4 причини, поради които ние феновете трябва да се обединим и излезен на протест срещу БФС!
1. СЪСТОЯНИЕТО НА БАЗИТЕ И ШКОЛИТЕ
От 1989 година насам България е нещо като феномен в бившия източен блог - нямаме и един нов стадион, построен стриктно по разпоредбите на УЕФА! Ние сме единствената държава, в която 4-5 отбора играят професионални мачове и разполагат с лиценз без да имат стадион в строеж или реконструкция! Състоянието на стадионите в т.н. професионални Б групи не може да се коментира - там стадиони просто няма, има поляни със седалки наоколо, няма тоалетни, изкачат железа отвсякъде, няма огради, няма паркинг...с две думи нищо от изискванията за лицензиране не е направено, но все пак тези отбори играят професионални мачове!
Юношеските школи са вече печално известни - деца тренират на терени, които просто са опасни за здравето им, не напразно все повече млади футболисти страдат от хронични проблеми в коленете и глезените! Няма съблекални, няма треньори, които да практикуват съвременен футбол, а вместо това имаме специалисти, които смятат че тренировката по футбол се изразява в тичане, а тичане може да се прави и на лош терен! БФС не прави нищо да стимулира отборите, не ги наказва при неспазване на условията на ФИФА, допуска отбори като Ботев Криводол да играят не 1, не 2, а вече 3 сезона уж професионален футбол без собствен стадион и професионална школа!
2. ОТНОШЕНИЯТА ПРЕЗИДЕНТИ - БФС
Преди дни Борислав Михайлов откровено заяви, че ЦСКА не трябва да има лиценз, но понеже той е президент, червените са се сдобили с такъв! По-голяма наглост няма, той директно си признава, че нарушава всякакви разпоредби! Президентите на клубове на практика владеят БФС и правят каквото им изнася - уговаряне на мачове, кражба на футболисти, пране на пари. В коя друга държава бизнесмени, които са всичко друго но не и спортно-компетентни имат толкова власт в играта?
3. ПОЛИТИКАТА СПРЯМО НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР
Националният отбор се е превърнал в един бит пазар за мениджъри и президенти, които го ползват като отправна точка за пласиране на футболисти и...още пране на пари! Назначават се безгръбначни треньори като Пламен Марков и Мъри Стоилов, които обслужват всичко друго, но не и националния интерес! Всичко това доведе до тотално изтриване на името България от световната футболна карта, а извинението, че толкова си можем е банално!
4. НАГЛАТА ЖУРНАЛИСТИКА
В Англия има таблоиди, които често се занимават с прегрешенията на футболистите, но само в България дори най-реномираните вестници са пълни с жълти глупости! Псевдо-трансфери (Бербатов отиде както видяхме и в Марсилия, и в Байерн), нагли лъжи за пиянски изцепки, свръх-критикуване на уличен език...и какво ли още не! Медиите са извън контрол, но странно защо псуват като хамали футболисти и треньори, но не и БФС или президентите! БФС и президентите са се снабдили с лични ПР медии, които се грижат за общественото разделение с цел никой да не може да им развали рахата!
Призовавам всички, които членуват във фенклубове на който и да е отбор да се замислят дали този футбол, който гледат е това, което заслужават? Нека се организираме и излезем всички заедно с искане за Европейско първенство и професионална работа! Нека се създаде орган от специалисти, който да следи работата на клубове и съюз. Нека ИМА ПРАВИЛА в този футбол! Феновете на Ботев Пд показаха, че феновете имаме сила, нека я използваме и влезем в историята!
4 причини, поради които ние феновете трябва да се обединим
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: 4 причини, поради които ние феновете трябва да се обединим
С две ръце съм ЗА!
И на децата вече стана ясно, че промените трябва да са кардинални, т.е. това БФС трябва да се разпусне!
На първо време трябва да се излезне с ясни и конкретни искания! Тогава ще се види кой ще застане зад нас, а Ние ще си направим изводите и Ние ще решим кой да "яхне вълната". Според мен президентът на БФС трябва да е мениджър със солиден опит, а не бивш футбалер!
И на децата вече стана ясно, че промените трябва да са кардинални, т.е. това БФС трябва да се разпусне!
На първо време трябва да се излезне с ясни и конкретни искания! Тогава ще се види кой ще застане зад нас, а Ние ще си направим изводите и Ние ще решим кой да "яхне вълната". Според мен президентът на БФС трябва да е мениджър със солиден опит, а не бивш футбалер!

- Iuliqno Ronaldo
- Контакти:
и аз съм ЗА , но въпросът е - КОГА ? трябва да е в най-кратки срокове

-
- Контакти:
IAZSAM ZA PROTEST
-
- Контакти:
протест протест протест
и аз съм ЗА
стига мълчание
стига мълчание

Много добра тема! Браво на автора.
И аз съм За, но така няма да стане (имам предвид с тема в гонг или където и да било). Трябва големите фракции на Левски, ЦСКА, Локо ПД, Ботев и всички останали да комуникират един с друг, защото ако те се разберат и излязат на протест, ще ги последват 100 пъти повече хора отколкото ако се реши в някой форум. От друга страна ще е мнооого опасно. 1во, защото толкова много ултраси на различни отбори...напрао не ми се мисли ако нещо се обърка. 2ро, може да стане опасно за сградата на БФС или там където е протеста
Едит: За мен такова обединяване, колкото и необходимо да е, е почти невъзможно!
И аз съм За, но така няма да стане (имам предвид с тема в гонг или където и да било). Трябва големите фракции на Левски, ЦСКА, Локо ПД, Ботев и всички останали да комуникират един с друг, защото ако те се разберат и излязат на протест, ще ги последват 100 пъти повече хора отколкото ако се реши в някой форум. От друга страна ще е мнооого опасно. 1во, защото толкова много ултраси на различни отбори...напрао не ми се мисли ако нещо се обърка. 2ро, може да стане опасно за сградата на БФС или там където е протеста

