Първо дело срещу България, БФС и монопола на TV+...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Re: Първо дело срещу България, БФС и монопола на TV+...

Мнениеот chievo » 03 сеп 2010 10:50

mistreated написа:
chievo написа:Ето ви основание.

Булсатком нямаше да са виновни, ако ТВ+ вървеше и по други доставчици. В момента те принуждават хората да им станат абонати, дори и да искат да гледат само един канал.

Диема да не би да се гледа само по ITV Partner, примерно?

Спомнете си - Microsoft бяха осъдени да разделят Windows и Internet Explorer.

Ако аз искам само един канал, нямат основание да ми искат да им плащам цял пакет.

По тази причина може да се говори за нарушаване на конкуренцията. Ако адвокатите в иска са пипнали тази материя, ще постигнат успех.

В цял свят, във всички браншове, а пък особено в ЕС, гледат да разделят инфраструктурата от съдържанието. И е недопустимо доставчик на телевизионна услуга да е собственик и на канал.

Затова - БСК и ТВ+ в отделни дружества без връзка, и да видим тогава, дали БСК ще издаянят.

Човече, говориш тотални, абсолютни глупости! 99% от доставчиците на телевизионни услуги са собственици и на канали, много канали. Примерите са толкова много, че ще ти дам само 3 - Sky, Digital+ и Canalsat. Това са водещите доставчици в Англия, Германия, Италия, Испания и Франция. Те имат множество собствени канали, които се излъчват САМО в техните мрежи! Да ги осъдим и тях, а?
Другото, което е 100%-ва глупост е, че ТВ+ се излъчва само в мрежата на Булсат. Това не е вярно, има много кабеларки, които излъчват този канал срещу определено заплащане. Това, че повечето кабеларки не искат да плащат си е техен проблем, сърдете се на тях!

Не се изказвай неподготвен.

SKY например го излъчват и British Telecom. Същото важи за всички доставчици, които си цитирал. Такава ситуация, като в България, няма никъде.

Освен това, пълни глупости са, че ТВ+ върви и по кабеларки. Върви, ама нелегално. Не си ли виждал, как върви надпис по ТВ+: "Кабелните телевизии, излъчващи канала пиратски, ще бъдат изписани на екрана".

Другия път си напиши домашното.
Изображение

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 03 сеп 2010 11:04

А добре защо никой от критиците не иска да отговори на въпроса: АКО ТВ + НЕ БЯХА ВЗЕЛИ ПРАВАТА ЗА МАЧА , ДОВЕЧЕРА КОЙ ЩЕШЕ ДА ИЗЛЪЧВА МАЧА?
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 03 сеп 2010 11:07

chievo написа:Освен това, пълни глупости са, че ТВ+ върви и по кабеларки. Върви, ама нелегално. Не си ли виждал, как върви надпис по ТВ+: "Кабелните телевизии, излъчващи канала пиратски, ще бъдат изписани на екрана".

И ти си напиши домашното!Има кабелни оператори които абсолютно легално предлагат ТВ+ ( DCC в Пловдив).

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 03 сеп 2010 11:17

sl321 написа:
chievo написа:Освен това, пълни глупости са, че ТВ+ върви и по кабеларки. Върви, ама нелегално. Не си ли виждал, как върви надпис по ТВ+: "Кабелните телевизии, излъчващи канала пиратски, ще бъдат изписани на екрана".

И ти си напиши домашното!Има кабелни оператори които абсолютно легално предлагат ТВ+ ( DCC в Пловдив).

Мутрите от DCC вече не съществуват като фирма. Абонатите им са поети от друго дружество.

Нали се сещаш, че там взаимоотношенията не са били пазарни?
Изображение

Потребителски аватар
<N>
Контакти:

Мнениеот <N> » 03 сеп 2010 11:21

Абе, какво ревете? Тук не е върпосът дали имат правно основание да ги съдят, а морално. Извинявайте много, ама то туй вече си е монополизъм, комунизъм и т.н. Сигурно, ако бях на Булсатком нямаше да имам нищо против да го предават мача по тв+. Но тук не говорим за някой клубен отбор, за евротурнир или тем подобни. Все пак играе националния отброр и то срещу Англия. Колко често се случва такова нещо? И защо трябва да става абонат на цяла цифрова телевизия? Могат по националните телевизии да ни наливат турски сериали,а националния отбор - дръжки. Нали а това е БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА телевизия? И вместо да се запишат хората към Булсатком и да им напълнят гушите, е ще отидат до някое заведение, Еврофутбол, приятел, ще пият по едно, ще хапнат и сигурно ще се изръсят много повече от една месечна такса в Булсатком, но на тях няма да им ги адат, защото когато се опитваш да си пълниш джоба за сметка на българина, то той е готов да се набута, но да не позволи да го манипулираш. 5 века са се опитвали да ни наложат нещо против волята ни и с инат не сме позволили да го направят, че с едни мачове ли ще ни секнат? Казват, че лоша рекалама няма, но...

