Потомци сме на велики БЪЛГАРИ!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
abiati
Контакти:

Re: Потомци сме на велики БЪЛГАРИ!

Мнениеот abiati » 03 сеп 2010 23:13

didayyord написа:Можете ли господа велики "историци", да ми кажете един велик Българин в периода 1393 - 1750г. Без да броим лирическите герои в някои народни и хайдушки песни.

нямаш никакъв проблем:
1.Константин Асен и Фружин,известни с въстанието на Константин и Фружин около 1400година.
2.Тодор Балина,известен и замесен с Първо Търновско въстание около 1600година.
3.Ростислав Стратимирович,известен и замесен с Второто Търновско въстание около 1690година.
4.Яков Крайков,първият български издател,илюстратор-около1530година
5.Владислав Граматик,български книжовник-около 1450година.
6.Петър Парчевич ,български католически епископ-около 1620година.
7.Петър Богдан,български архиепископ,свързан с Чипровското въстание-около 1600година.
... и още много други,велики наши деди...

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 сеп 2010 00:01

abiati написа:
didayyord написа:Можете ли господа велики "историци", да ми кажете един велик Българин в периода 1393 - 1750г. Без да броим лирическите герои в някои народни и хайдушки песни.

нямаш никакъв проблем:
1.Константин Асен и Фружин,известни с въстанието на Константин и Фружин около 1400година.
3.Ростислав Стратимирович,известен и замесен с Второто Търновско въстание около 1690година.
7.Петър Богдан,български архиепископ,свързан с Чипровското въстание-около 1600година.

И махни от аватара си снимката на тоз велик човек,че го срамиш!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 04 сеп 2010 00:05

abiati написа:

нямаш никакъв проблем:

Освен отговора на колегата,който е много точен,аз пък ще те попитам,защо трябва да се дава някакъв период от около 350 години като пример,при положение,че България има над 1300 годишна история.
А при положение,че първенците ни са избити след падането на Търново,но дори и тогава се вдигат няколко възстания и борбата за освобождение не престава,това говори какви са били Българите.
Също така през вековете на Робството са били избити стотици хиляди Българи,защото са отказали да сменят вярата и народностното си самосъзнание,но независимо,че имената им не се зная те са не по малко велики от тези които са ни известни.
А иначе на тези които пишете,че от Българите нищо не става и колко сме малки, жалки,нация от предатели и всякакви други "патриотични" определения,само мога да кажа,че всеки съди по себе си и това,че някои се определят като такива,не означава,че нацията ни като цяло е такава.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 сеп 2010 01:14

v.r.s. написа:
abiati написа:

нямаш никакъв проблем:

Освен отговора на колегата,който е много точен,аз пък ще те попитам,защо трябва да се дава някакъв период от около 350 години като пример,при положение,че България има над 1300 годишна история.
А при положение,че първенците ни са избити след падането на Търново,но дори и тогава се вдигат няколко възстания и борбата за освобождение не престава,това говори какви са били Българите.
Също така през вековете на Робството са били избити стотици хиляди Българи,защото са отказали да сменят вярата и народностното си самосъзнание,но независимо,че имената им не се зная те са не по малко велики от тези които са ни известни.
А иначе на тези които пишете,че от Българите нищо не става и колко сме малки, жалки,нация от предатели и всякакви други "патриотични" определения,само мога да кажа,че всеки съди по себе си и това,че някои се определят като такива,не означава,че нацията ни като цяло е такава.

Ако детето ми се беше родило момиче-щеше да е Елица,на онази Елица от "Време разделно"...То е момче и носи гордото име на велик български цар!!!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
TPAtkov

Мнениеот TPAtkov » 04 сеп 2010 08:57

Така ли?,а защо не Ви разпознавам по улицата господа великани? Предполагам, че скоро ще учредите " първият революционен интернет комитет" и ще си спретнете интернет революция,след което ще се стреляте с ..клавиатурите.И който оцелее, да не забравя и да напомня за жертвите , паднали...пред монитора :o

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 04 сеп 2010 11:42

TPAtkov написа:Така ли?,а защо не Ви разпознавам по улицата господа великани? Предполагам, че скоро ще учредите " първият революционен интернет комитет" и ще си спретнете интернет революция,след което ще се стреляте с ..клавиатурите.И който оцелее, да не забравя и да напомня за жертвите , паднали...пред монитора :o

И как трябва да изглежда според теб един велик човек,за да го разпознаеш на улицата.
Те и тези за които говорим,не са парадирали колко са велики,дори не са се считали за такива,а с дейстивията си и саможертвата,са ги признали следващите поколения.А на тези изкланите,защото не се отказват от вярата си,които са хилади и не се знаят имената им,само можем да сме благодарни,защото с живота си са съхранили Българското. Иначе е било най-лесно да се подчинят и да се радват на живота,както са го направили Албанците.

