Първо дело срещу България, БФС и монопола на TV+...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Първо дело срещу България, БФС и монопола на TV+...

Мнениеот mistreated » 02 сеп 2010 23:19

pomiqrat написа:
mistreated написа:Има пълни ненормалници тука, честно ви казвам. Ми да почнем да съдим Евроспорт, че не пускат ефирно участието на Пиронкова на US Open (то едно участие... точно каквото ще бъде и утре вечер :)). Или пък да осъдим Диемите и Нова спорт, че не можем заради тях да гледаме свободно участието на българските футболисти в английското първенство. Или пък да осъдим Ринг, че не можем заради тях да гледаме свободно мачовете от нашето първенство. Сега ще запищят някои "ама това е националният отбор по футбол". Е и, питам аз? Какво от това? Някои хора ги вълнува тенис, други баскетбол, трети пък искат да гледат Листопад. Нека осъдим всички телевизии, че се опитват да изкарват пари от своята дейност, що пък да плащаме, като може всичко да е безплатно? Само че, понеже нямате никакво понятие за какво говорите, не знаете, че и в Англия и в Германия, Испания, Италия и във всички развити държави ПЛАЩАТ годишна такса, за да могат да гледат националните си телевизии. В Англия е 110 паунда на година, в Испания мисля че бяха около 100 евро. Вие колко сте дали, за да гледате националния отбор по национална телевизия?

Като не разбираш нищо от закони не се изказвай

Ако има някой, който не разбира от закони, то това определено не съм аз! Би ли обяснил какво е правното основание да съдим БСК? Или пък да обясниш какво от това, което казах не е вярно. Ако няма с какво да ме обориш просто замълчи и не се прави на интересен.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 02 сеп 2010 23:59

Искам да попитам всички които плюят по ТВ+! Ако те ( ТВ+) не бяха взели правата на мача кой утре щеше да го предава?
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 03 сеп 2010 00:08

sl321 написа:Искам да попитам всички които плюят по ТВ+! Ако те ( ТВ+) не бяха взели правата на мача кой утре щеше да го предава?

и аз чакам отговор :twisted:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 03 сеп 2010 00:14

Бижутера написа:
sl321 написа:Искам да попитам всички които плюят по ТВ+! Ако те ( ТВ+) не бяха взели правата на мача кой утре щеше да го предава?

и аз чакам отговор :twisted:

Ама няма да ни огрее.Нещо изчезнаха.Пореваха,пореваха пък си легнаха!!!
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 03 сеп 2010 02:05

Господи, човек с ник pomiqrat ни обяснява за закони и право! Имам удоволствието да съм учил право и да го практикувам и мога да ви уверя, че ако наистина някой е завел подобен иск, то колегите най-много да му се изсмеят! Няма абсолютно никаква правна или законова основа за завеждане на иск срещу ТВ+ или пък БФС и е направо шокиращо, че може да има толкова малоумни хора да направят това...между другото искът не е дело! ТВ+ е просто една компания, която по законов ред е спечелила правото да излъчва дадено предаване...все едно аз утре да отида на търг за картини, да си купя Дега за 10 милиона и да си го сложа в сейф, а някой лаик (като тези 54 души) да ми предяви иск, че е лишен от удоволствието да гледа тази картина в някоя галерия...мисля трезво мислещите виждат умопомрачителната логика! БФС също не носи каквато и да е отговорност, а това да се съди България е вече практика, но България не може да я съдиш с иск!
С две думи - БОЖЕ, КОЛКО МЪКА ИМА В ТАЗИ СТРАНА! Тотално се отчаях за бъдещето ни с подовни просташки изпълнения!

