Раждането на една легенда

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Re: Раждането на една легенда

Мнениеот stannn » 09 сеп 2010 20:36

Взе да ми писва да споря за едно и също. Айде и аз да питам малко. Колко легенди юноши има Левски? Колко титли имате през последните 20 години вие ако изключим купените по времето на Чорни. И Герена как така стана ваш след като е строен от затворници и войници с пари на партията. Както са строени и всички други стадиони от това време.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 09 сеп 2010 20:39

След отпадането във втора дивизия управниците на „ЦДВ“ започват да търсят спасение за „Чавдар“ чрез обединяване с друг отбор. Първоначално се водят преговори със „Спортист“ (Хаджи Димитър), но в крайна сметка се споразумяват със „Септември“ (София), който вече си е осигурил промоция във фазата на елиминациите. Решават датата на създаване на отбора да е 5 май 1948 г., а името – „Септември при ЦДВ“. Новият отбор участва в първенството на мястото на „Септември“. На финала „Септември при ЦДВ“ среща „Левски“ и след загуба с 1:2 в първата среща и победа с 3:1 във втората печели първата си титла.

В своя първи сезон в новосъздадената „А“ Републиканска футболна група „Септември при ЦДВ“ завършва на второ място. За треньор на отбора е назначен Крум Милев. През същата година започва реконструкцията на стадион „Народна армия“, на който армейците играят своите мачове.

През лятото на 1949 г. отборът на Септември се отделя като самостоятелно дружество, а армейският отбор е преименуван на „ЦДНВ“ (Централен дом на народната войска). Сезон 1949/50 започва нормално, но след изиграването на три кръга от есенния дял, то е прекратено, заради реорганизация на физкултурното движение у нас по съветски модел. Създаден е турнир за определяне на софийските участници за сезон 1950 в който първите 5 отбора се класират. След края на турнира ЦДНВ остава на 6-тото място. С решение на спортната секция на МНО, на мястото на армейският Ботев (Пловдив) се създава сборен отбор с най-силните футболисти от ЦДНВ, Ботев, Черно море, Сливен и др. Името на отбора е „Народна войска“. Отборът завършва на второ място след „Динамо“.

От следващият сезон отборът е наследен от основният армейски отбор ЦДНВ, а другите армейски отбори започват от по-ниски дивизии. Сезоните 1951 и 1952 са усшешни и „ЦДНВ“ взема и двете шампионските титли.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 09 сеп 2010 20:50

stannn написа:Взе да ми писва да споря за едно и също. Айде и аз да питам малко. Колко легенди юноши има Левски? Колко титли имате през последните 20 години вие ако изключим купените по времето на Чорни. И Герена как така стана ваш след като е строен от затворници и войници с пари на партията. Както са строени и всички други стадиони от това време.

Отговарям ти веднага:
Въпрос 1: Футболист № 1 на България за всички времена - Георги Аспарухов. Прескачам някои легенди (да ме простят) и отивам на двама от четвъртите в света - Боби Михайлов и Наско Сираков! :)
Въпрос 2: Кажи колко титли са "купени" по времето на Чорни (ама дай и доказателства, малкият)? :mrgreen: (Защото в тези години "Левски" беше толкова силен, че когато играехте с нас въпросът беше не дали ще паднете, а с колко гола ще паднете :mrgreen: ).
Въпрос 3: Стадион "Георги Аспарухов" не е наш. Той е един вид компенсация за игрището на "Левски", построено през 1934 год., което е разрушено в началото на 50-те, за да се построи националният стадион "В.Левски" и за което "Левски" не е получил никакво обезщетение. ;) (И на мен ми писна да обяснявам на деца факти от историята, ама това е положението, приятелче). :lol:
И накрая: Помоли вашите модератори - цесекари да не трият мнения, съдържащи истината, макар и болезнена! :mrgreen: Бъди така добър, моля те! :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 09 сеп 2010 20:53, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 09 сеп 2010 20:52

stannn написа:Взе да ми писва да споря за едно и също. Айде и аз да питам малко. Колко легенди юноши има Левски? Колко титли имате през последните 20 години вие ако изключим купените по времето на Чорни. И Герена как така стана ваш след като е строен от затворници и войници с пари на партията. Както са строени и всички други стадиони от това време.

Г. Аспарухов, Г. Соколов, Ст. Абаджиев(Теко), Хр. Илиев(Патрата), А.Костов,Ем.Спасов, Н.Сираков, Б. Искренов, Б.Михайлов, Н.Илиев,Д.Иванков- достатъчни ли са?-има и доста други. 9- титли и 9 пъти купата на мен не ми изглеждат никак малко за 20 години,а на теб?