Едит: За мен такова обединяване, колкото и необходимо да е, е почти невъзможно!
и съм за.
ама нищо няма да стане - освен това, ако една част от хората са "за", то другата са просто "против" нещо и тва, че може би ще протестират не означава, че ще споделят мнението ти - демек и да постигнете нещо, няма да има единомислие какво дасе прави и най-лошото, ако сеп ояви случайно някой кадърен човек, те ще го плюят като некадърните...... накратко няма смисъл.
а положението ще се оправи много лесно - просто да се спазват правилата..... ама как да почне шампионата с 4 отбора (а никой не иска да станат полу-професионални - те нали все са грандове с традиции) освен това първо си гласуват 16 отбора а група, после казват, еми то няма 16 тобора с лицензи, еми направете я 10 и да има полу-професионални отбори......
просто трябва да се спазват правилата - а няма фен, който да постави правилата над собствения си клуб - е, гледам друга тема - хората чакат составка на шефа на съдиите.... за какво не е ясно, ама чакат..... а никой не стои да чака да изгонят ЦСКА - даже ботев ги изгониха, щото нямаше на къде..... а не мислят, че наместо тях в б група незаслужено е стоял друг отбор, верно без традиции, но си е изпълнил всичко и по-правилата трябва да е бил на мястото на ботев. сег апак има някой и той по правилата трябва да е на мястото на цска и много други..... ама тва са отбори с традиции, те са си "наши" - как така? треа да им помогнем......
ама нищо няма да стане - освен това, ако една част от хората са "за", то другата са просто "против" нещо и тва, че може би ще протестират не означава, че ще споделят мнението ти - демек и да постигнете нещо, няма да има единомислие какво дасе прави и най-лошото, ако сеп ояви случайно някой кадърен човек, те ще го плюят като некадърните...... накратко няма смисъл.
а положението ще се оправи много лесно - просто да се спазват правилата..... ама как да почне шампионата с 4 отбора (а никой не иска да станат полу-професионални - те нали все са грандове с традиции) освен това първо си гласуват 16 отбора а група, после казват, еми то няма 16 тобора с лицензи, еми направете я 10 и да има полу-професионални отбори......
просто трябва да се спазват правилата - а няма фен, който да постави правилата над собствения си клуб - е, гледам друга тема - хората чакат составка на шефа на съдиите.... за какво не е ясно, ама чакат..... а никой не стои да чака да изгонят ЦСКА - даже ботев ги изгониха, щото нямаше на къде..... а не мислят, че наместо тях в б група незаслужено е стоял друг отбор, верно без традиции, но си е изпълнил всичко и по-правилата трябва да е бил на мястото на ботев. сег апак има някой и той по правилата трябва да е на мястото на цска и много други..... ама тва са отбори с традиции, те са си "наши" - как така? треа да им помогнем......
[center]
[/center]

kr1ska7a написа:Едит: За мен такова обединяване, колкото и необходимо да е, е почти невъзможно!
Щом това е възможно: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1NsMzzUr6pE[/youtube], защо да не е възможно да има една сбирка, на която да са поканени представители на водещите фигури сред нас (разбирай тези, на които им се чува гласа) и да се разисква темата? Националният отбор и по начало националните интереси трябва да са на първо място!
Според мен ще има доста ТВ предавания, които ще се борят за домакинство на подобна среща (справка - Пирамидата на Св. Петрова). Представяте ли си какъв ще им е рейтинга? Важно да се заяви желание за подобна среща и ще видите какво ще стане

Alex написа:и съм за.
Ако организаторите на протеста се разберат за условията, които ще изискват от БФС и ги представят пред изпълкома, дори и тези, които ще дойдат само да протестират, без да знаят за какво пак ще е добре. Колкото повече, толкова повече

Иначе в България трябва реформа....да не намерят спонсори, за да се направят що годе добри БАЗИ (говорим за нови) за отборите от Б и В група (не може да говорим за стадиончета), но бази със основно игрище и 1-2 помощни. Цялостна рефорна за школите, че и там е много зле. Повечето деца се бутат там от родителите им с надеждата да станат някви и да им опраат живота, от друга има такива родители, които използват връзки, пари, изнудване за да може техните деца някакси да попаднат в 1вия отбор. И накрая, но не на последно място, ТРЯБВА нов национален стадион (не ме интересуват закони), бута се стария и се строи нов, както и да се даде на Левски - Раковски (дори и да няма спонсори, важното е, че ако се появят да може да почне да се проектира), ЦСКА да се стегнат и да си опраат задълженията за да земат Армията и да я оправят. Направо всеки отбор да може да вземе стадион на концесия или като го построи да си е негов (тук не знам как стоят нещата).
Не знам, но според мен протеста трябва да се за това - Игрища за Б и В, ДЮШ, стадиони! Отделно БФС-то трябва да подаде оставка и да дойдат такива, които ще си вършат работата, а не всичко да се върти около 3-5 човека!
Едит: Забравих за шуробаджанащината и мениджърските сделки да добавя към настоящето БФС
Върни се в “Футбол - България”