Мнениеот Yellow blood » 03 сеп 2010 18:48
Подновявам тази тема, във връзка с чудесните новини за 3-те спонсорски договора от днес. Смятам, че сега, след като финансовата стабилност за близкото бъдеще е осигурена, ръководството може да направи по-гъвкава политиката по отношение на членството и членския внос. Имам конкретно предложение да се предложи на феновете вариантът за ежемесечни вноски по 20 лв. Разбира се, който иска да може да си внесе сумата и наведнъж.
Това ще осигури възможност за много по-голяма масовост от страна на феновете - по чисто финансови причини. Позитивното е, че представителството на феновете при взимане на важни решения ще стане доста по-широко и съответно по-малки са шансовете някой като селския да узурпира еднолично клуба (не дай Боже). Освен това, малко или много, в клуба периодично ще влизат и още свежи пари. Ще са достатъчни да се купи нова уредба за стадиона, например, вместо да се мъчим със сегашната. А и за други такива конкретни, макар и козметични подобрения.
Негативното на идеята е, че ще се изисква по-голям ангажимент по администрирането на членството. Идеята ми е вноските да се правят до 5-то или 10-то число за съответния месец и ако някой не си ги внесе, членството му да се прекратява до издължаване на всички дължими вноски (ако се натрупат повече от една). Може би, картите биха могли да са на някакви електронни носители, които автоматично да прекратяват валидността им при неплащане - така пак е достатъчен само един администратор, който само да събира вноските. Но пък ще трябват четец на входа на залите за общи събрания и четец на поне един вход за членски карти на стадиона... Все пак не е невъзможно. А и ще стане мн. по-професионално, като сме тръгнали по този път.
Аз лично, към момента имам входна карта за сезона, но ако се приеме вариантът за членство с ежемесечни 20-левови вноски с радост бих се присъединил и към тази инициатива за подпомагане на любимия БОТЕВ и за засилване чувството на съпричасност към Възраждането. Сигурен съм, че ще има и много други като мен. Какво мислите?
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!