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 09 сеп 2010 20:53

Казвам ти само няколко легенди?
Наско,Боби,Гибона,Ники Илиев,Емил Спасов,Сашо Костов,Патрата,Теко Абаджиев,Соколето,Гунди и много др.Твой ред е казвай от ЦДНВ кой са юношите(Само ти казвам,че имате повече легенди дошли от Берое и Ботев) отколкото от школата ви!!! :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 сеп 2010 20:57

Кашчей написа:Към Васконти с усмивка:
За указ не знам, но това са думи на Манол Манолов, които показват, че не ще да е спонтанно решено, на един обяд във военният клуб това ;) :mrgreen:
Айде, нека не са хиляда, ама поне половината заслужавам, нали :mrgreen:

Ами не заслужаваш и лев за личните си опити да ПРЕДПОЛАГАШ кое как и защо е било решено. Иначе ако важеше логиката ти трябваше на почти всеки тук да раздавам кинти:) Ще получиш цялата сума когато извадиш нещо черно на бяло и видя номер на Указа и дата на издаването му.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 сеп 2010 21:01

Captain Stottlemeyer написа: Въпрос 3: Стадион "Георги Аспарухов" не е наш. Той е един вид компенсация за игрището на "Левски", построено през 1934 год., което е разрушено в началото на 50-те, за да се построи националният стадион "В.Левски" и за което "Левски" не е получил никакво обезщетение. ;) (И на мен ми писна да обяснявам на деца факти от историята, ама това е положението, приятелче). :lol:

Като вадиш такива "факти" защо не ни осветлиш по кой закон е станала тази "компенсация", от кой е издадена съответната заповед и кога точно е станало това.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 09 сеп 2010 21:10

Captain Stottlemeyer написа:Отговарям ти веднага:
Въпрос 1: Футболист № 1 на България за всички времена - Георги Аспарухов. Прескачам някои легенди (да ме простят) и отивам на двама от четвъртите в света - Боби Михайлов и Наско Сираков! :)
Въпрос 2: Кажи колко титли са "купени" по времето на Чорни (ама дай и доказателства, малкият)? :mrgreen: (Защото в тези години "Левски" беше толкова силен, че когато играехте с нас въпросът беше не дали ще паднете, а с колко гола ще паднете :mrgreen: ).
Въпрос 3: Стадион "Георги Аспарухов" не е наш. Той е един вид компенсация за игрището на "Левски", построено през 1934 год., което е разрушено в началото на 50-те, за да се построи националният стадион "В.Левски" и за което "Левски" не е получил никакво обезщетение. ;) (И на мен ми писна да обяснявам на деца факти от историята, ама това е положението, приятелче). :lol:
И накрая: Помоли вашите модератори - цесекари да не трият мнения, съдържащи истината, макар и болезнена! :mrgreen: Бъди така добър, моля те! :)

Извинявяй аз забравих, че на вас всичките са ви легенди. То вие нямате други. Добре, че на Любо Пенев му отрязаха едни работи, че да може поредната ви "легенда" да е на световно. За титлите. Колкото Вие може да докажете, че ЦСКА е създаден от партията толкова и аз мога да докажа, че титлите ви са купени. Просто всички си спомняма как точно се играеше срещу вас и как срещу нас. За стадиона. Покажи нотариален акт за земята на която е националния стадион. Държавата си е взела нещо нейно и е направила национален стадион. От какъв зор ще ви обезщетява. Все едно да си направиш къща на държавна земя. Да трябва да мине магистралата от там и ти да искаш обезщетение, че са махнали къщата ти. Нали се сещаш, че земята не е била на Левски. Не е и била дадена на Левски. Просто тогава левскарите са си решили, че ще бъде там. Това не означава, че е ваша. А за годинити сигурно съм по -голям и от тебе другарю партиен секретар. А модераторите тук си вършат работата прекрасно за разлика от вашите които позволяват всевъзможни обиди.

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 09 сеп 2010 21:18

stannn написа:
Captain Stottlemeyer написа:Отговарям ти веднага:

Извинявяй аз забравих, че на вас всичките са ви легенди. То вие нямате други. Добре, че на Любо Пенев му отрязаха едни работи, че да може поредната ви "легенда" да е на световно. За титлите. Колкото Вие може да докажете, че ЦСКА е създаден от партията толкова и аз мога да докажа, че титлите ви са купени. Просто всички си спомняма как точно се играеше срещу вас и как срещу нас. За стадиона. Покажи нотариален акт за земята на която е националния стадион. Държавата си е взела нещо нейно и е направила национален стадион. От какъв зор ще ви обезщетява. Все едно да си направиш къща на държавна земя. Да трябва да мине магистралата от там и ти да искаш обезщетение, че са махнали къщата ти. Нали се сещаш, че земята не е била на Левски. Не е и била дадена на Левски. Просто тогава левскарите са си решили, че ще бъде там. Това не означава, че е ваша. А за годинити сигурно съм по -голям и от тебе другарю партиен секретар. А модераторите тук си вършат работата прекрасно за разлика от вашите които позволяват всевъзможни обиди.

Не му се връзвай...
Простото число е фундамент на математиката, а простият човек – на нищетата
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 09 сеп 2010 21:22

Нека да си каже. Тия работи не ги чета за първи път. Всичките левскари си знаят едно и също. Указ после кражба на история и накрая завършват с АС 23 и Звездата наричана от тях петолъчка. Както се казва нищо ново под слънцето. И то е синьо като сложиш сините очила.

Върни се в “ЦСКА”