А иронията с която говориш,само показва какво е отношението към тях и родината си,което е много жалко,те по принцип такива са били и предателите през онези години. Защото нямаш ли национално достойнство,няма как да милееш за родината. А не милееш ли,то или ще стоиш настрани и ще си гледаш кефа или ще си против тези,които тръгват да се борят за идеала,защото може да пострада търговийката или да ти ограничат правата господарите Турци.

Потребителски аватар
abiati
Контакти:

Мнениеот abiati » 04 сеп 2010 19:33

А иначе на тези които пишете,че от Българите нищо не става и колко сме малки, жалки,нация от предатели и всякакви други "патриотични" определения,само мога да кажа,че всеки съди по себе си и това,че някои се определят като такива,не означава,че нацията ни като цяло е такава.[/quote]
Ако детето ми се беше родило момиче-щеше да е Елица,на онази Елица от "Време разделно"...То е момче и носи гордото име на велик български цар!!![/quote]
Скрии се бе рошав олигофрен,ти си чиста проба турска подлога...еи такива като тебе трябва да унижават публично...нямаш място ж нашата страна щом мислиш така...прадядо ти сигурно е бил пумак,лижещ турски гъзове а прабаба ти няма да я закачам...и ако ти си създал семейство което похвално,то аз давам хляб и бъдеще освен на моето и на няколко други,чу ли бе рошав смешник...и ако аз съм гъз то ти си това което пада от него в тоалетната...добре,че има такива като тебе комплексиран рошко,че да оценяме и достойните българи...а сега най културно те моля да не ми осираш темата,разбра ли ме комлексирано,рошаво и заблудено анти-българско човече...

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 сеп 2010 22:41

Неграмотник смотан,не си струва да си хабя клавиатурта за такава плява...

Потребителски аватар
TPAtkov

Мнениеот TPAtkov » 05 сеп 2010 00:22

v.r.s. написа:
TPAtkov написа:Така ли?,а защо не Ви разпознавам по улицата господа великани? Предполагам, че скоро ще учредите " първият революционен интернет комитет" и ще си спретнете интернет революция,след което ще се стреляте с ..клавиатурите.И който оцелее, да не забравя и да напомня за жертвите , паднали...пред монитора :o

И как трябва да изглежда според теб един велик човек,за да го разпознаеш на улицата.
Те и тези за които говорим,не са парадирали колко са велики,дори не са се считали за такива,а с дейстивията си и саможертвата,са ги признали следващите поколения.А на тези изкланите,защото не се отказват от вярата си,които са хилади и не се знаят имената им,само можем да сме благодарни,защото с живота си са съхранили Българското. Иначе е било най-лесно да се подчинят и да се радват на живота,както са го направили Албанците.

А иронията с която говориш,само показва какво е отношението към тях и родината си,което е много жалко,те по принцип такива са били и предателите през онези години. Защото нямаш ли национално достойнство,няма как да милееш за родината. А не милееш ли,то или ще стоиш настрани и ще си гледаш кефа или ще си против тези,които тръгват да се борят за идеала,защото може да пострада търговийката или да ти ограничат правата господарите Турци.

Защо трябва да те репликирам бе, ти си прочел първото изречение от поста ми, не си ми схванал мисълта и тръгна да ми наливаш мъдрости.Очевидно си заел една от двете крайности по темата, а аз не виждам защо трябва да се вмествам във вашите тесни рамки, на тези с капаците, от двете страни на темата.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 05 сеп 2010 00:51

А иронията с която говориш,само показва какво е отношението към тях и родината си,което е много жалко,те по принцип такива са били и предателите през онези години. Защото нямаш ли национално достойнство,няма как да милееш за родината. А не милееш ли,то или ще стоиш настрани и ще си гледаш кефа или ще си против тези,които тръгват да се борят за идеала,защото може да пострада търговийката или да ти ограничат правата господарите Турци.[/quote]
Защо трябва да те репликирам бе, ти си прочел първото изречение от поста ми, не си ми схванал мисълта и тръгна да ми наливаш мъдрости.Очевидно си заел една от двете крайности по темата, а аз не виждам защо трябва да се вмествам във вашите тесни рамки, на тези с капаците, от двете страни на темата.[/quote]

Аз и не държа да ме реплекираш,решението дали да го правиш или не си е твое.
Аз примерно не съм съгласен с иронията ти в изказването и заради това съм го направил.Иначе нито имам намерение да наливам мъдрости,нито съм някой,който има капацитета да го прави.Но също така не мога да съм безучастен,когато се плюе родината и предците ни,без да познава историята и ролята която сме изиграли,като народ и Държава през вековете,а тя е огромна. Не говоря конкретно за теб,а по принцип.
А иначе не съм прочел само първото изречение от поста ти,но знам ли, може наистина да не съм разбрал какво точно искаш да кажеш.

Върни се в “Левски”