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 03 сеп 2010 02:11

Между другото mistreated е прав за едно нещо - навсякъде има т.н. ТВ лиценз и на практика за да притежаваш устройство, което да възпроизвежда телевизионен сигнал се плаща...най-интересното е, че се плаща за всяко такова! В Англия ако имаш 2 телевизора, плащаш двойно ако ще да си гледаш само на стайна антена...знам го от личен опит и колкото и да не ми харесваше го плащах! Тук някакви форумни маймунчета писукат как техните пари отивали в БНТ, но е доста вероятно те дори да не са данъкоплатците в семейството! :)

Потребителски аватар
НКВД-
Контакти:

Мнениеот НКВД- » 03 сеп 2010 08:59

Нямат никакъв шанс да спечелят ! Първо иска им няма да има никакво основание, не виждам на кой член от кой закон ще се позоват, какво право /закрепено в Конституцията или закон/ им е нарушено !!! От Булсатком ще се позоват, че всеки има достъп до тяхната телевизия, стига да си плати съответната такса прикачване и такса ползване. Ще посочат, че БНТ също е платена, защото се плаща на държавата такса телевизор, което е като таксата, която се плаща за ТВ+. Т.е. никакво право не е нарушено,достъпа до ТВ+ е реален, стига да се платят таксите-прикачване и ползване .
Звездолинчо, избърши си сополките и си припомни, че от теб се иска да вкарваш голове, а не тъпи лафове !

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 03 сеп 2010 10:06

Ще видим довечера как ще се държат от БСК. Ако се опитват да спрат всички стриймове пускани за TВ+ тогава ще са най-големите пумяри в цяла България.

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 03 сеп 2010 10:12

Ето ви основание.

Булсатком нямаше да са виновни, ако ТВ+ вървеше и по други доставчици. В момента те принуждават хората да им станат абонати, дори и да искат да гледат само един канал.

Диема да не би да се гледа само по ITV Partner, примерно?

Спомнете си - Microsoft бяха осъдени да разделят Windows и Internet Explorer.

Ако аз искам само един канал, нямат основание да ми искат да им плащам цял пакет.

По тази причина може да се говори за нарушаване на конкуренцията. Ако адвокатите в иска са пипнали тази материя, ще постигнат успех.

В цял свят, във всички браншове, а пък особено в ЕС, гледат да разделят инфраструктурата от съдържанието. И е недопустимо доставчик на телевизионна услуга да е собственик и на канал.

Затова - БСК и ТВ+ в отделни дружества без връзка, и да видим тогава, дали БСК ще издаянят.
Изображение

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 03 сеп 2010 10:32

chievo написа:Ето ви основание.

Булсатком нямаше да са виновни, ако ТВ+ вървеше и по други доставчици. В момента те принуждават хората да им станат абонати, дори и да искат да гледат само един канал.

Диема да не би да се гледа само по ITV Partner, примерно?

Спомнете си - Microsoft бяха осъдени да разделят Windows и Internet Explorer.

Ако аз искам само един канал, нямат основание да ми искат да им плащам цял пакет.

По тази причина може да се говори за нарушаване на конкуренцията. Ако адвокатите в иска са пипнали тази материя, ще постигнат успех.

В цял свят, във всички браншове, а пък особено в ЕС, гледат да разделят инфраструктурата от съдържанието. И е недопустимо доставчик на телевизионна услуга да е собственик и на канал.

Затова - БСК и ТВ+ в отделни дружества без връзка, и да видим тогава, дали БСК ще издаянят.

Човече, говориш тотални, абсолютни глупости! 99% от доставчиците на телевизионни услуги са собственици и на канали, много канали. Примерите са толкова много, че ще ти дам само 3 - Sky, Digital+ и Canalsat. Това са водещите доставчици в Англия, Германия, Италия, Испания и Франция. Те имат множество собствени канали, които се излъчват САМО в техните мрежи! Да ги осъдим и тях, а?
Другото, което е 100%-ва глупост е, че ТВ+ се излъчва само в мрежата на Булсат. Това не е вярно, има много кабеларки, които излъчват този канал срещу определено заплащане. Това, че повечето кабеларки не искат да плащат си е техен проблем, сърдете се на тях!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Върни се в “Футбол - България”