Футболът е проста игра за умни хора!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Футболът е проста игра за умни хора!

Мнениеот dafquezz » 04 сеп 2010 14:01

Футболът е проста игра за умни хора. Колко престъпно точен е бил Краля с тази фраза... вече преспал след поредния слаб мач на националите ни, чета поредната порция български страсти по форумите, и си мисля, къде всъщност ни е проблема. Някакси много лесно се приема мнението за това как, виждаш ли, каквато била държавата, такъв бил и футболът. Така е модерно, живеем в епоха, в която на всичко се гледа първо от финансовата страна. Аз съм от онези изчезващи романтици, за които футбола не е само пари, има и нещо повече в него. Вярвам, че и отбор от държава, в която държавността отсъства, може да направи голям мач, срещу голям противник. Вярвам, че е възможно при липса на талант мача да се вземе с хъс, с адреналина, предизвикан от името на противника, от това че 7000 твои сънародници са намерили начин да те подкрепят в Домът на Футбола...
Четейки мненията на изнервените ми до крайност сънародници, се чудя откъде тръгва проблема. Някои смятат, че просто няма играчи. Други виждат проблема в треньор, ръководство, мениджъри и т.н. Да, тези неща ги има, това са реални проблеми, но според мен не са в основата на провалите ни. За мен най-големият проблем на българският футбол е интелекта, или по-скоро липсата му. Да направим сравнение на нашите с чуждите треньори. Тези от големите западни първенства, хора, владеещи по два и повече езика на добро ниво, интелигентни и с ясна мисъл, която не се затрудняват да облекат в думи. В Англия например, а и не само там, не е нещо необичайно мениджър да съчетава професията си с колонка в местен вестник. А журналистиката, извън България, е професия за образовани и интелигентни хора. Сравнете един такъв човек с който и да било български треньор. Представете си колонка, писана от иначе безкрайно уважавания от мен Димитър Пенев... а какво остава за футболистите ни, тези прости селянчета, как мислите, дали имат дори елементарна грамотност на родния си език? Преди известно време, ако не се лъжа Пато бе наказан с изваждане от отбора си, заради... слаб успех в училище! Някои ще кажат, че това колко си учил няма отношение към това как играеш, но според мен нашите играчи не са само прости, а откровено глупави. Може да не умееш да пишеш, но поне трябва да умееш да мислиш, за да играеш футбол на определено ниво. А българския играч, почти без изключения, е глупав, първосигнален комплексар, с генетична мания за величие. Давам за пример последните ни мачове срещу Швеция, май бяха по Стоичково време. Абсолютно убеден съм, че като футболисти шведите не превъзхождаха почти никой от нашите играчи. Това, с което ни биха, беше интелекта. Бавно, методично успяваха да изнервят играчите ни, което е особено лесна задача, а когато нашите са нервни, проблемите започват. Помните ли червения картон на Благой? Що за идиот трябва да си, за да имаш жълт картон, и въпреки това упорито да правиш безмислени фаулове на тъча, всичките достатъчни за втори жълт? Смятате ли, че такъв играч може да мисли логично, и ако не, дали става за голям футбол? Сигурен съм, че всеки от вас току-що се е сетил за още някой подобен пример. Проблемът ни според мен не е, че нямаме качествени футболисти, това е много спорна хипотеза. Проблемът ни е, че нямаме качествени хора по начало, които да станат футболисти. Традиционната интелигентност на българина отдавна е мит, точно както традиционното му трудолюбие. Българските футболисти, особено младите, са масово нискоинтелигентни, неграмотни, завършени егоисти, неспособни да поемат каквато и да било отговорност. Ако мислите, че им пука за поредния резил, жестоко се лъжете. Ако не вярвате, направете тази вечер една обиколка по чалготеките, ако не ви е гнус. Там ще ги видите, поне веднъж в живота ви, да се стараят и да дават всичко от себе си.

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Re: Проста игра за умни хора...

Мнениеот Middlesbrough » 04 сеп 2010 14:15

секи в тоя форум праи тема за националния , някъф рекорд ли се опитвате да напраите бе , божееее

Офтопик:

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 04 сеп 2010 14:24

Middlesbrough написа:секи в тоя форум праи тема за националния , някъф рекорд ли се опитвате да напраите бе , божееее
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Футболът е проста игра за умни хора!

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 сеп 2010 14:29

dafquezz написа:, Проблемът ни според мен не е, че нямаме качествени футболисти, това е много спорна хипотеза. Проблемът ни е, че нямаме качествени хора по начало, които да станат футболисти. Традиционната интелигентност на българина отдавна е мит, точно както традиционното му трудолюбие. Българските футболисти, особено младите, са масово нискоинтелигентни, неграмотни, завършени егоисти, неспособни да поемат каквато и да било отговорност. Ако мислите, че им пука за поредния резил, жестоко се лъжете. Ако не вярвате, направете тази вечер една обиколка по чалготеките, ако не ви е гнус. Там ще ги видите, поне веднъж в живота ви, да се стараят и да дават всичко от себе си.

