Бойкот на Петрол АД

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Бойкот на Петрол АД

Мнениеот ntodorov » 30 авг 2010 19:06

brat domingo написа:
ntodorov написа:Приятелю, автор на тази тема: Ти моето момче как го измисли това ? :shock: Ами аз, като ползвам М-тел, а не обичам Левски ?
Впрочем горивата на Петрол не са само в едноименната верига бензиностанции има ги навсейде във всяка бензиноколонка...Ай сега ходи пеш, че да не спонсорираш Черноморец... :( :shock: :? :o Смешни БГ синдроми ала "Не искам аз да съм добре, искам Вуте да е злае".

Благодаря за отговора. Относно М-тел, те точно затова се отдръпнаха от Левски и отдавна не са основен спонсор - защото не искат да дразнят останалите фенове. Сега дават само жълти стотинки. А за Петрол не си прав. Лукойл и Петрол са различни неща. Пак казвам, не съм принципно против спонсорството на спорта, но случая с Черноморец е неприемлив за мен

Я си свиркай и гледай на живота по-весело. То ако питат тебе - ще искаш все Левски да бъде шампион, ама ако питат мен не е принципно. :) Впрочем ако си зареждаш автомобила от Лукойл ще спонсорираш Лукойл Нефтохимик Бургас в баскетболен и волейболен вариант, ако си хвърляш боклука ЦСКА ще ти пляска, ако гледаш Булсат ще ти кажат Евалла от Зарата. Я по-добре живей в землянка, че току виж си нарушиш принципното несъгласие без да искаш.
ПС: Ама на теб не ти ли отмина налудничавата мисъл ? Ако искаш да бойкотираш опитай гладна стачка пък дано Събев се изчерви и направи Петрол-холдинг неосновен спонсор, както Левски М-тел. :roll: :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 30 авг 2010 19:16

brat domingo написа:В заключение бих искал да благодаря на всички, които изказаха своето мнение по темата. Това, с което не мога да се съглася, са обидните квалификации, но те остават да тежат на съвестта на техните автори. Също така не съм съгласен с тези, които обявиха темата за тъпа, защото всъщност става въпрос за финансирането на футбола. Ако това е смешна тема, тогава не знам коя не е. Много бих се радвал, ако всички отбори в България успеят да си изградят стабилни и постоянни модели на финансиране. Убеден съм обаче, че моделът на финансиране на Черноморец е неправилен, защото лежи на нереални основи, които в един момент ще се срутят. А относно бойкота, право на всеки е да реши за себе си кого и какво да бойкотира.

А имаш ли идеи кой да бъде спонсор на футбола и спорта в България ? :( :?

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 31 авг 2010 13:53

ntodorov написа:
brat domingo написа:В заключение бих искал да благодаря на всички, които изказаха своето мнение по темата. Това, с което не мога да се съглася, са обидните квалификации, но те остават да тежат на съвестта на техните автори. Също така не съм съгласен с тези, които обявиха темата за тъпа, защото всъщност става въпрос за финансирането на футбола. Ако това е смешна тема, тогава не знам коя не е. Много бих се радвал, ако всички отбори в България успеят да си изградят стабилни и постоянни модели на финансиране. Убеден съм обаче, че моделът на финансиране на Черноморец е неправилен, защото лежи на нереални основи, които в един момент ще се срутят. А относно бойкота, право на всеки е да реши за себе си кого и какво да бойкотира.

А имаш ли идеи кой да бъде спонсор на футбола и спорта в България ? :( :?

E, разбира се че имам теория по въпроса за спонсорството. Специално при футбола стабилният модел на финансиране е самоиздръжката. Бюджетът на отбора е това, което той самият може да си изработи като приходи. Както всяко нормално търговско дружество. Именно това е моделът, който се налага в Левски и ЦСКА в последните година-две , и който всъщност причини срива в тези два отбора. Защото не може да се надяваш някой да налива милиони, без да има възвръщаемост. Нали разбираш разликата с Черноморец. Там в момента се случват точно такива нереални неща. И прогнозата ми е, че няма да продължат още дълго така. Причините за подобни инвестиции са извън нормалното и са неизвестни за мен. Каквито и да са, скоро ще спре това. Проблемът е, че докато това се случва, Черноморец е привилегирован в сравнение с останалите отбори в страната. Което си е нелоялна конкуренция, казано на търговски език. Е, обясни ми защо аз трябва да плащам за този отбор. :roll:

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 31 авг 2010 14:37

Абе приятелю, стига глупости. Кой те кара да плащаш ? Ами не зареждай гориво - ходи пеш. И пак си помисли за каква самоиздръжка говориш на Левски и ЦСКА. Къде са М-тел, къде са Титан. Я ми кажи откъде в тази шибана държавичка ще изкараш пари за спорт след, като майките не си получават майчинствата, бабите - пенсиите, да не говорим за детски, затварят болници и клиники...Я ми кажи кой и откъде вади пари за да плати заплатите на холандците в Левски ? Да не си мислиш, че идват да играят в БГ за черните ти очи и за парите от продажбата на билети, фенски артикули, реклами и ТВ права. Всичко, което ти изброих на куп няма да стигне в Левски за месечната заплата на Грийн, камо ли за други заплати и разходи.Никой в БГ не афишира самоиздръжка , защото знаят, че могат да излъжат един-двама, като теб. Ти не разбра ли, че в БГ се перат пари от футбола. И що си мислиш, че когато Петрол - холдинг спонсорира ЧЕРНОМОРЕЦ става само с пари от бензиностанции. Петрол - холдинг има бизнес и в Русия, занимава се и с хотелиерство, ресторантьорство, има МОЛ ( Бургас плаза с обявен рекорден оборот ) и всичко това е на територията на Бургас, включително и приватизираната база на Петрол от бай Тошово време, която се намираше и намира до стадион Черноморец в Акациите. Надявам се, че знаеш за нефтеното пристанище в Бургас от където и готова и сурова продукция се складират. Да не мислиш, че е случайна "инвазията" на Ершов и Събев точно в Бургас. Ако ревеш за спонсорството по-добре иди реви пред парламента за затритите доходи на твоите родители и деди, които, чрез приватизационни фондове, рекет и нечисти сделки отидоха в ръцете на Застрахователи дружества като Армеец и групировки, като ТИМ, които пък спонсорират друг морски отбор. Защо аз трЕбва да плащам на М-тел бе приятелю, защо си мислиш, че не се чувствам тогава и аз прецакан. В тази връзка моряците имат една приказка: "Преди да спуснеш платната се убеди, че има вятър". Твоята тема е алогична и няма аналог...
ПС: Ако искаш Петрол да стане спонсор на Левски, а ? Тогава ще е по-честно нали ;) Ай стига с тази тема, че я задълба повече отколкото си осмислил какви щуротии пишеш...Самоиздръжки, самофинансиране на БГ...Бля, бля - хората осиротяват, футбалерите в Левски си взимат 14 000 Е, а ти си се задертил за спонсорството на Петрол от Държавен мащаб...Ами ако тези пари не ги вложат в Черноморец за луксозни яхти в Русия ли да ги дадат? Справка - ЗД Армеец - ТИМ. И виж, че в Бургас се е правило и прави за спорта - футбол, баскет, волей, акробатика, стадион, а кой дава парите - сещай се. Поне това е частична реабилитация за заболеваемостта на нашите бургаски деца от пушаците и отровения въздух от ЛУК-ойл, чията огромна печалба отива в Русия. Каквото вземем за Бг и в частност спорта - това е. Тъй, че не хленчи и гледай на нещата позитивно. За да видиш чуждата камбанария трябва да си видял и своята.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 31 авг 2010 16:24

