Вече нямаме оправдание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Mod 1912
Контакти:

Re: Вече нямаме оправдание

Мнениеот Mod 1912 » 09 сеп 2010 14:27

drogooo написа:Каквото и да си пишем тук е ясно че определен брой лумпени ходят на мачове прикрити зад шалче или фанелка оправдаваща псувни,трошене,хвърляне със идеята че подкрепя "любимия" клуб.
Те сайтове и форуми не четът(и да четът ще ти отговорят - "абе аз да не съм на театър уе майна е...ал съм въ в .... Селяни,Селяни,Селяни"
Кой щели да накажат,кой щял да привлече нови фенове на Ботев,'ма щото бил ядосан от съдията,'ма емоцията от гола(с/у невероятния отбор на Димитровград) му дошла в повече... дремем му.Той е отишъл на стадиона щото "идваме да е_ем"

Абсолютно точно мнение, подкрепям изцяло!

hetfield
Контакти:

Мнениеот hetfield » 09 сеп 2010 17:09

лумпени-това е медийна (селска) фраза и не бих я употребил към никой фен на Ботев!Прави сте и всички разбираме,че трябва да внимаваме.Просто трябва да знаем,че отиваме на мач,а не на театър.По-големите тук помнят навремето как милиционерите ни вкарваха на стадиона под конвой от гарата,сядахме и пеехме и ръкопляскахме седейки на седалките.Е няма как да стане нали?Футбола е емоция и тя се изразява.Категорично отхвърлям нахлувания и трошене на стадиони.Просто към нас навсякъде са предубедени и не липсват провокации.Именно затова мисля,че малко повече се драматизира отколкото да е станало нещо кой знае какво.Ами аз се обзалагам,че който и отбор с повечко публика отиде на стадионите на които гостуваме ще е същото.

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 09 сеп 2010 18:36

hetfield написа:лумпени-това е медийна (селска) фраза и не бих я употребил към никой фен на Ботев!Прави сте и всички разбираме,че трябва да внимаваме.Просто трябва да знаем,че отиваме на мач,а не на театър.По-големите тук помнят навремето как милиционерите ни вкарваха на стадиона под конвой от гарата,сядахме и пеехме и ръкопляскахме седейки на седалките.Е няма как да стане нали?Футбола е емоция и тя се изразява.Категорично отхвърлям нахлувания и трошене на стадиони.Просто към нас навсякъде са предубедени и не липсват провокации.Именно затова мисля,че малко повече се драматизира отколкото да е станало нещо кой знае какво.Ами аз се обзалагам,че който и отбор с повечко публика отиде на стадионите на които гостуваме ще е същото.

Разбира се, че помним. Помним как заради щателно претърсване влизахме на стадиона 15 мин след началото на мача при резултат 0:1 за Ботев (под името Тракия). Помним как при 0:2 ни гониха от стадиона защото много сме викали и пречили на отрудените граждани спокойно да гледат мача. Помним и други неща. Проблема не е в това, че някой в момент на върховна радост е прескочил оградата с цел не да навреди, а да прегърне голмайстора. Проблема не е в димките и факлите.
Проблема е, че някой забравят, че футбола е игра, че ние не сме варвари дошли да завладеем даден град, да плячкосваме и обиждаме наред, да претрепим който се опълче и да изчукаме наред всичко от женски пол. Проблем е когато агитката се превърне в тълпа или орда. Защото тълпата има интелегентността и поведението на най-простия и агресивния в нея.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
terro
Контакти:

Мнениеот terro » 09 сеп 2010 23:36

ilian12 написа:.................................................. Проблем е когато агитката се превърне в тълпа или орда. Защото тълпата има интелегентността и поведението на най-простия и агресивния в нея.

В това изречение е обяснен най-добре проблемът.
Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите ... Христо Ботйов

Върни се в “Ботев”