Къде е мястото на България в световния футбол?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Re: Къде е мястото на България в световния футбол?

Мнениеот unist_gp » 04 сеп 2010 22:43

Мъри Стоилов - заплата 50 000 лева на месец
Наско сираков - 30 000 лева на месец
Боби Михайлов - 10 000 лева на месец от БФС и 10 000 евро от УЕФА
Наркоман Лечков - 10 000 лева на месец и поне 1 000 000 лева откраднати от община Сливин
Тодор Батков, Гришка Ганчев, николай гигов и Иво тонев, Коце Мача, Чичо Венци Свинята, ТИМ, Титан, Лупи, Дражев, Поротчанов, Батето, Вуцов, Коко Динев... ако съм забравил някой, да ме прости - все престъпни олигофрени, които се мислят за велики и ненаказуеми, препрали парите от дрога, проституция и престъпна дейност през футбола в БГ.
Антон Генов и останлите съдии - долни селски тарикати, които заслужават да бъдат обесени за назидание по един преди всеки мач.

Футболът в БГ умря!

За това в държави като Гърция, Сърбия, Испания, аржентина.... ако националите им и отговорниците 10 години си чешат мъдата и не правят един мач има убити и пребити за урок. иначе ясно,че като вземаш заплата по 10 000евро някъде в чужбина няма да типука за нищо. Време е и в БГ да има счупени глави!

baywatchfan
Контакти:

Мнениеот baywatchfan » 04 сеп 2010 22:49

Трън написа:Някой даваше пример с Уругвай по-горе - може да са по-малка страна като население, но са страна с традиции във футбола. Докато ние нямаме традиции, нямаме успехи - радваме се като деца на някоя измъкната точка или победа над силен съперник и го пазим в националната футболна история като подвига на века.

А ние нямаме традициии ли? Този 1/2 финал нищо ли не е?!
Напротив. Точно това, че някога сме стигнали до това ниво трябва да амбицира сегашните футболисти да се доказват всеки мач и да защитават този успех от 94та, да се стремят да го надминат. И понеже аз дадох примера за Уругвай, на които съм фен почти колкото и на националния, вече 16 години, ще ти кажа какво правят футболистите от тази държава:
Първото, което е, те са наясно, че са далеч от най-славните си години (или по-скоро бяха, сега напомниха за славата си), НО всеки мач играят така, всякаш животът им зависи от това, играят заради Уругвай, заради 2-те световни титли, които седят срещу името им, хвърлят се със всички средства (позволени, непозволени, заради което и често си патят, но това е друга нема). Твърдя това, защото, както казах, съм им фен от доста време вече, изчел съм почти всичко за тази наистина футболна нация и може да се каже, че съм пределно наясно с манталитета им на футболния терен, затова дадох и горния пример.
Та няма да е зле и нашите футболисти да вземат малко пример, вече не сме като едно време - анонимници на футболната карта, медалист сме от Световно първенство, успех, който днешните футболисти трябва всеки мач да излизат с гордост и да го защитават.

Трън
Контакти:

Мнениеот Трън » 04 сеп 2010 23:02

Ами точно това имам предвид и аз.
Уругвай първа титла 1930 г, след това имат полуфинал, четвъртфинал, титла.... преброих само 6 първенства, зо които Уругвай не са се класирали. Ето това са традиции. А и след като се интересуваш, сигурно ще потвърдиш че в Уругвай футболът е религия.

Я сега ми кажи в българия футболът религия ли е? Поогледай се наоколо.
И ще ти кажа че ние нямаме пукната традиция във футбола - полфиналът 94 беше съчтание между сбор от талантливи играчи и бблагоприятно стечение на обстоятелствата. Та ние тогава празнувахме първа победа на Световно бе, какви традиции какво чудо. Само ти напомням че същите тези футболисти се класираха с нечуван късмет с гол в поледната минута - без този гол най-вероятно щяха да си останат поредното незапомнено поколение.

Високото самочувствие без покритие ни прави много лоша шега и ни кара да имаме много нереални очаквания.