Колега, а бе ти откога се интересуваш от футбол (и на колко си годинки, апропо)?! :lol: И второ, понеже виждам че се мъчиш да се изходиш и по въпроси на генетиката (надявам се, поне си чул това понятие): Как така стана, че преди 16 години ние, неинтелигентните и мързеливи (по твоите думи) българи на***хме в Ню-Йорк на "Джайънтс стейдиъм" свръхчовеците - действащи (тогава) световни шампиони от Германия?! :mrgreen:
П.П. Камата, когато взе златната топка, да не би да я взе, защото е завършил в Кембридж (примерно казано)?! :lol:
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 04 сеп 2010 14:34, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 04 сеп 2010 14:32

Middlesbrough написа:секи в тоя форум праи тема за националния , някъф рекорд ли се опитвате да напраите бе , божееее

Дам, но тази е малко по-различна от останалите ;)

Аз съм напълно съгласен с автора. Просто това си е грозната истина. И към всички тези неща може да се добави, че нашите футболисти нямат нужната психика (което всъщност е пряко свързано с изброените им 'качства') за да спечелят мач под напрежение, независимо дали е срещу голям или малък оотбор.

Няма светлина в тунела :idea:

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 04 сеп 2010 14:34

Captain Stottlemeyer написа:
dafquezz написа:, Проблемът ни според мен не е, че нямаме качествени футболисти, това е много спорна хипотеза. Проблемът ни е, че нямаме качествени хора по начало, които да станат футболисти. Традиционната интелигентност на българина отдавна е мит, точно както традиционното му трудолюбие. Българските футболисти, особено младите, са масово нискоинтелигентни, неграмотни, завършени егоисти, неспособни да поемат каквато и да било отговорност. Ако мислите, че им пука за поредния резил, жестоко се лъжете. Ако не вярвате, направете тази вечер една обиколка по чалготеките, ако не ви е гнус. Там ще ги видите, поне веднъж в живота ви, да се стараят и да дават всичко от себе си.

Колега, абе ти откога се интересуваш от футбол (и на колко си годинки, апропо)?! :lol: И второ, понеже виждам че се мъчиш да се изходиш и по въпроси на генетиката (надявам се, поне си чул това понятие): Как така стана, че преди 16 години ние, неинтелигентните българи на***хме в Ню-Йорк на "Джайънтс стейдиъм" свръхчовеците - действащи (тогава) световни шампиони от Германия?! :mrgreen:

На 23 съм. Интересувам се от футбол горе-долу от първенството, за което говориш. Смятам, че тогавашния ни отбор бе в пъти по-интелигентен и научен от сегашния. Дори и Ицо, може да е прост, но не е глупав. Това се опитвам да кажа. А сега играчите ни са и прости, и глупави. А глупав човек голям футбол не играе, факт. Смятам че чалгата, наред с някои други фактори, ни кара прогресивно да затъпяваме като нация.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 04 сеп 2010 14:44

Captain Stottlemeyer написа:Колега, а бе ти откога се интересуваш от футбол (и на колко си годинки, апропо)?! :lol: И второ, понеже виждам че се мъчиш да се изходиш и по въпроси на генетиката (надявам се, поне си чул това понятие): Как така стана, че преди 16 години ние, неинтелигентните и мързеливи (по твоите думи) българи на***хме в Ню-Йорк на "Джайънтс стейдиъм" свръхчовеците - действащи (тогава) световни шампиони от Германия?! :mrgreen:

Колега , явно си на много крехка възраст ... Преди 16 години мисленето и ценностите на българина бяха други. Все още имаше морал у хората , имаше родолюбци и патриоти сред футболистите. В момента българина е социална извадка от последния Биг Брадър или по - точно казано за тези 16 години ценностната система на българина се превърна в боклук , в отпадък ... Сигурен съм , че и ти самият го усещаш при изявите ти в обществото. Дори на едно обикновено кафе да седнеш или на дискотека да отидеш. Простотията е навсякъде в България ... Интелектът е отстъпил място на помията. Лошото е , че от тази ситуация се възползват някои хора и градят печеливш бизнес от необразованоста и откровеното невежество налегнало хилядолетната ни нация.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 сеп 2010 14:46

dafquezz написа:На 23 съм. Интересувам се от футбол горе-долу от първенството, за което говориш. Смятам, че тогавашния ни отбор бе в пъти по-интелигентен и научен от сегашния. Дори и Ицо, може да е прост, но не е глупав. Това се опитвам да кажа. А сега играчите ни са и прости, и глупави. А глупав човек голям футбол не играе, факт. Смятам че чалгата, наред с някои други фактори, ни кара прогресивно да затъпяваме като нация.

Офтопик:
Разбрах, младостта на е порок. :) Значи, през 1994-та си бил на 7, все пак, съгласи се с мен една крехка възраст, за да съдиш за нещата от живота. ;) Тогава аз бях на 40. :) Иначе, накаква коренна промяна между онова поколение и сегашното в интелектуално отношение и по отношение на дисциплината няма, вЕрвай ми ;) Просто тогава се беше получила една великолепна амалгама между можещи футболисти в разцвета на своите възможности и един треньор, който без да блести с някакви свръхинтелектуални възможности ( ;) ) беше успял да ги сплоти като колектив. А за чалгата съм 100% съгласен с теб. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

БАТЭ

Мнениеот БАТЭ » 04 сеп 2010 14:54

За целта БФС да вземе крути мерки - във всички следващи квалификации на 4-5 от фланелките на противника да се щамповат стриптийзьорки (фолкпевици), на 2-3 -дамаджана с ракия, на останалите- БМВ или Ауди последен модел с намаление. Шортите на противника да са пълни с банкноти 500 евро. Нямало да им се играе ли .....хммм
Батков: Без промени в Левски, връщаме се в кочината

Върни се в “Национален отбор”