Преди 85 години "Владислав" става първия български шампион!
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
- plovdivram
- Контакти:
Re: Преди 85 години "Владислав" става първия български шампион!
Момчета, знаете ли какво си мисля от много време насам и сега като отворихте тази тема все не ми дава мира да го споделя?!!
Та!!! Ако приемем, че днешният наследник на онзи "Владислав" /нещо, което е вън от съмнение/ е "Черно море", а "Победа" Пд са част от историята на днешния "Спартак" Пд!!! То!!! Дали е възможно по подобие на онзи преигран 100 години по-късно финал за Купата на Германия /ако не се лъжа/ преди няколко години, да се състои нещо подобно и в БГ!!! Та... Идеята е за едно едвентуално преиграване на онзи несъстоял се полуфинал от далечната вече 1924-та година между "Владислав" Вн и "Левски" Сф и победителя да се срещне със "Спартак" Пловдив на "ФИНАЛА", който да определи шампиона за 1924-та година!!! Представям си как това може да се превърне в едно незабравимо събитие за трите най-големи града на БГ, което да напомни за онези с право наречени ЕНТУСИАЗИСТИ, които са поставили началото на нашият футбол... Трите отбора да излезнат в екипите от онези години... Абе малко РОМАНТИКА, която да превърне тези мачове в ПРАЗНИК за градовете ни!!! Какво ще кажете?! Звучи малко абсурдно... НО пък това /пак казвам/ е възможност, която да НАПОМНИ за онези ЗАБРАВЕНИ хора, положили основите на футбола в БГ!!!

Супер идея , звучи и доста зрелищно подхвърли я на Ринг а ,ако те я предложат на ръководствата на трите отбора и стане въпрос за определени кинти като нищо може да я приемат само незнам БФС като ги знаем какви безхаберници са дали ще зачетат шампиона !
Според мен не трябва да се излиза от духа на онова време - романтизма и чистите идеали. Би трябвало да си остане мача аматьорски. Няма място за професионален футбол при едно такова мероприятие...
\m/ http://vbox7.com/play:ed183652 \m/
- plovdivram
- Контакти:
cristely написа:Според мен не трябва да се излиза от духа на онова време - романтизма и чистите идеали. Би трябвало да си остане мача аматьорски. Няма място за професионален футбол при едно такова мероприятие...
Така е... Обаче аз лично не виждам как това може да стане... просто в БГ нещата за да имат някакъв успех и да се популяризират трябва да излезнат от подходящата "трибуна"... В случая ако не бъдат замесени днешните клубове то тази идея няма да привлече и грам обществено внимание, а идеята според мен е по този начин да се обърне много сериозно внимание на ЗАБРАВЕНАТА част от историята на БГ футбола ни... А хората от онова време не заслужават тази ЗАБРАВА... Разбира се в духа на онова време наистина може донякъде да се измисли така че нещата да има своята "романтичен" аматьорски отенък, като ще се обяви /примерно/, че за спечелването на "шамипоната" играчите ще играят само за честта на клуба, който представляват без никакви премии, а приходите от мачовете ще отидат да речем за някаква благотворителност... 'щото според мен ако се стигне до някаква организация, то ще е добре "Черно Море" и "Левски" да изиграят ДВА мача при разменено гостуване /все пак имено ДОМАКИНСТВОТО на преиграването е било "ябълката" на РАЗДОРА/, а ФИНАЛА ще е в Пловдив като по този начин и ТРИТЕ града ще имат своята ПРАЗНИК!!!

искам да попитам феновете на Черно море - понеже не мога да осмисля...нещо от вашата визитка
Успехи [редактиране]
4 пъти Шампион на България - 1925, 1926 и 1934 (Като "Владислав") - 1938 (като "Тича")
6 пъти Вицешампион - 1928, 1930, 1938 и 1939 (като "Владислав") - 1935, 1936 (като "Тича")
3 място в "А" група -1937(като Владислав), 1939(като "Тича"), 1953 и 2009 година.
през 1938 - Черно море шампион ли е или вицешампион? и през 1939 - сребро ли взима или бронз....
и още нещо, ако в духа на едно горно мнение, се преиграе финалът от 1938 година, кои отбори ще играят на него?.............това са ми въпросите
Успехи [редактиране]
4 пъти Шампион на България - 1925, 1926 и 1934 (Като "Владислав") - 1938 (като "Тича")
6 пъти Вицешампион - 1928, 1930, 1938 и 1939 (като "Владислав") - 1935, 1936 (като "Тича")
3 място в "А" група -1937(като Владислав), 1939(като "Тича"), 1953 и 2009 година.
през 1938 - Черно море шампион ли е или вицешампион? и през 1939 - сребро ли взима или бронз....
и още нещо, ако в духа на едно горно мнение, се преиграе финалът от 1938 година, кои отбори ще играят на него?.............това са ми въпросите
- plovdivram
- Контакти:
izumrud написа:....
... и още нещо, ако в духа на едно горно мнение, се преиграе финалът от 1938 година, кои отбори ще играят на него?.............това са ми въпросите
Ако прочетеш мнението, за което говориш внимателно... то там е отбелязано ...

