стадиона във Варна ще глътне 160 милиона евро

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Parmalat

Re: стадиона във Варна ще глътне 160 милиона евро

Мнениеот Parmalat » 14 фев 2009 12:15

barabata когато има яки концерти и черно море мачка в групите на ШЛ или купа Европа ще е пълно до дупки.Но все ви мисля че един 50000 ще е по добре за град като варна 30000 е малко. :?
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 фев 2009 12:30

barabata написа:САМО МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНИ КОЙ ЩЕ ГО ПЪЛНИ, КАТО ВЪВ ВАРНА СЕ СЪБИРАТ 5000 ЧОВЕКА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА НА МАЧ :roll: ПОКРАЙ УГОДНИЧЕСТВОТО НА ТУРИСТИТЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ТАМ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА ЧЕ СА БЪЛГАРИ.

То ще кажеш,че в София и дори Пловдив има средно по 20 хиляди на мач :D Айде,айде,в България ситуацията е критична и стадионите са една от главните причини.
Имай предвид,че във Варна има много хора,които не ходят по мачове,но на такъв стадион всек ще отиде ;)
Ти не се притеснявай кой ще го пълни,само да го построят :idea:

Потребителски аватар
ticha.ultras
Контакти:

Мнениеот ticha.ultras » 14 фев 2009 12:50

На хубав стадион даже и спартаклии ще идват да гледат мачове и така е правилно! Смисъл сега ако дойдат плебеи и някой ги познае веднага ще стане въргал, пък в Англия не е така... ;)

aaaaz-ve
Контакти:

Мнениеот aaaaz-ve » 14 фев 2009 12:52

barabata написа:САМО МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНИ КОЙ ЩЕ ГО ПЪЛНИ, КАТО ВЪВ ВАРНА СЕ СЪБИРАТ 5000 ЧОВЕКА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА НА МАЧ :roll: ПОКРАЙ УГОДНИЧЕСТВОТО НА ТУРИСТИТЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ТАМ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА ЧЕ СА БЪЛГАРИ.

Я виж статистика за миналия сезон, Черно море е на 2-ро място по публика в домакиските мачове, като изключим, че доста често ни намаляват посещаемостта шопските журналисти и си пишат измислени цифри без изобщо да знаят колко е имало на стадиона, така че не ми говори къде нямало да се пълни, нали виждаме като играе националния отбор в София и стадиона празен, освен ако не играем с Италия или Холандия, отиват за да видят звездите на Холандия и ако стане чудо да бием
БЕЗБРОЙ СЪДБИ, БЕЗБРОЙ МЕЧТИ - В ЕДНО ЗА СЪРЦЕ ЗА ЧЕРНО МОРЕ
Изображение
''Ти не избираш любимия футболен отбор ,а той теб избира''

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 14 фев 2009 13:42

На мен лично ми е много странно как от 35 млн. се стигна до 160 млн., но айде няма да задавам такива въпроси ;) Ще се радвам да ходя на мачове на новия стадион, но още повече ще се радвам да показваме добра игра. И се надявам да се пълни... на мен снощи една приятелка ми каза, че покрай добрата игра на Черно море напоследък, почнала да става местна шовинистка, явно ще я карам да ходи на мачове :twisted:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 14 фев 2009 14:00

браво Ogrizko,феновете на отбора трябва да се увеличават.Аз също привлякох жена си като фен,но за разлика от мен тя гледа отбора само по тв.Но и тя е черноморка.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Ticha
Контакти:

Мнениеот Ticha » 14 фев 2009 16:13

garfild8 написа:браво Ogrizko,феновете на отбора трябва да се увеличават.Аз също привлякох жена си като фен,но за разлика от мен тя гледа отбора само по тв.Но и тя е черноморка.

Много як пост. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
LordVOODOO

Мнениеот LordVOODOO » 14 фев 2009 17:19

ogrizko написа:На мен лично ми е много странно как от 35 млн. се стигна до 160 млн., но айде няма да задавам такива въпроси ;)

Тук аз мога да ти отговоря, защото се занимавам с проектиране на сгради. На старият стадион "Юри Гагарин" оста му беше сгрешена. По първоначален план, за новият стадион, трябваше да се използва старата ос, но ако това беше направено, стадиона никога нямаше да получи лиценз от УЕФА! Затова се наложи кардинална променя на проекта и изграждането на нова ос, което драстично оскъпи проекта. Освен това, след завъртането на оста се наложи укрепване на терена, което се прави с пилоти, а това е много скъпа конструкция. За изработката на един пилот, като тези, които се направиха на стадиона трябват 40000 лева! Иди сам до стадиона и изброй пилотите... ;) По груби сметки, са около 200 ;)

Ето една проста сметка: 200 * 40000 =8000000 лева, ето как цената на стадиона веднага скочи с нови 4 милиона евро. По първоначален план, стадиона трябваше да има 20 000 седящи места капацитет, но после бе увеличен драстично. От това, което знам, на края, когато стадиона ще е готов, ще има 50 000 седящи места! Е това според теб не увеличава ли стойността на проекта? А и в последно време цената на строителните материали доста се увеличи + че се въведоха нови правила и норми в строителството от ЕС, което още повече вдигна цената на стадиона. ;)

П.П. А и в тия 160 милиона евро, влизат и инфраструктурата + спортната зала до стадиона + всички други съоражения. Т.е. това ще е цената на целият комплакс. ;)
Изображение

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 фев 2009 17:34

От това, което знам, на края, когато стадиона ще е готов, ще има 50 000 седящи места! Е това според теб не увеличава ли стойността на проекта?

Не си запознат правилно 30 000 ще са местата ;)

aaaaz-ve
Контакти:

Мнениеот aaaaz-ve » 14 фев 2009 18:57

Да 30 000 ще са, проекта отдавна е готов и е направен точно за 30 000 и съгласно паркинг местата както изисква правилника, няма как 50 000, ще трябва чисто нов проект тогава, а това 160 000 000 евро е отдавна още миналата година го казаха, че ще струва толкова проекта
БЕЗБРОЙ СЪДБИ, БЕЗБРОЙ МЕЧТИ - В ЕДНО ЗА СЪРЦЕ ЗА ЧЕРНО МОРЕ
Изображение
''Ти не избираш любимия футболен отбор ,а той теб избира''

Върни се в “Черно море”