ntodorov написа:Абе приятелю, стига глупости. Кой те кара да плащаш ? Ами не зареждай гориво - ходи пеш. И пак си помисли за каква самоиздръжка говориш на Левски и ЦСКА. Къде са М-тел, къде са Титан. Я ми кажи откъде в тази шибана държавичка ще изкараш пари за спорт след, като майките не си получават майчинствата, бабите - пенсиите, да не говорим за детски, затварят болници и клиники...Я ми кажи кой и откъде вади пари за да плати заплатите на холандците в Левски ? Да не си мислиш, че идват да играят в БГ за черните ти очи и за парите от продажбата на билети, фенски артикули, реклами и ТВ права. Всичко, което ти изброих на куп няма да стигне в Левски за месечната заплата на Грийн, камо ли за други заплати и разходи.Никой в БГ не афишира самоиздръжка , защото знаят, че могат да излъжат един-двама, като теб. Ти не разбра ли, че в БГ се перат пари от футбола. И що си мислиш, че когато Петрол - холдинг спонсорира ЧЕРНОМОРЕЦ става само с пари от бензиностанции. Петрол - холдинг има бизнес и в Русия, занимава се и с хотелиерство, ресторантьорство, има МОЛ ( Бургас плаза с обявен рекорден оборот ) и всичко това е на територията на Бургас, включително и приватизираната база на Петрол от бай Тошово време, която се намираше и намира до стадион Черноморец в Акациите. Надявам се, че знаеш за нефтеното пристанище в Бургас от където и готова и сурова продукция се складират. Да не мислиш, че е случайна "инвазията" на Ершов и Събев точно в Бургас. Ако ревеш за спонсорството по-добре иди реви пред парламента за затритите доходи на твоите родители и деди, които, чрез приватизационни фондове, рекет и нечисти сделки отидоха в ръцете на Застрахователи дружества като Армеец и групировки, като ТИМ, които пък спонсорират друг морски отбор. Защо аз трЕбва да плащам на М-тел бе приятелю, защо си мислиш, че не се чувствам тогава и аз прецакан. В тази връзка моряците имат една приказка: "Преди да спуснеш платната се убеди, че има вятър". Твоята тема е алогична и няма аналог...
ПС: Ако искаш Петрол да стане спонсор на Левски, а ? Тогава ще е по-честно нали ;) Ай стига с тази тема, че я задълба повече отколкото си осмислил какви щуротии пишеш...Самоиздръжки, самофинансиране на БГ...Бля, бля - хората осиротяват, футбалерите в Левски си взимат 14 000 Е, а ти си се задертил за спонсорството на Петрол от Държавен мащаб...Ами ако тези пари не ги вложат в Черноморец за луксозни яхти в Русия ли да ги дадат? Справка - ЗД Армеец - ТИМ. И виж, че в Бургас се е правило и прави за спорта - футбол, баскет, волей, акробатика, стадион, а кой дава парите - сещай се. Поне това е частична реабилитация за заболеваемостта на нашите бургаски деца от пушаците и отровения въздух от ЛУК-ойл, чията огромна печалба отива в Русия. Каквото вземем за Бг и в частност спорта - това е. Тъй, че не хленчи и гледай на нещата позитивно. За да видиш чуждата камбанария трябва да си видял и своята.

Добре де колега, ти си имаш твои убеждения, които отстояваш. Аз си имам мои. Но това не значи че темата е алогична. Според мен темата си е много интересна даже и още доста може да се пише по нея.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 31 авг 2010 17:21

Да, прав си. Може да се пише много по тази тема, но ще навлезем в болна материя, която не отива за спортен форум. А що се касае за Събев и Петрол-холдинг: Аз съм го писал много и във форума на Черноморец. Вместо да строи кампуси, да модернизира стадион, да презатревява и прочие. Събев можеше да си купи титла, да излезе в Европа, да се изака, като Литекс тази година ( да не ми се сърдят феновете му ) и да се прибере омазан до ушите и какво ? Ще си запишем в историята една Шампионска титла и толкоз. Все пак петрол, наркотици, проституция и оръжие са движещите пари в държавичката ни. Е, слава богу има някой, който да инвестира в бази. За теб парите на Събев са хвърлени на вятъра, но явно не знаеш, че в момента имаме най-голямата ДЮШ. Подържана е перфектно. Племенникът ми е там и всеки ден очите му блестят. Пълната екипировка, която донесе в къщи сигурно много отбори в А група я нямат, а е дете на 9-10 години. Явно, че нещо се случва. Парушев бившия идол на Нефтохимик му е треньор. По-големите ги тренира Киселичков ( пак Нефтохимик ). Кампуса е страхотен. Направеното не е за ден-два. Племенникът ми не мое да спи от вълнение, а когато чуе за футбол се поболява. Ей така с интерес, бази и пари се пръкват таланти. Така, че Петрол, метрол няма значение - някой дава пари и за ДЮШ. От Черноморец не искат титли - не се бойте. Всичко ще стане, когато отборът узрее. Събев, Мъбев - всичко е тленно, построеното остава. За 20 години в БГ се построи само стадион Лазур от Нефтохим и се реконструира националния стадион с пари на всички данъкоплатци в БГ ( тук да се сърдя ли, че стадиона е в София, а не в Бургас ). Евалла и на Гришата, че Литекс-комерс (също и с петролни интереси) модернизира стадиона си. Това е. И малко цъфтящите не бива да се късат от градината с плевели и бодили. Като говорим за сръдни и за плащане на чужди версии. Ние в Бургас трябва ли да се сърдим, че се отделят средства най-вече за метрото, магистрали ( свързващи София), трябва ли да се сърдим, че нашата икономика ( най-силна в БГ) излива парите си в София и чак след това трябва да чакаме стотинки от бюджета за да направим една обикновена пътна детелина, която да свързва БГ с Южното Черноморие. Трябва ли да се сърдя, че работейки в Пристанище Бургас хората си чакат заплатите от Администрацията в...София, така е и с Топлофикация Бургас и с летище Бургас и с Лукойл- Бургас, чийто шеф за БГ живее в София и е раждан в Правец ( В. Златев ). Така, че материята , която си заченал хич не е проста и дори на моменти е леко казано - наивничка. Това, което ти споделих буквално отдръпва и настройва "провинцията" срещу столицата. Не важи само за Бургас и Варна.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 01 сеп 2010 09:28

