Травма на глезена

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Травма на глезена

Мнениеот TheClub » 05 сеп 2010 22:48

Здравейте, пиша, за да чуя вашето мнение за моя проблем. На 12 август играх футбол и стъпих на топката и кракът ми се огъна. От коляното кракът ми се сгъна навътре, по точно глезена. В областна на кокълчето изпитаха страшна болка и приключих мача. Кракът ми се поду. Докторът ми каза да почивам три седмици, а от видяното на снимките ми нямаше нищо. Смъмра нещо от сорта, че може би съм скъсал малка част от връзката, която движи крака (или нещо подобно не съм много сигурен!), но каза че с почивка няма проблем. Препоръча ми да си купя наглезенка и да го мажа с Репарил. Изпълних заръките му. Оттокът на глезена изчежна и остана болка в областа на кокълчето и подуто от задна страна(много малко) и отпред, но там даже стои и твърдо. Мина една седмица и аз реших да опитам футбол. Всичко си беше наред, разбира се не съм тичал бързо, дори почти не съм и избягвам ударите с десния крак(контузеният).
Нямам спомен дали в началото, когато беше отекъл крака това твърдото го имаше... Та въпросът ми това издутото дали съм го направил като играя или е от преди. Въпреки че по време на игра просто не съм го натоварвал, за да стане нещо подобно, а и щях да усетя. Това е моят въпрос!

Момчета, това ми е проблема. Писах в един докторски форум и затова е така написано. Искам да чуя вашето мнение по проблемът? Вярвам, че все някой ще има понятие за какво става дума :)

Потребителски аватар
sasho0111
Контакти:

Re: Травма на глезена

Мнениеот sasho0111 » 05 сеп 2010 22:54

Нямам понятие какво е, но съм го изпитвал и минава много време преди да спреш да го усещаш и да ти мине. И все пак отиди на доктор да го види ;)

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 05 сеп 2010 23:01

Може да си го навехнал , изкълчил или може да си наранил връзките ! Налагай го с лед като те заболи и не го натоварвай много още 2 седмици , ако не ти мине отиди на лекар пак .

neoje
Контакти:

Мнениеот neoje » 05 сеп 2010 23:04

Миналото лято,стана същия гаф с мен и в Пирогов ми казаха или с наглезенка или гипс,аз веднага им казах ''давай гипса'',вярно провалих си 20 дена от лятото,но сега нямам проблеми,а диагнозата ми беше същата.Но при твоя случай съм чувал,че проблема си остава дълготрайно и се появява подутина след всеки мач (или друго натоварване).Това мога да ти кажа :)
YNWA!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 сеп 2010 23:09

Най-вероятно си го навехнал. Ако до 15-20 дни болката не отшуми . Иди на лекар препоръчвам ти Дианабад или Горна Баня.

defender14
Контакти:

Мнениеот defender14 » 05 сеп 2010 23:27

по-вероятно е да си разтегнал или частично разкъсал някоя връзка, и твърдото остава понеже не може да се възстанови изцяло, особено с неправилно лечение

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 05 сеп 2010 23:34

Аз си прецаках така глезена миналата година. Наще ме заведоха на чекракчия и за по-бързата рехабилитация ми препоръча 1 упражнение. Значи лягаш на леглото , и си изпъваш крака на пред ( от коляното към глезена крака ти да виси ) Изпъваш си глезена на горе и след това буташ на пред ( все едно натискаш педал в кола ) Но гледай да влагаш сила . Даже ако може някой да ти подпира стъпалото.
Колко помага . Докторите ми казаха че след около седмица ще мога да стъпвам , но трудно. След като правих това упр. по 3-4 пъти на ден на 3тия ден стъпвах , а след около седмица си вървях без проблем.
Лошото е че зимата (като стане по-бахър ) и ще чустваш болка в глезена
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 05 сеп 2010 23:37

А и забравих . Вземи 1 филийка хляб.Напой я с олио. Вземи 1 голям чорап ( ако може да е на баща ти ) Наложи си чорапа и сложи филията в чорапа. Така ако имаш оток - той спада :)
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 05 сеп 2010 23:40

Прочетох всички коментари и ви благодаря. В момента мога да играя футбол на високи обороти без проблем. Само при някакво изкривяване, по екстремно, усещам болка.

defender14 написа:по-вероятно е да си разтегнал или частично разкъсал някоя връзка, и твърдото остава понеже не може да се възстанови изцяло, особено с неправилно лечение

Ето този коментар ми е интересн. Е как това подутото да да го излекувам. Някой патил ли е да знае какво следва ?

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 05 сеп 2010 23:41

shumnaliq написа:А и забравих . Вземи 1 филийка хляб.Напой я с олио. Вземи 1 голям чорап ( ако може да е на баща ти ) Наложи си чорапа и сложи филията в чорапа. Така ако имаш оток - той спада :)

Аз проблемите с оттока ги преминах. Само подутото остана до кокълчето, което е. При теб има ли такова?

Върни се в “Свободна зона”