Имам една страхотна книга от Антон Антонов-Тонич - "В плен на златната богиня". Та там е описан следният случай. Отива група от български фенове към Англия за световното през 1966. На границата сръбските митничари се хващат за главата - "Па Бога ми, овде нема футбалери!". Тонич допълва - не само че нямаше футбалери, но от 96 души само четирима знаеха кой е Пеле.
Не искам да се превръщам в адвокат на Мъри и Наско, но си мисля, че точно това е проблемът на националния ни отбор - просто нема футбалери. А това можеше да се очаква, след като се вижда в последните години колко некадърно се работи в детско-юношеските школи. От там изобщо не излизат кадърни футболисти.
Постоянно чуваме някакви приказки за лошата база и слабото заплащане. Но при продукцията, която излиза, аз мисля, че и това им е много. Та Стоичков, Сираков, Балъков и останалите от златното ни поколение да не би да тренираха при по-добри условия? Да не би треньорите им да получаваха повече пари? Разликата е, че те излизаха от школите научени да играят футбол. Можеха да спират топката, да дриблират, да подават, можеха да я бият точно във вратата с вътрешен удар или с външен фалц, с прав удар или дори боц. Това са елементарните технически умения, без които не може да се играе футбол, дори и в махалата. Та аз, един стокилограмов чичко, смело мога да кажа, че имам по-добра футболна техника от повечето играчи в А група. От началото на сезона видях точно един гол, отбелязан с външен фалц и той бе дело на чужденец!? За какво говорим тогава. Каквато и тактика да им сложиш на некадърните футболисти все тая!?
Истинският проблем е, че навремето треньорите подбираха децата, а сега родителите натрапват некадърните си отрочета на треньорите. Когато обаче Емо Спасов разкри тази потресаваща истина, никой не го подкрепи. Напротив - оплюха го.
Не всеки може да играе футбол на високо ниво. И за футбола се иска талант. Когато откриеш таланта, чак тогава започва здравата работа. Има хора, които никога няма да се научат да спират топката и в това няма нищо лошо - стига да не се натискат да играят футбол.
Мъри си подаде оставката
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Не са виновни Мъри и Наско
Подкрепям.
А Мъри и Наско знаят ли кой е Пеле ? И след като не могат да направят нищо с тези футболисти , то какво изобщо търсят в националния ... За тлъстите им годишни заплати вече разбраха и малките деца , ама с тези пари от БФС могат да наемат няколко треньора за младежките формации щом настоящия материал в мъжкия отбор не става за нищо. И не Мадански през ден да ме убеждава колко некадърни били юношите и младежите ... та нали ти си там точно затова , за да ги научиш. Ама май точно треньорите ни нямат този капацитет и затова футбола ни е на това дередже ... Децата няма как да се родят научени. Трябва някой да им каже как се спира топката , как се подава и разни други неща , които не се виждат с просто око , а се учат с течение на времето и практикуването. Колкото по - бързо Боби , Мъри и Наско се махнат от ръководството на футбола ни , толкова по - бързо и успехите ще се върнат ... Те просто доказаха през годините , че не стават ...
Просто Наско и Мъри не ходят на стадионите и не знаят кой е Пеле.
------------------------Пламен Илиев(Владислав Стоянов,Н. Михайлов)--------------------------
Манолев(Миланов)---------Дянков(Иван Иванов)----------Илиев(Иво Иванов)-----------Старокин(Занев, Минев)
------------------Ст. Петров(Галчев)----------Ангелов(Генчев)-----------------------
-----------------------------------------Гъргоров(Благой Георгиев)----------------------------------
---------------------Стоянов(Делев)-----------------------------М. Петров(Попов)-----------
---------------------------------------Бербатов(Божинов, Тошев)-----------------------------------
ПФК Левски да не е националния отбор, че е в този форум?
------------------------Пламен Илиев(Владислав Стоянов,Н. Михайлов)--------------------------
Манолев(Миланов)---------Дянков(Иван Иванов)----------Илиев(Иво Иванов)-----------Старокин(Занев, Минев)
------------------Ст. Петров(Галчев)----------Ангелов(Генчев)-----------------------
-----------------------------------------Гъргоров(Благой Георгиев)----------------------------------
---------------------Стоянов(Делев)-----------------------------М. Петров(Попов)-----------
---------------------------------------Бербатов(Божинов, Тошев)-----------------------------------
ПФК Левски да не е националния отбор, че е в този форум?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
petar123 написа:Имам една страхотна книга от Антон Антонов-Тонич - "В плен на златната богиня". Та там е описан следният случай. Отива група от български фенове към Англия за световното през 1966. На границата сръбските митничари се хващат за главата - "Па Бога ми, овде нема футбалери!". Тонич допълва - не само че нямаше футбалери, но от 96 души само четирима знаеха кой е Пеле.