ntodorov написа:Да, прав си. Може да се пише много по тази тема, но ще навлезем в болна материя, която не отива за спортен форум. А що се касае за Събев и Петрол-холдинг: Аз съм го писал много и във форума на Черноморец. Вместо да строи кампуси, да модернизира стадион, да презатревява и прочие. Събев можеше да си купи титла, да излезе в Европа, да се изака, като Литекс тази година ( да не ми се сърдят феновете му ) и да се прибере омазан до ушите и какво ? Ще си запишем в историята една Шампионска титла и толкоз. Все пак петрол, наркотици, проституция и оръжие са движещите пари в държавичката ни. Е, слава богу има някой, който да инвестира в бази. За теб парите на Събев са хвърлени на вятъра, но явно не знаеш, че в момента имаме най-голямата ДЮШ. Подържана е перфектно. Племенникът ми е там и всеки ден очите му блестят. Пълната екипировка, която донесе в къщи сигурно много отбори в А група я нямат, а е дете на 9-10 години. Явно, че нещо се случва. Парушев бившия идол на Нефтохимик му е треньор. По-големите ги тренира Киселичков ( пак Нефтохимик ). Кампуса е страхотен. Направеното не е за ден-два. Племенникът ми не мое да спи от вълнение, а когато чуе за футбол се поболява. Ей така с интерес, бази и пари се пръкват таланти. Така, че Петрол, метрол няма значение - някой дава пари и за ДЮШ. От Черноморец не искат титли - не се бойте. Всичко ще стане, когато отборът узрее. Събев, Мъбев - всичко е тленно, построеното остава. За 20 години в БГ се построи само стадион Лазур от Нефтохим и се реконструира националния стадион с пари на всички данъкоплатци в БГ ( тук да се сърдя ли, че стадиона е в София, а не в Бургас ). Евалла и на Гришата, че Литекс-комерс (също и с петролни интереси) модернизира стадиона си. Това е. И малко цъфтящите не бива да се късат от градината с плевели и бодили. Като говорим за сръдни и за плащане на чужди версии. Ние в Бургас трябва ли да се сърдим, че се отделят средства най-вече за метрото, магистрали ( свързващи София), трябва ли да се сърдим, че нашата икономика ( най-силна в БГ) излива парите си в София и чак след това трябва да чакаме стотинки от бюджета за да направим една обикновена пътна детелина, която да свързва БГ с Южното Черноморие. Трябва ли да се сърдя, че работейки в Пристанище Бургас хората си чакат заплатите от Администрацията в...София, така е и с Топлофикация Бургас и с летище Бургас и с Лукойл- Бургас, чийто шеф за БГ живее в София и е раждан в Правец ( В. Златев ). Така, че материята , която си заченал хич не е проста и дори на моменти е леко казано - наивничка. Това, което ти споделих буквално отдръпва и настройва "провинцията" срещу столицата. Не важи само за Бургас и Варна.

