vhpvhp написа:И моите уважения към Бургас , един хубав град , културната столица на Морето... Но там никога не е имало големи футболни традиции , които да продължават десетилетия. Колко пъти бургаски отбори са били в призовата четворка !? Колко мача от ЕКТ е видял Бургас ? Броят се на пръстите на ръцете. Бургас не е малък град - с 240 000 човека той е 2/3 от Пловдив и като човешки потенциал може да пълни стадиони /не като Ловеч/ , но никога не ги е пълнил. Защото бургазлии през годините са имали други интереси , но не и футбола да им стои на първо място , както в Пловдив. Бургазлии , особено младите , едва ли знаят какво е "глад за футбол на живо" .60-70-80 те години на миналия век пловдивските стадиони се пръскаха по шевовете на клубните отбори, феновете се преливаха от един мач на друг /нямаше такава остра вражда между привържениците на различните клубове/. БОТЕВ /Тракия/ събираше по 15 -20 000 зрители на всеки редовен домакински мач на Колежа ,говоря за съперници от провинцията. Дербитата със софийските отбори бяха на 9-ти септември при не по-малко от 35 - 40 000 човека , а често и повече. Дори на посредствения тогава Локо Пд имаше големи публики /канари ходеха на техни мачове и обратно.../... аз това съм го виждал с очите си и знам за какво става въпрос... Не е само въпроса до цената на билетчетата тогава и сега... Ей това Бургас по естествени причини никога не са го имали , и затова я нямат традицията. Традиция ,която се предава от старите на младите фенове и не угасва.
Абсолютно си прав! Помня какво беше едно време на Голямата къща и на Колежа! По стечение на обстоятелствата сега живея на морето и когато имам възможност ходя до Бургас да гледам мачове! Нищо общо няма да съм в Пловдив на мач и в Бургас! Дори Локото да отида да гледам ще изпитам по голяма тръпка , от колкото да седна на Лазур и да гледам театър