Абсурдни спортове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Re: Абсурдни спортове

Мнениеот shumnaliq » 10 сеп 2010 16:57

cska_90 написа:Сумо,джудо,ръгби,борба,моторните спортове и всички американски спортове!!

Борба ,моторни спортове и всички американски спортове ?? Ти добре ли си
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 сеп 2010 16:58

Спорт Тото :!: :lol: :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
***cska***
Контакти:

Мнениеот ***cska*** » 10 сеп 2010 16:59

Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!

Потребителски аватар
Жоржиньо
Контакти:

Мнениеот Жоржиньо » 10 сеп 2010 16:59

Гуу написа:
cska_90 написа:Сумо,джудо,ръгби,борба,моторните спортове и всички американски спортове!!

Хм, а ти някога правил ли си си труда да ги гледаш тези спортове, че ги мислиш за абсурдни ? Питам, защото аз съм голям фен на американския футбол и бейзбола ?

Колкото до темата, за мен всички спортове със състезания и автомобили са абсурдни - Формула 1, ралита и прочие...

И кво им е абсурдното :roll: ..

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Мнениеот david_villa » 10 сеп 2010 17:00

Има едни състезания по пускане на пита сирене по стръмен склон, а веднъж гледах някакво "рали", в което целта беше колата да е колкото се може по-причудлива... :lol:

Потребителски аватар
chrisbosh
Контакти:

Мнениеот chrisbosh » 10 сеп 2010 17:02

"Оня с топката и мрежичките" спорт се казва "лакрос" и събира толкова много хора по американските терени, че ако ще и левски и ЦСКА да играят финал на ШЛ няма да се саберат толкова хора да го гледат. Не казвам, че спорта е велик, но хората си го харесват, развиват и наливат пари в него. Ние тука като харесваме много футбола да не би всичко да ни е наред.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 сеп 2010 17:03

Той и комшията ми се чуди, как може да гледам мачовете през домашното кино, почти на макс и да викам като откачен, ама за всеки влак си има пътници.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 10 сеп 2010 17:04

Хм.....нема такова чудо абсурден спорт.

Потребителски аватар
nasko fena
Контакти:

Мнениеот nasko fena » 10 сеп 2010 17:05

mironi88 написа:Гледам в един от водещите спортни сайтове новината, че днес започва третото европейско първенство по плажен тенис. Навярно този абсурден вид спорт не е единствения затова отварям тема в която да предлагате най абсурдните спортове, които сте чували или такива, които виреят в страни, които нямат никакви традиции в тях. Ето моите топ 3:
1.Плажен тенис
2.Хокей на трева
3. Има един с едни кошнички си подхвърлят една топка и тя трябва да попадне в тях (кошничките). Не знам как се казва точно.

Може разбира се да прибавим и хокей на лед в България и бейзбол в България.

За хокея на трева не съм съгласен все пак съм бивш национал на БГ(сега съм стар вече :) ) и за мен си е много интересен ;).Виж това плажен тенис вече ми звучи малко тъпо :)
Последна промяна от nasko fena на 10 сеп 2010 17:07, променено общо 1 път.
Ако няма какво да правиш,ела на себе си!!!

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 10 сеп 2010 17:06

[center]Шахбокс[/center]

Това е нов вид спорт, който съчетава шахмата с бокса, но най-интересното е, че първият европейски шампион в дисциплината е българинът Тихомир Атанасов Доврамаджиев-Тичко. Играта е създадена от холандеца Йепе Рубинг през 2003 г., но самата идея възниква още през 1992 г., когато писателят Анки Билла го споменава в книгата си Froid-Équateur. Една от целите на този спорт е концепцията здрав дух в здраво тяло. Срещата между двамата съперници се състои от 6 рунда шахмат и 5 рунда бокс, като се започва с четириминутна игра на шах, след което се продължава с двуминутен бокс и т.н. След всеки рунд има една минута пауза, през която съперниците имат време да свалят ръкавиците си. Играе се бърз шах, като общото времетраене на шахматната среща е 12 минути. Съперниците могат да спечелят срещата чрез нокаут, мат или по решение на съдията. Ако 12-те минути на единия състезател свършат, другият печели. Шахбоксът е организиран от Световната организация по шахбокс, чието мото е „Битките се водят на ринга, а войните се провеждат на дъската“. Наскоро новият спорт е признат и от международната федерация по шах (ФИДЕ), след като президентът й Кирсан Илюмжинов се включва в символичен двубой срещу бившия световен шампион по бокс при аматьорите Раимкулем Малахбеков в столицата на управляваната от него държава Калмикия. Първото световно първенство се провежда в Амстердам през 2003 г., като шампион става създателят Рубинг. Две години по-късно, на 1 октомври, в Берлин българският шахматист Тихомир Тичко Тигъра грабва първата европейска титла на дебютното първенство на Стария континент, като побеждава на финала германеца Андреас Шнайдер. На ринга двамата са равностойни и не излъчват шампион, но на дъската Тичко буквално нокаутира своя съперник.
novinar.net

[center][youtube]http://il.youtube.com/watch?v=43Wcbd0dJpQ[/youtube][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”