Ей пичове. Пожелавам ви да гледате на живо мачове от Серия А. Аз го изживях. Фен съм на Юве ( но не гледах тях ), но ако ви попадне случай да гледате домакински отбор на сицилиански отбор, трябва да забравите за северните отбори ( Юве, Интер, Милан, Удине, Аталанта и прочие). В Сицилия не само мразят, там ненавиждат Севера. Простолюдието смята, че по-бедната част на Италия в, която живеят е пренебрегвана от севера. В Сицилия ( Месина) скандират нещо, като педерасти, лекета, мазни глави и нещо от сорта изхождайки от модните салони в Милано и снимки на папараци в, които всяка седмица лъсва някой играч я на Юве, я на Милан, я на Интер в модно облекло или нова лимузина. Всичко това излиза наяве във футболни мачове срещу такива отбори. Голямо шоу е. И въпреки, че съперника е друг ( в моя случай Месина-Реджина) тифозите на двата отбора си припяваха нещо против изброените горе отбори, скандират си произволни имена и им лепват прякори. Впрочем на трибуните е винаги по-интересно. От самата среща нямам впечатление, но от атмосферата...нямам думи.
Стадионите не се пълнят винаги, но да чуете какво се случва по време на мач. Ако не виждаш празни сектори ще си мислиш, че 100 000 са на стадиона. За миг не спират с песните и скандиранията. Мен ме изнервиха мегафоните, които на моменти се изпренадаха да се приглушават помежду си. Гледах мача на Месина срещу Реджина преди 3-4 години. Местни твърдяха, че на полуострова ( реджо ди Калбрия ) откъдето бяха гостите се чували тифозите на Месина, когато викали при гол...и те се стараеха да се чуват.

И което е най интересното стадиона на Месина ( Сан Фелипе ) се намира на височина между пясъчни скали и при добра видимост се вижда стадиона на Реджина ( трябва и въображение де ) на отсрещния бряг. Иначе стадионите на двата отбора, които тогава играеха в серия А отстояха на около 11 км. през протока свързващ Сицилия и Югозападна Италия. Нещо невероятно е. Впоследствие двата отбора си заиграха в серия Б. Местните коментират, че се стараят, където е Реджина там да са и те, въпреки, че не успяват. Сицилианци са истински зевзеци и умират за футбол, жени, ядене и вино. Мен ме е яд за Месина. Сега ще поддържам Палермо, Катаня, сардинците от Каляри и ботушите от Дженоа и Юве.