Искам да върна лентата назад и да си спомним за декември 2009г. когато един отбор скочи срещу БФС и вижте каква бе реакцията на Президента на БФС. Ето хронологията... “Левски” предрече вадене на отбори
автор(и): Труд, прочитания: 1838, коментари: 6
“Левски” предрече вадене на отбори Директорът треньор на “Левски” Георги Иванов беснее срещу съдийството на мача с “Черно море” - 4:1. Снимка Антон Стоянов
“Левски” изригна вулканично след отпадането за купата с 1:4 в осминафинал с “Черно море” във Варна. Поводът - неизвестният доскоро съдия Станислав Ставров, който става незабравим за “сините” като Николай Йорданов, свирил 2:2 с “Литекс”.
“Левски” заигра с 10 футболисти от 14-ата минута след червен картон на Юсеф Рабех, но изравни и вкара за 2:1. Ставров отмени незнайно защо гола - големият му грях в мача. Шампионите изброиха още десетина...
“Сигурно нямаме право така да центрираме от корнер, нямам друго обяснение за отменения гол - рече Георги Иванов. - До 15-ата минута имаше 3-4 влизания за жълт картон на “Черно море”, нищо не дадоха. При мелето за червения картон на Рабех имаше удар с лакът в лицето на Веселин Минев, разкървавиха го, но съдиите не видяха. Ако не се вземат мерки, първенството няма да приключи и ще има вадене на отбори. Започва да ми става смешно, като гледам тези жалки хора, реферите. Изпълняват си поръчката и си тръгват. Ще подадем констатация, но няма да има никаква реакция. Жалко е за всички хора, които са във футбола след такива мачове.”
“Като цяло 20 години след промяната футболът е на нивото от 1985 година - заяви Тодор Батков. - Неизвестно ми е само кой играе ролята на новия Милко Балев във футболното Политбюро. Дали Борислав Михайлов, дали президентите на клубове в Изпълкома на БФС?”
Адвокатът добави иронично: “Мачът се игра при перфектни условия. Слънчево време. Отлична организация на домакините. Идеални условия за игра. Нямаше неспортсменски прояви, удари и ритници без топка. Неизвестно защо съдията не е международен и не представя достойно България в Шампионската лига. Феноменално бе решението да ни отмени чист гол при 1:1.Какво друго ми остава освен да извадя “Левски” от първенството и да се преместим в шампионата на Шри Ланка или Косово. Там сигурно играят много по-честно...”
“Съдията абсолютно преднамерено повлия на резултата”, каза председателят на Управителния съвет Георги Марков. Той заяви, че декларацията след 2:2 с “Литекс” остава актуална. Тогава “сините” разиграха сериал “добро ченге, лошо ченге”. Управителният съвет поиска оставка на Михайлов и съдийския шеф Димо Момиров, конгрес на БФС, но после Батков “укроти стратегически топката”. Сега явно пак се иска нова управа...
“С нефутболни средства ни отнеха победа - мотивира се Марков. - Странични фактори влияят на футбола.” “След такъв мач направо да спираме футбола в България - каза македонецът Дарко Тасевски. - Такова чудо като отменянето на гола не съм виждал. Всички се чудеха какво става, даже играчите на “Черно море”.”
“Ели Маркес ме удари в лицето, дори фаул не дадоха...”, рече Веселин Минев.
“Съдията позволи на “Черно море” безнаказани грубости - заяви и.д. треньорът Антони Здравков. - Спести и червен картон на Танко Дяков за удар с лакът.”
Михайлов свиква борда на Изпълкома
“Свиквам извънредно утре (б.р. - в понеделник) борда на Изпълкома на футболния съюз - заяви президентът на централата Борислав Михайлов. - Уставът ми дава това право. Поводът е съдийството на мача “Черно море” - “Левски” за купата във Варна.
Ще трябва да го разгледаме и да излезем с ясни становища и решения за възникналите спорове в двубоя”.