Разбирам, че хората в Бургас са доволни, когато някой инвестира в местния спорт. В това няма лошо. Но да твърдиш, че провинцията издържа София, не мога да се съглася. Не знам за какви магистрали говориш, ела да видиш какви задръствания са в София. Едно околовръстно не можем да направим толкова години. За разлика от теб, на мен ми трябва час и нещо да стигна до работа. Ако приходите от данъци се инвестират в града, от който се генерират, това ще е от полза за София, но някои провинциални региони ще загинат. Така че истината е че София издържа страната, а не обратното.
Но да се върнем на темата за финансирането на клубовете. Понеже в предишния пост написа, че не осмислям нещата, ще ти кажа следното: Необмислено е твърдението ти, че чрез футболните клубове се перат пари. Всъщност футбола е най-неудобния начин за пране на пари, защото там всичко е много публично. Пране на пари означава да декларираш фиктивни приходи от легална дейност, с цел легализиране на действителни приходи, получени от нелегална дейност. Това не може да стане във футбола, защото и децата знаят, че бъгарските отбори няма откъде да генерират приходи. Разходи да, но не и приходи. По собствените ти думи, в клубовете се правят много по-големи разходи, отколкото официално се обявяват. Е, това е точно обратното на пране на пари. А относно холандците в Левски, защо мислиш че взимат високи заплати, не знам. Според мен във финансово отношение моделът на Левски и ЦСКА в момента е много по-стабилен, отколкото този на Черноморец

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 01 сеп 2010 14:23

Ами не знам, обявената заплата от 25 000 лева на новия ви холандец ако ти се струва нормална за БГ стандартите си помисли от къде идва? И аджеба колко артикула спортни и билети трябва да продаде Левски за да му я осигурят. Ами другите заплати кой ще ги осигури ? Впрочем, сигурен съм, че реалната му заплата е далеч по-ниска - разликата се "изпира" веднага. Адвокат Батков и М - тел "обедняват" с тази заплата, а напрактика генерират в джоба си разликата между реалната и обявената заплата. Анадък? Що се касае за Петрол-холдинг - това си е частно сдружение и никой копче не може да каже на Събев и КО какво правят с парите си ( освен сами ако помежду си не се разбират ). Все едно Роман Абрамович да бъде съден, защо инвестира пари в Челси след, като харчи от благата и ресурсите на Русия. Или пък Берлускони, като министър - председател някой да му държи сметка с какви пари купува Ибрахимович и издържа Милан. Що се касае до това кой кого издържа е друга работа. София издържа страната с жълтите си павета сигурно, но това е друга тема. Магистралите - ами, че всички магистрали Люлин, Тракия, Хемус нали са от и към София. какво свързва примерно Димитровград. Ти си пътувал 1 час до работа. Ами ползвай Метро, нали всички данъкоплатци в БГ го правиме за да ви е по-удобно. Аз в Бургас, когато попадна в задръстване минавам 5 км. за 30 минути, точно, защото възловата "детелина", която трябваше да се направи с пари от републиканския бюджет зацикли, защото имало по-важни обекти, като Люлин например. Така, че да спрем тези спорове. Иначе Петрол-холдинг е най- резонния и справедлив спонсор на бургаски тим. Друг е въпроса, че парчето остана в Черноморец...А ти какво ще ми рекнеш, ако Лукойл стане спонсор на Левски ( каквито слухове се носеха). Тогава сигурно ще е по-честно за теб, така ли ? Впрочем трябва да знаеш, че безвъзвратно е отминало времето, когато всички здрави финанси пътуваха само към София. Е в пазарната икономика вече играят и други неща: като комуникации, бази, ресурси, излаз на море, транспортни възли и прочие.Това Бургас го има.Събев си е направил сметката. Нищо не е случайно, а ти не се чувствай ощетен.
ПС: Черноморец много те е наплашил май. Ай забрави вече загубата от нас, че идва мач с Черно море за вас. Ако решиш да се сърдиш на ТИМ трябва да се лишиш от много неща в случай на бойкот :)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 01 сеп 2010 14:29

