vaskonti написа:Кашчей написа:Васконти, а вие вашите, след 1968-а ще ги разделите ли поравно със Септември, както и тази от 1948-а?
Сравнението принципно не е коректно просто защото през 1948г. е станало обединение и се е основал нов клуб. В случая с Левски и Спартак очевидно според сините фенове не е основан нов клуб, а просто е преименуван Левски, като "само" е обрал всички активи на Спартак.
А през 1968г е станало обединение между ЦСКА и Септември, но аз не твърдя, че Септември е продължил да съществува, още по-малко пък че е асимилирал ЦСКА. Аз просто признавам, че Септември се е "претопил" в ЦСКА, така да се каже. Сините фенове обаче настояват, че Спартак е печелвшият от това "обединение" и си е съществувал, а в същото време настояват, че тези 20 години са част от синята история! Не ми казвай, че не ти звучи абсурдно смехотворно!
Лично на мен ми звучат смехотворно всички тези препирни по оста Левски-ЦСКА.Истинската истина за много неща никога няма да я разберем, но отричането на всеизвестни факти и от двете страни и митологизирането на други е повече жалко, отколкото смешно.На толкова глупости и измислици се начетох в последната година, на толкова жалби и вопли, че ми се струва че гледам древногръцка трагедия, а не съвременен спорт.
Истината (моята) за времето преди преврата е, че ЦСКА бяха с поне една идея по-подпирани относно възможността да вземат играчи и да нямат голяма съпротива.Левски пък си бяха и са си доста съдийски отбор, но понякога и те бяха побеждавани, докато срещу ЦСКА се играеше много трудно, защото обикновено всичко най-добро от страната отиваше там и реално играеха клубен, срещу национален отбор.Но това не беше само във футбола.АШВСМ "Чавдар" си беше доста привлекателно място за наборниците-спортисти, които нямаха голям избор-или в "Чавдар" , или във Втора армия
Самият факт, че при вас още в първите ви години има неприкрити манипулации, с които дори някои се гордеят, не говори добре за годините около създаването на клуба.Смяната на 12 имена и обединяването допълнително с още 2 дружества (едното от които с добра за времето си база), които изчезват от картата на българското физкултурно движение (ненапразно ползвам този термин), надали ви прави по-чисти от Левски.Аз не твърдя нищо, но все пак ми е интересно, как е станало така, че отборът на Министерството на съобщенията е прилапало отбора на МВР и се надявам някой да ме осветли по този въпрос.Явно МВР през 1969-а е било много слабо министерство, след като едни пощенци са успели да погълнат отбора му