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 04 сеп 2010 23:11

Значи от това дето четох има хора които много ни слагат отгоре и обратно.Да се говори ,че сме някакво джудже тип Андора,Литва и прочие е смешно.България има 7 участия на световно и то повечето във времето, когато отборите бяха 16 :!: За непросветените проверете клко участия имат Турция.Винаги сме били отбор с които се съобразяват всички, за разлика от сега когато се тегли жребия в коментара доколкото се спомням Капело даже ни забрави :evil: Иначе винаги съм ни сравнявал като качества с отборите на Дания и Чехия.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

baywatchfan
Контакти:

Мнениеот baywatchfan » 04 сеп 2010 23:30

Трън написа:Ами точно това имам предвид и аз.
Уругвай първа титла 1930 г, след това имат полуфинал, четвъртфинал, титла.... преброих само 6 първенства, зо които Уругвай не са се класирали. Ето това са традиции. А и след като се интересуваш, сигурно ще потвърдиш че в Уругвай футболът е религия.

Я сега ми кажи в българия футболът религия ли е? Поогледай се наоколо.
И ще ти кажа че ние нямаме пукната традиция във футбола - полфиналът 94 беше съчтание между сбор от талантливи играчи и бблагоприятно стечение на обстоятелствата. Та ние тогава празнувахме първа победа на Световно бе, какви традиции какво чудо. Само ти напомням че същите тези футболисти се класираха с нечуван късмет с гол в поледната минута - без този гол най-вероятно щяха да си останат поредното незапомнено поколение.

Високото самочувствие без покритие ни прави много лоша шега и ни кара да имаме много нереални очаквания.

Точно това искам да ти кажа. Футболистите на Уругвай изяждаха тревата всеки мач, макар да знаеха, че като футболни качества са далеееч, далеч от най-добрите футболисти в днешно време и просто не могат да се мерят с тях. И точно такъв тип опорство един ден се възнаграждава.
Не съм съгласен с това, че нямаме традиции! Абсурд е да твърдиш такова нещо. За държави като Естония, Литва и Сан Марино можеш да кажеш, че нямат традиции във футбола, но за нас - не. За държава, участвала 7 пъти на Световно, и то идваща от европейските квалификации, страна, чийто футболист е ставал голмайстор на Световно, носител на Златна топка, куп други футболисти оставили голяма следа в световния и европейски футбол и твърдиш, че нямаме традиции... Казах ти, дори да не сме били постоянни през годините, този успех вдига летвата. И не казвам, че сегашните и бъдещи футболисти ще я надскочат, но трябва да играят с мисълта да я надскочат. Много се дразня като почнат някои хора "Не трябва да се реем във висините, не трябва да очакваме много" и т.н. Никой не говори за очакване на големи успехи, говоря за раздаване и играене заради името и успехите, които имаме в миналото. Никога не бих им се сърдил на футболистите ако паднат и 20 мача подред, но ако виждам, че в тия мачове изяждат тревата и дават всичко, което имат, това ми е мисълта.
И с това, че 1/2 финалът ни е бил случайност и благоприятно стечение на обстоятелствата, не съм съгласен. След като е случайност, защо Естония примерно не стигнат до там?

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 сеп 2010 11:02

Rodn1 написа:Сигурно си чувал за Словения.Тази държава има по-малко население от София.Но въпреки това има много приличен футболен отбор и още по-добър баскетболен такъв.Докато не спрем да мрънкаме и не почнем да работим няма да се оправят нещата!

Каво толкова е постигнала Словения. Две участия на световно и едно на европейско. По правило не прескачата групите. Сега започнаха със загуба и скоро може да не стигнат до голямо първенство.Баскетбола е друго. Там имат традици от силната школа на бивша Югославия. Макар, че и там не са спечелли кой знае колко.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 сеп 2010 11:08

За 18 години съществуване малко ли е
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 сеп 2010 13:58

pomiqrat написа:За 18 години съществуване малко ли е

Не малко разбира се. Но нямат потенциал да са с трайно присъствие в световния футбол. Аз лично им симпатизирах на последното световно, имаха всички възможнжсти да прескочат групата, но сами ги опропастиха. Но да се върнем в България. Не проблем Мъри, Наско или който и да е да си подаде оставка. Но липсата на достатъчно качествени играчи е проблем. А в момента тук е точно така. Имаме по голям потенциал от Словиния, но футбола е останал на самотек.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Върни се в “Национален отбор”