ntodorov написа:Ами не знам, обявената заплата от 25 000 лева на новия ви холандец ако ти се струва нормална за БГ стандартите си помисли от къде идва? И аджеба колко артикула спортни и билети трябва да продаде Левски за да му я осигурят. Ами другите заплати кой ще ги осигури ? Впрочем, сигурен съм, че реалната му заплата е далеч по-ниска - разликата се "изпира" веднага. Адвокат Батков и М - тел "обедняват" с тази заплата, а напрактика генерират в джоба си разликата между реалната и обявената заплата. Анадък? Що се касае за Петрол-холдинг - това си е частно сдружение и никой копче не може да каже на Събев и КО какво правят с парите си ( освен сами ако помежду си не се разбират ). Все едно Роман Абрамович да бъде съден, защо инвестира пари в Челси след, като харчи от благата и ресурсите на Русия. Или пък Берлускони, като министър - председател някой да му държи сметка с какви пари купува Ибрахимович и издържа Милан. Що се касае до това кой кого издържа е друга работа. София издържа страната с жълтите си павета сигурно, но това е друга тема. Магистралите - ами, че всички магистрали Люлин, Тракия, Хемус нали са от и към София. какво свързва примерно Димитровград. Ти си пътувал 1 час до работа. Ами ползвай Метро, нали всички данъкоплатци в БГ го правиме за да ви е по-удобно. Аз в Бургас, когато попадна в задръстване минавам 5 км. за 30 минути, точно, защото възловата "детелина", която трябваше да се направи с пари от републиканския бюджет зацикли, защото имало по-важни обекти, като Люлин например. Така, че да спрем тези спорове. Иначе Петрол-холдинг е най- резонния и справедлив спонсор на бургаски тим. Друг е въпроса, че парчето остана в Черноморец...А ти какво ще ми рекнеш, ако Лукойл стане спонсор на Левски ( каквито слухове се носеха). Тогава сигурно ще е по-честно за теб, така ли ? Впрочем трябва да знаеш, че безвъзвратно е отминало времето, когато всички здрави финанси пътуваха само към София. Е в пазарната икономика вече играят и други неща: като комуникации, бази, ресурси, излаз на море, транспортни възли и прочие.Това Бургас го има.Събев си е направил сметката. Нищо не е случайно, а ти не се чувствай ощетен.
ПС: Черноморец много те е наплашил май. Ай забрави вече загубата от нас, че идва мач с Черно море за вас. Ако решиш да се сърдиш на ТИМ трябва да се лишиш от много неща в случай на бойкот :)

Иначе твърдя, че в клубовете ни се правят по-малки разходи отколкото обявените.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 01 сеп 2010 15:04

ntodorov написа:
ntodorov написа:Ами не знам, обявената заплата от 25 000 лева на новия ви холандец ако ти се струва нормална за БГ стандартите си помисли от къде идва? И аджеба колко артикула спортни и билети трябва да продаде Левски за да му я осигурят. Ами другите заплати кой ще ги осигури ? Впрочем, сигурен съм, че реалната му заплата е далеч по-ниска - разликата се "изпира" веднага. Адвокат Батков и М - тел "обедняват" с тази заплата, а напрактика генерират в джоба си разликата между реалната и обявената заплата. Анадък? Що се касае за Петрол-холдинг - това си е частно сдружение и никой копче не може да каже на Събев и КО какво правят с парите си ( освен сами ако помежду си не се разбират ). Все едно Роман Абрамович да бъде съден, защо инвестира пари в Челси след, като харчи от благата и ресурсите на Русия. Или пък Берлускони, като министър - председател някой да му държи сметка с какви пари купува Ибрахимович и издържа Милан. Що се касае до това кой кого издържа е друга работа. София издържа страната с жълтите си павета сигурно, но това е друга тема. Магистралите - ами, че всички магистрали Люлин, Тракия, Хемус нали са от и към София. какво свързва примерно Димитровград. Ти си пътувал 1 час до работа. Ами ползвай Метро, нали всички данъкоплатци в БГ го правиме за да ви е по-удобно. Аз в Бургас, когато попадна в задръстване минавам 5 км. за 30 минути, точно, защото възловата "детелина", която трябваше да се направи с пари от републиканския бюджет зацикли, защото имало по-важни обекти, като Люлин например. Така, че да спрем тези спорове. Иначе Петрол-холдинг е най- резонния и справедлив спонсор на бургаски тим. Друг е въпроса, че парчето остана в Черноморец...А ти какво ще ми рекнеш, ако Лукойл стане спонсор на Левски ( каквито слухове се носеха). Тогава сигурно ще е по-честно за теб, така ли ? Впрочем трябва да знаеш, че безвъзвратно е отминало времето, когато всички здрави финанси пътуваха само към София. Е в пазарната икономика вече играят и други неща: като комуникации, бази, ресурси, излаз на море, транспортни възли и прочие.Това Бургас го има.Събев си е направил сметката. Нищо не е случайно, а ти не се чувствай ощетен.

Иначе твърдя, че в клубовете ни се правят по-малки разходи отколкото обявените.

По-другата седмица ще съм в Бургас, ако искаш тогава ще ти обясня за прането на пари :) иначе приемам аргументите за Черноморец и обещавам да не бойкотирам Петрол, защото си ми симпатичен и не искам да те разочаровам.
А за новия холандец, да и аз му чух заплатата днес, поне това което обявяват.

Върни се в “Футбол - България”