Станислав Ставров върнат тихомълком в А група

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

levskarin
Контакти:

Re: Станислав Ставров върнат тихомълком в А група

Мнениеот levskarin » 14 сеп 2010 21:00

Ами той този Ставров след това, което сътвори във Варна не е за изхвърляне от футболното съдийство, а просто трябва да забрави, че някога е бил част от тази велика игра. И драги колеги, така ще е докато във футбола ни управляват такива като Боби и ко! Между другото, прочете това и ще разберете за какво иде реч. А иначе този Ставров не съм 100 % сигурен, но май беше шофьор във фирмата за вафли на Ичко Лозев\ с цялото ми уважение за тях като хора, но не и като футболни деятели/:Накъде сме тръгнали с тези вифаджии?

Юристи и икономисти управляват футбола в Европа. Нашия пък го управлява Боби Михайлов

Юристи, икономисти и бизнесмени ръководят футбола в Европа

Четвъртите в света дойдоха, управляваха, издъниха се. Нормално. Не значи, че като си бил голям футболист, ставаш за голям футболен ръководител. Е, друга работа е, ако се казваш Мишел Платини или Франц Бекенбауер. Ама не и Боби Михайлов.
В Европа футбола го управляват образовани хора. Юристи, икономисти, бизнесмени. Те са учили да ръководят. А Боби какво е учил? Има диплом за вифаджия. А знаем как бившите футболисти си взимаха дипломите. Отиват с едни гуменки и една тетрадка в първи курс и в пети курс гуменките изтъркани, а тетрадката - преполовена. Толкова. То, като ги погледнеш, и половината изпълком е на същия хал. Е, накъде сме тръгнали с тези?
В Европа е друга работа
За да станеш шеф на футбола, има две изисквания. Едното е да си образован. Ама не по физкултура. Искат ти право, икономика или мениджмънт. Другото е да си ръководил успешно клуб или зонален футболен съюз. Или да си бил поне десетина години на по-нисък пост във федерацията. И чак тогава може да кандидатстваш за шеф. Хората знаят - това да си ритал добре топка не значи, че може да се оправиш начело на футбола.
Кой всъщност ръководи футбола в Европа? В Англия бордът на футболната асоциация е предимно от финансисти. Преди да стане генерален секретар на асоциацията, Роджър Бърдън е работил в икономическия сектор и едновременно с това във футбола. Вицепрезидентът сър Дейвид Ричардс пък е един от най-образованите шефове във футболна Европа въобще. Ясно е, че няма да сложат Сульо и Пульо да ръководи футбола точно в Англия.
И в Италия Джанкарло Абете се е събличал по гащи само пред жена си
Ама мозъкът му чатка. Икономист, издател, бизнесмен, политик. Французите пък избраха Фернан Дюшосоа - правист, работил дълги години като шеф на аматьорската лига. Хем учен, хем знае как се ръководи футболът.
От големите в Европа само Испания избра бивш футболист. Анхел-Мария Вияр Йона вкарваше голове за Атлетик (Билбао) до 1979 г. След това обаче завърши право, почна във федерацията. Вече 22 години е начело на централата в Мадрид. Преизбират го, защото става. Вицепрезидент е и на ФИФА.
В Холандия - страната с най-добри треньори и най-силна школа, шеф на футбола е Михаел ван Прааг. Той е на 63 години, от които 14 е бил президент на Аякс. Финансист по образование, син е на бившия бос на Аякс Ян ван Прааг, при когото тимът от Амстердам бие всичко живо през 70-те години.
От скандинавските страни само в Дания са избрали за шеф на федерацията бившия национал Алън Хансен. В Швеция например футболът е поверен на бившия губернатор Ларс-Аке Лагрел - икономист, близък до държавните структури. Ректорът на университета в Молде Сондре Кафьорд пък доскоро ръководеше футбола в Норвегия, преди да бъде заменен от спеца по право и икономика Ингри Хален (42 г.).
В Централна и Източна Европа има някои страни, където начело на федерацията е бивш футболист. Само че в Полша, преди да заеме поста, Гжегош Лато завърши висше образование, изкара и един мандат като депутат
Същият е случаят с хърватина Влатко Маркович и чехът Иван Хашек. В Словакия шефът на футбола Франтишек Лауринец също е играл футбол. Само че е юрист, с две висши образования, и е бил преподавател в полицейската академия в Братислава. В Румъния пък толкова са си свикнали с избрания през 1990 г. Мирча Санду, че му викат Кръстника.
В Сърбия дълги години се смяташе, че за да ръководиш футбола, трябва да си някой като Драган Джаич. Накрая избраха по-прозаичен вариант. Томислав Караджич е икономист, шеф на регионален съюз на частните фирми, президент на фонд, управител на търговска палата. 15 години е бивш председател на зоналната футболна централа във Войводина.
На Балканите Турция и Гърция са двете най-успешни страни във футбола за последните 10 години. Едните бяха трети в света, другите - европейски шампиони. В Турция шеф на футбола е Мармуд Йозгенер, 47-годишен дипломиран икономист от Измир, собственик на предприятие в тютюневия сектор. Преди да оглави федерацията, е бил президент на Алтай (Измир). В Гърция пък избраха специалиста по гражданско и спортно право Софоклис Пилявиос.
Доскоро се смеехме на Беларус. Да, ама взеха да ни бият в Европа. И националният им отбор е по-силен от нашия, треснаха Франция в Париж. Там футболът пък е държавна политика на президента Лукашенко. И го ръководи не кой да е, а Генади Невиглас. Той на практика е дясната ръка на президента, кадър на милицията от много висок ранг.
Ето тези ръководят футбола в Европа. А пък в България чакаме на наш Боби да свърши нещо. Е, свърши я.