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 03 сеп 2010 11:31

chievo написа:
sl321 написа:

Мутрите от DCC вече не съществуват като фирма. Абонатите им са поети от друго дружество.

Нали се сещаш, че там взаимоотношенията не са били пазарни?

Ако ТВ+ не бяха взели правата за този мач,довечера коя телевизия щеше да предава мача?

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 03 сеп 2010 11:39

sl321 написа:А добре защо никой от критиците не иска да отговори на въпроса: АКО ТВ + НЕ БЯХА ВЗЕЛИ ПРАВАТА ЗА МАЧА , ДОВЕЧЕРА КОЙ ЩЕШЕ ДА ИЗЛЪЧВА МАЧА?

Човекът задава много точен въпрос, но гледам няма желаещи за отговор :roll: . Може би, по тези с турските сериали, или по "единствената спортна медия у нас" , която последните години, наистина се утвърди като спортна медия, но със сигурност не българска. БНТ като национална телевизия имат предимство пред всички останали за мачове на националния, т.е. първо се предлагат правата на тях, те не проявяват интерес(тук е същината на проблема) и чак след това определена телевизия дава оферта и взима правата за излъчването. А,че тази телевизия се излъчвала само в мрежата на БСК и те принуждавали хората да минават на тях е пълна измислица. Аз лично съм писал във форума, няколко пъти, имената на достатъчно цифрови и кабелни оператори в цяла България , които имат договрка с БСК и излъчват ТВ+ напълно законно ;) .
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 03 сеп 2010 11:53

Madridist написа:
sl321 написа:А добре защо никой от критиците не иска да отговори на въпроса: АКО ТВ + НЕ БЯХА ВЗЕЛИ ПРАВАТА ЗА МАЧА , ДОВЕЧЕРА КОЙ ЩЕШЕ ДА ИЗЛЪЧВА МАЧА?

Човекът задава много точен въпрос, но гледам няма желаещи за отговор :roll: . Може би, по тези с турските сериали, или по "единствената спортна медия у нас" , която последните години, наистина се утвърди като спортна медия, но със сигурност не българска. БНТ като национална телевизия имат предимство пред всички останали за мачове на националния, т.е. първо се предлагат правата на тях, те не проявяват интерес(тук е същината на проблема) и чак след това определена телевизия дава оферта и взима правата за излъчването. А,че тази телевизия се излъчвала само в мрежата на БСК и те принуждавали хората да минават на тях е пълна измислица. Аз лично съм писал във форума, няколко пъти, имената на достатъчно цифрови и кабелни оператори в цяла България , които имат договрка с БСК и излъчват ТВ+ напълно законно ;) .

Не съм запознат на коя дата са закупени правата. Изобщо не съм сигурен, дали някоя от ефирните телевизии не би ги закупила. Въпросът е дали не е имало "Кой превари, той завари". Можеше примерно bTV да го излъчи, откъде знаете?

В последно време за отделни мачове правата се уреждат в последния момент. Така че въпросът ви увисва.

След като си давал списък на доставчици, излъчващи ТВ+, вероятно няма да те затрудни да го постнеш тук?
Изображение

Потребителски аватар
<N>
Контакти:

Мнениеот <N> » 03 сеп 2010 11:53

Значи, ако аз до сега съм имал една гледка от прозреца и е влизала светлина и в един момент построят например бзнес център, който да отвори няколко работни места, но само за определни хора (например абонати на Блсатком) и аз оставам на тъмно, аз или трябва да си сменя апартамента или да отида да живея при роднини и да се радвам ,че все пак някой бачка там отсреща, а аз както и повечето хора стоим на тъмно? :)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 03 сеп 2010 12:04

chievo, ето ти списък ;)

Пловдив - "DCC" и "N3"
Варна - "Мсат"
Бургас - "СКАТ"(срещу допълнителна такса на месец, мисля, че беше около 4 лв.)
Ямбол- "Super vision +"

За тези знам, но съм сигурен, че има още ;) Моят съвет е да проверявате във вашето населено място какви оператори има и ги разпитвайте за този канал .
Последна промяна от Madridist на 03 сеп 2010 12:39, променено общо 1 път.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - България”