ммне
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 17 сеп 2010 21:20

Pro-European написа:
Cesc Fabregas написа:

дори и сравнено с всеобщото ниво...ммне

:roll: Това казах-всеки има различно мнение ;) За мен е с класи над онзи палячо Веско Вълчев, който работи в най-добрия спортен сайт, а е тотална уникална трагедия. та тоя човек вика на Хасан Йебда- "Хасан Юдба" :roll: Става дума за предаванията по време на световното! Тва са елементарни неща!
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Re: Не съм сбъркал като малък.

Мнениеот Гара Дембеле » 17 сеп 2010 21:21

Браво велик, коментар. И аз съм се радвал, че съм избрал този клуб ЛЕВСКИ;) Само Левски :!:
И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Re: Не съм сбъркал като малък.

Мнениеот Oskron » 17 сеп 2010 21:23

добре го каза

Върни се в “Архив”