Станил Йотов

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 14 сеп 2010 21:01

Dobri написа:
baltimore написа:С какво са ти виновни съдиите, че падаме от Черна Гора? Моля те отговори ми.

Става въпрос за Черно Море - Левски (4:1), мач за купата.
Просто съдията направи много фрапиращи грешки - отменен редовен гол, спестени поне 3-4 червени картона (за Маркес и за цялата скамейка на Левски).
Некадърен. Няма място в спорта.

Това го знам. Чети какво е писал: Докато има такива съдии ще падаме от Черна Гора още 100 години!!!

levskarin
Контакти:

Мнениеот levskarin » 14 сеп 2010 21:05

Знам колега, аз 20 години съм бил футболен съдия, но повярвай, че такова чудо като на Ставров във Варна не съм виждал и в селските групи.
Знам как се изгражда един съдия, но този не мисля, че е минал по стъпалата на йерархията, а е пробил с връзки.Щото за да направиш това или си голям некадърник или някой ти е наредил да го направиш. И което от двете и да е вярно - просто нямаш място във футболното съдийство, нали?
urkoto написа:Абе син философ я ми кажи ти въобще събличал ли си се някога освен по физкултура?
Питам и друго - знаеш ли за колко време се изгражда един футболист или един съдия, колко воля и енергия струва това, колко труд се влага? И какво искаш, ей така да му отрежат ритуално главата на човека само за да ви е кеф и да спите спокойно ли? Не ви ли стигна, че една година не помириса "А" група, а лаете и за още?

Ама преди да почнеш да ми философстваш в отговора ми отговори знаеш ли за колко време се изгражда един съдия, иначе въобще не си прави труда.

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 14 сеп 2010 21:07

Тоя нещастник не трябва и във В групите да свири :evil: :evil: :evil: Марш боклук гаден :evil: :evil: :evil:
Българийо, събуди се!!!

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 14 сеп 2010 21:08

Да,този съдия на мача Ч.МОРЕ-левски 4:1- призна гол от чиста засада за Левски и спести червени картони за цялата резервна скамейка на Левски за нахлуване на терена и саморазправа със съдията.Левскарите краката трябва да му целуват!Отделен е въпросът,че смениха и съдийската комисия,защото не се свиреха измислени дузпи за умрелия тогава Левски!И благодарение на новата синя съдийска комисия, сега Левски играе в Европа :oops:

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 14 сеп 2010 21:16

Щом са върнали такъв човек отново да ръковди мачове, тази комисия наистина трябва да си отиде. Този ставров се надупи на момиров и изпълни указанията му. Щом се надупи един път, ще го прави постоянно, когато го поискат от него. Време е така наречените ръководители на футбола да изтрезнеят и да свършат нещо принципно. А този Соле вероятно знае как се целуват крака и от навеждане гледа само надолу и как е видял това което е написал!!!!!!!!!

Потребителски аватар
Blue_AvalanchE
Контакти:

Мнениеот Blue_AvalanchE » 14 сеп 2010 21:16

Аааа, тоя ако стъпи на "Герена" няма да му се вярва. Буквално ! :lol:
ЗАВИНАГИ СИН !
Изображение
ТУК Е ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ТОВА Е НАШИЯТ СТАДИОН, НАШИЯТ ОТБОР ! НАШИЯТ ЖИВОТ !

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 14 сеп 2010 21:20

Всеки рефер заслужава да му бъде даден шанс да се поправи. Проблемът със Ставров, чието име дори бях забравил, е, че той и шефовете му наглееха и не искаха да признаят нещо очевадно.

А братушките да си ходят в техния форум. Само те могат да сравняват спорни ситуации с отменения гол на Левски във Варна, който е най-абсурдното съдийско решение откакто аз гледам БГ футбол. За какво претендират, като срещу Литекс реално Стефан Спасов ощети наравно и двата отбора? Я, някоя отворена петолъчка да си пусне спасената от М'боли дузпа. Направи една, че може и две крачки пред голлинията. Какво е това ако не задължително пребиване? Защо Спасов си замълча? Ами в Сливен?!? Акуаро спира с ръка извеждащ пас в наказателното. Вместо червен картон и дузпа не свири нещо. Ай', по-спокойно, че нали същата паста миналата година срещу Локомотив София ви спаси. Затвори си очите за 100% дузпа- Виданов посече играча на Локо като не успя да играе с топката даже и след нарушението, а вече имаше и картон. После имаше още една ситуация за дузпа, която беше не по-малко чиста от тези срещу Литекс, но за това не се сещате.

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 14 сеп 2010 21:22

crap написа:
koi4i написа:
crap написа:Ако вие бяхте заклани срещу ЧМ, то ние бяхме заклани, препикани, запалени, пак заклани, пак запалени, изядени, изсрани, изядени, заклани, препикани и запалени...

На вас не ви трябва помощ, за да сте такива.

Ти пък да не си на Цола племенника, че знаеш?!

Мълчи и се моли любимия ти ФК БКП, да падне с по-малко голове :lol:
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 сеп 2010 21:23

Ако съдията не беше свирил засада на Асамоа срещу ПФК Левски мача щеше да свърши съвсем различно от 3:0
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Левски”