уффффффффф, ужасно ме мързи да ти отговарям подробно, но само ще ти вметна няколко неща :
- първо в България всеки се пише разбирач на футбола, а никой освен треньорите не е отварял един учебник или книга по футбол за да се ограмоти поне с базовите неща , затова повечето хора гледат на футбола като "тоя тича много, значи е добър", "оня цял мач прави финтове-иииии голям играч", и т. но най трагичното е, че най много за футбол в БГ пишат и говорят журналисти, които НИЩО, ама нищо не разбират от играта .... затова им е по-лесно да обсъждат съдиите и да фокусират общественото внимание върху тях ...
- второ, ами вижте какво направи Казахстан в края на лятото 2008 -- кой стана там треньор, кои играчи взе в отбора и какъв първи мач направи / първото полувреме беше О:О срещу кого и как им скри топката проверете сами, верно второ вече се издъниха, ама с деца като играеш е така /, после вижте Грузия с какви футболисти, но и с какъв треньор какво правят ....
МИСЪЛТА МИ Е
в България има много качествени футболисти, които могат да играят успешно на средноевропейско равнище и редовно да сме на големите първества, но трябва качествен треньор, който първо да направи нужната селекция / а не да му редят отбора мениджъри и футболни босове/ и след това да ги накара да играят тактически правилно / защото аман от "звезди" дето цял мач "мачкат" топката с краката си безцелно и неефективно/ , да знае и да обясни на футболстите как се преодолява тактически грамотна защита, защото вече няма неграмотни защитници в нац.отбори. Всяка защита си има футболисти, които играят в добри евроотбори и са свикнали да ги атакуват всякакви звезди и не им пука от тях иии т.н. и т.н ... ....
Аз все още съм дълбоко убеден, че през 1994 год. ако БГ имаше треньор на нац.отбор щяхме да играем на финала на световното, защото имахме играчи добри колкото бразилците и италианците, но си нямахме треньор. Моите уважения към Чичи Мити, ама неговият футбол е от 80 години и затова Бг играеше цитат - "Организиран хаос" , а за Туньо казваха че играе като - цитат-"Либеро от началото на 80-те години" / Първият цитат е на Кройф , а вторият на Бекенбаур !!!! ДАНО МЪРИ СЕ ОКАЖЕ така нужният ни треньор, какъвто нямаме вече 20 години ..................
- трето, "звездите" трябва да блесват имено в мачове срещу по-слаби съперници, където на бързо да вкарват два-три гола и да решават мача ..... в мачовете срещу силните европейски отбори е нормално т.н. "звезди" да срещат трудности и да бъдат надигравани от някой опитен защитник , тогава няма защо да им търсим сметка за играта и да им се сърдим, ако не успеят да вкарат .... ама да не можеш да вкараш 2 години гол на отбори от калибъра на Албания, Малта и др. евроджуджета .... "КАКВА ЗВЕЗДА СИ БЕ ... ГАНЬО ... И НА КОГО СВЕТИШ И КЪДЕ ?!?!?!?"