Бордът на Изпълкома на БФС се свиква при спешни ситуации, като в него трябва освен президента да се призове поне един вицепрезидент и редови член на ръководния орган .Освободиха цялата Съдийска комисия към БФС
14 Декември 2009 / 20:28 | Автор: professional | | Категория: Новини , Любопитно
Цялата Съдийска комисия беше освободена с решение на днешното заседание на Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Новината бе обявена от члена на Изпълкома Наско Сираков.
Съдийските бригади на Черно море - Левски и ЦСКА – Литекс, водени съответно от главните рефери Станислав Ставров и Александър Костадинов, също са наказани – правата им са спрени за неопределено време.
На 18 януари 2010 година се свиква редовно заседание на Изпълкома, когато ще се определи новия председател на комисията.
Изпълнителния комитет на БФС се закани, че ще осъществява много по-сериозен контрол върху новата съдийска комисия и ще се изисква ежемесечен доклад за работата на реферите.
източник : dariknews.bg/view_article.ph .Край на цитата. Сега вижте каква е реакцията на същия президент днес.Боби Михайлов:В последно време нивото на реферите се подобрява.
13.09.2010
Абсурдно е един мач или едно слабо съдийство да водят до искания за извънреден конгрес на БФС и революции - каза пред „Труд" президента на БФС Борислав Михайлов. - На световното, в Шампионската лига, навсякъде има реферски грешки, но никой не иска конгрес заради един двубой. Няма как да сменяме Съдийската комисия след всеки мач или грешка. Има делегат, оценка и съответното наказание за виновния. Твърдя, че в последно време нивото на реферите се подобрява.Не знам дали Костадин Костадинов ще подаде оставка. Той е избран от изпълкома и точно този орган трябва да я приеме, ако реши. Не приемам Емил Костадинов да поставя ултиматуми, след като също е гласувал в изпълкома за назначението на Коце Костадинов. Емил не е насила в управлението на БФС. Днес ЦСКА иска конгрес, утре ще е "Левски", после друг. Винаги ще има недоволни. Някой ще има основание, друг - не. Ако ЦСКА иска извънреден конгрес, си има законов ред да го предизвика. Миналата година аз лично свиках форума. Защо никой не се яви като кандидат за президент? Не може всяка година да правим конгреси. Всъщност теоретично би могло, но е абсурдно. Не приемам върху мен да се хвърля цялата помия. Дошъл съм да работя, давам си здравето. Клубовете първо да си оправят школите, да градят футболисти. Да не търсят проблемите другаде." Край на цитата...... Ако има разумни хора нека тълкуват двата еднакви казуса и различното отношение от страна на БФС към двата най-популярни отбора в България.
Б.Михайлов не мери с еднакъв аршин
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- nasko fena
- Контакти:
Re: Б.Михайлов не мери с еднакъв аршин
Още едно доказателство чии интереси обслужва БФС и неговия "утрепан от работа"
г-н Перукян...........
г-н Перукян...........
Ако няма какво да правиш,ела на себе си!!!
Добре де, няма проблем - ще сменят Коце Костадинов, ще насрочат нов конгрес на БФС, ще изгонят Боби Михайлов, ще изхвърлят Левски от футбола, ще избият всички левскари, ще забраните синия цвят. Но какво общо има това със слабата игра на ЦСКА в мача с Литекс?
Венци Стефанов: "Шеридън може само да чисти обувките на Николай Божов".
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
Смениха ли Коце Костадинов? - Смениха го. Кво повече искате? Самия факт, че сте в А група доказва колко "синьо" е БФС-то.