- thehellriser
- Контакти:
plovdivram написа:izumrud написа:....
... и още нещо, ако в духа на едно горно мнение, се преиграе финалът от 1938 година, кои отбори ще играят на него?.............това са ми въпросите
Ако прочетеш мнението, за което говориш внимателно... то там е отбелязано ...
plovdivram, Не се занимавай с тоя идиот...
Тича и Владислав не са били Левски и Цска ...Били са 1 отбор и макар и за малко разделени съдбата ги е събрала наново...
Колкото и да е трън в очите, че 1-вата шампионска титла не е в София нищо не може да промените, защото титлата си е там където футболът в България се е зародил-В най-стария клуб в Бг...
- plovdivram
- Контакти:
izumrud,
ти на кой отбор си привърженик?
ти на кой отбор си привърженик?

-
- Контакти:
Ти наистина счупи глупомера, ве морски-горски...Тича и Владислав били един и същи отбор за малко разделени от съдбата - хахахахахаха....на всеки нормален човек е ясно, че двата отбора са закрити от комунистите и след това се прави нов, напълно разлшичен клуб, който минава към ВМС ...това е истината...сега ако някой е крал титли на други отбори и никой не му казва нищо - това е друга работа...почти сходен случай с цска и АС 23 между другото
===================================================================
Абе на тебе кой ти внушава подобно мислене?
Сигурен съм ,че не си съвременник на събитията от 40-те години.Ти си първият,който казва че отборите били закрити.Кое "светило" от занимаващите се с история на БГ футбола и в частност Варненския футбол те баламосва?Дай едно име!
"....създава се клуб,който минава към ВМС..."???????????????????????Значи първо го съдават,пък после минава,така ли?Защо не се създаде веднага клуб от ВМС!
"....някой крал титли на други отбори...."Ами че ти сякаш си най-ощетен!Никой не реве че е обран.Виж ЦСКА реваха,когато служебно ги изхвърлиха!Някой им скрои шапката,ако не знаеш кой,ще ти припомня.
Ще ти кажа едно име,което съм сигурен че не знаеш,макар,че си много добър в историята на варненския футбол,криминологията и чувството ти за справедливост е много силно развито.
ИВАН МОКАНОВ!
Само това име и това което е направил през живота си,правят на пух и прах всичко което са ти казали!
Абе на тебе кой ти внушава подобно мислене?

Сигурен съм ,че не си съвременник на събитията от 40-те години.Ти си първият,който казва че отборите били закрити.Кое "светило" от занимаващите се с история на БГ футбола и в частност Варненския футбол те баламосва?Дай едно име!
"....създава се клуб,който минава към ВМС..."???????????????????????Значи първо го съдават,пък после минава,така ли?Защо не се създаде веднага клуб от ВМС!
"....някой крал титли на други отбори...."Ами че ти сякаш си най-ощетен!Никой не реве че е обран.Виж ЦСКА реваха,когато служебно ги изхвърлиха!Някой им скрои шапката,ако не знаеш кой,ще ти припомня.
Ще ти кажа едно име,което съм сигурен че не знаеш,макар,че си много добър в историята на варненския футбол,криминологията и чувството ти за справедливост е много силно развито.
ИВАН МОКАНОВ!
Само това име и това което е направил през живота си,правят на пух и прах всичко което са ти казали!
зелено-бяло написа:Ти наистина счупи глупомера, ве морски-горски...Тича и Владислав били един и същи отбор за малко разделени от съдбата - хахахахахаха....на всеки нормален човек е ясно, че двата отбора са закрити от комунистите и след това се прави нов, напълно разлшичен клуб, който минава към ВМС ...това е истината...сега ако някой е крал титли на други отбори и никой не му казва нищо - това е друга работа...почти сходен случай с цска и АС 23 между другото
Абе на тебе кой ти внушава подобно мислене?![]()
ИВАН МОКАНОВ!
Що се занимаваш с разни извънземни? То не знам какъв трябва да си, че да ръсиш изумруд след изумруд. Интересно защо като "създават" "първия" предшественик на моряците го кръщават ТВ 45 ( Тича и Владислав 1945г. ), а малко по-късно ТВП 45.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!