Не искам да се превръщам в адвокат на Мъри и Наско, но си мисля, че точно това е проблемът на националния ни отбор - просто нема футбалери. А това можеше да се очаква, след като се вижда в последните години колко некадърно се работи в детско-юношеските школи. От там изобщо не излизат кадърни футболисти.
Постоянно чуваме някакви приказки за лошата база и слабото заплащане. Но при продукцията, която излиза, аз мисля, че и това им е много. Та Стоичков, Сираков, Балъков и останалите от златното ни поколение да не би да тренираха при по-добри условия? Да не би треньорите им да получаваха повече пари? Разликата е, че те излизаха от школите научени да играят футбол. Можеха да спират топката, да дриблират, да подават, можеха да я бият точно във вратата с вътрешен удар или с външен фалц, с прав удар или дори боц. Това са елементарните технически умения, без които не може да се играе футбол, дори и в махалата. Та аз, един стокилограмов чичко, смело мога да кажа, че имам по-добра футболна техника от повечето играчи в А група. От началото на сезона видях точно един гол, отбелязан с външен фалц и той бе дело на чужденец!? За какво говорим тогава. Каквато и тактика да им сложиш на некадърните футболисти все тая!?
Истинският проблем е, че навремето треньорите подбираха децата, а сега родителите натрапват некадърните си отрочета на треньорите. Когато обаче Емо Спасов разкри тази потресаваща истина, никой не го подкрепи. Напротив - оплюха го.
Не всеки може да играе футбол на високо ниво. И за футбола се иска талант. Когато откриеш таланта, чак тогава започва здравата работа. Има хора, които никога няма да се научат да спират топката и в това няма нищо лошо - стига да не се натискат да играят футбол.
Така е! На запад а вече и на изток на 18г. вече са с изградена физика, научени са и на техника и на тактика, после само трупат опит! А в БГ до 25 е млада надежда, на 28 е с един куп контузии и на 30 виждаме ,че " нищо не става от тоя"! В школите трябва да има качествени треньори, които взимат достойно възнаграждение!
-
- Контакти:
Ами не са - никой не е луд да изтърве баницата. Че футбалери няма - няма, но че взимаш 50 хилки за подобни резултати - това е очевадно нагло.
Айде ако обичат да си върнат заплатките като няма резултат, а?
Айде ако обичат да си върнат заплатките като няма резултат, а?
Това е същото все едно преди 1 година аз да кажа, че Радко ОООстанич не е виновен за това което ви се случи, или че Павката не е виновен за това което се случва на нас в момента.... Гледай малко по-реално на нещата....
- metodito
- Контакти:
За мишките и хората (не по Стайнбек :) )
Аз пък да ви кажа къде е заровено кучето?! Един човек като не може да свърши една работа, ако е пич казва: "Сори, не мога да се справя. " Оттам нататък се опитва да се поправи, ако не успее, не се хваща.
Какво прави "мишокът" (всеки познава такива, или е постъпвал понякога така)? Почва да се оправдава с другите, с обстоятелствата и международното положение, търси виновници, гледа в паничката на другите, досърбява го 'дето не го сърби, гледа да скатае... Една голяма лъжа е, че няма хора за националният. Най-малкото няма да покажат такова малодушие и безразличие към статуквото...
Когато Ратко се махна от "Левски", той каза, че имало някакви 'дето се пишели големи левскари пък мътели водата, че не знам си к'во си. Като треньор, той неведнъж беше казал, че с тоя материал - толкова. Доказателството за несъстоятелността на думите му се появи само няколко кръга след като се махна...
Примерите са много. Не е само Ратко...
Ами, щом ви е толкова акъла вервайте на тея некадърници. Ваша си работа.
Какво прави "мишокът" (всеки познава такива, или е постъпвал понякога така)? Почва да се оправдава с другите, с обстоятелствата и международното положение, търси виновници, гледа в паничката на другите, досърбява го 'дето не го сърби, гледа да скатае... Една голяма лъжа е, че няма хора за националният. Най-малкото няма да покажат такова малодушие и безразличие към статуквото...
Когато Ратко се махна от "Левски", той каза, че имало някакви 'дето се пишели големи левскари пък мътели водата, че не знам си к'во си. Като треньор, той неведнъж беше казал, че с тоя материал - толкова. Доказателството за несъстоятелността на думите му се появи само няколко кръга след като се махна...
Примерите са много. Не е само Ратко...
Ами, щом ви е толкова акъла вервайте на тея некадърници. Ваша си работа.
Последна промяна от metodito на 07 сеп 2010 12:36, променено общо 1 път.