ТИТАН ОСТАНИ И ДЕЛОТО СИ ДОВЪРШИ
Същото "синьо" БФС ви остави в А група по милост, сега трябваше да играете по селските лиги и да ви захвърлят със свински уши, ама НЕ БФС-то е виновно! А червената перука михов какво направи? А сините КОстадинов, Лечков Орманджиев??? И те ли са сини, и те ли предаоха "идеята" на четирибуквието - ако е така значи такава идея не съществува!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
dodo7271 написа:Добре де, няма проблем - ще сменят Коце Костадинов, ще насрочат нов конгрес на БФС, ще изгонят Боби Михайлов, ще изхвърлят Левски от футбола, ще избият всички левскари, ще забраните синия цвят. Но какво общо има това със слабата игра на ЦСКА в мача с Литекс?
Същата ,дори по-слаба бе играта на Левски срещу Ч.море,но тогава се намери виновник и БФС услужливо се наведи на Батков.Това за избиване и изхвърляне на левскари не е сериозно.Напротив ,Батков иска да изхвърли ЦСКА и всички ,които са свързани с отбора от футбола и България.Само че не казва ,че той праща доноси до всякакви инстанции и клевети ЦСКА,за да може да си отмъсти за Казанската афера.
koi4i написа:Смениха ли Коце Костадинов? - Смениха го. Кво повече искате? Самия факт, че сте в А група доказва колко "синьо" е БФС-то.
К.Костадинов никой не го е сменял,той само каза че ще подаде оставка,но не се знае дали Изпълкома ще я приеме.А това че сме в А група не е благодарение на БФС,а на телевизията спонсор,която веднага щеше да намали драстично парите за БФС ако ЦСКА не е в А група.А и БФС беше гузен защото за 800 000 евро отнеха лиценза на ЦСКА за Шампионска лига и го подариха на Батков.А само предварителните срещи на Шамп.лига носеха 2 мил. евро.
пелинат написа:koi4i написа:Смениха ли Коце Костадинов? - Смениха го. Кво повече искате? Самия факт, че сте в А група доказва колко "синьо" е БФС-то.
К.Костадинов никой не го е сменял,той само каза че ще подаде оставка,но не се знае дали Изпълкома ще я приеме.А това че сме в А група не е благодарение на БФС,а на телевизията спонсор,която веднага щеше да намали драстично парите за БФС ако ЦСКА не е в А група.А и БФС беше гузен защото за 800 000 евро отнеха лиценза на ЦСКА за Шампионска лига и го подариха на Батков.А само предварителните срещи на Шамп.лига носеха 2 мил. евро.
Пич, не забравяй, че "Ботев" беше изхвърлен за някакви си 160 000 лв. А може би и по-малко. Така че не мисли за ЦСКА като за богопомазани, за които законите не важат. Сега трябваше да ритате по селските групи и да ядете бой всеки мач. Само се поклонете на "синьото" БФС и си трайте!
пелинат написа:koi4i написа:Смениха ли Коце Костадинов? - Смениха го. Кво повече искате? Самия факт, че сте в А група доказва колко "синьо" е БФС-то.
След толкова години вие явно не искате да разберете защо ви е отнет прословутия лиценз. За n-ти път: отнет е защото дължите пари на половин България и НЯМАТЕ ГАРАНЦИИ или ГАРАНТИ, които ДА ГАРАНТИРАТ ЗА ВАС.
ТИТАН ОСТАНИ И ДЕЛОТО СИ ДОВЪРШИ
KellyB написа:пелинат написа:koi4i написа:Смениха ли Коце Костадинов? - Смениха го. Кво повече искате? Самия факт, че сте в А група доказва колко "синьо" е БФС-то.
Пич, не забравяй, че "Ботев" беше изхвърлен за някакви си 160 000 лв. А може би и по-малко. Така че не мисли за ЦСКА като за богопомазани, за които законите не важат. Сега трябваше да ритате по селските групи и да ядете бой всеки мач. Само се поклонете на "синьото" БФС и си трайте!
Пич ,феновете на Ботев ако не бяха скочили срещу Христолов ,Ботев надали щеше да бъде изхвърлен от Агрупа.А не забравяй,че ЦСКА и Левски са друга бира.