Не сме футболна нация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

mts13
Контакти:

Не сме футболна нация

Мнениеот mts13 » 10 фев 2009 10:08

За какви успехи мечтаем,след като на мач ходят под 1000 човека при цена на билетите по 1-2 лв.Киното минава 10 лв. ,театъра-20 лв.и има повече зрители.Без публика да не чакаме успехи

kalo
Контакти:

Re: Не сме футболна нация

Мнениеот kalo » 10 фев 2009 10:35

В киното и театъра има какво да се види,за разлика от стадиона! ;)
За какво да ходя,да гледам как се разхождат разни маникенчета по игрището ли? :lol:

Tod
Контакти:

Мнениеот Tod » 10 фев 2009 10:45

В кината и театрите, постановките и филмите са много по-добре режесирани от пародията наречена БГ футбол, има един два стадиона където можеш да се чувстваш като на спортно съоръжение, останалото е "Бейрут"!
Последно гледах Ботев-ЦСКА и Ботев -Славия след декларацията на Христолов, че напуска!
За двата мача, куците магарета тичаха точно по 15минути, общо половин час!
Футболна и спортна нация бяхме преди да държавата да реши, че силно общество(спорт и образувание) не и е нужно, по-лесно се манипулират, не образованите и неможещите индивиди!
И т.н.
ПС Много има за писане по-темата!

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 10 фев 2009 10:59

Има държави с много по-лош футбол от нашия но събират много повече публика от нас.Това са просто оправдания.Наистина не сме футболна нация.Фена на Ботев да си отговори на кое е фен,на Ботев или на играчите,които играят там.Щото разликата е от земята до небето.Точно в такива моменти трябва да се ходи на стадиона,а не само отборът ти като бие.

djonik
Контакти:

Мнениеот djonik » 10 фев 2009 11:07

Да, и аз мисля, че си търсим оправдания, че не подкрепяме своите отбори. Никой не може да ме убеди, че в Шотландия, например, се играе по-добър футбол от България. Обаче там стадионите са пълни. Белгия също. Ние просто предпочитаме да мразим, защото така е по-лесно. Като мразиш - не харчиш пари за билети, за гостувания, за пътувания в чужбина. Така е по-лесно

Потребителски аватар
bor-don
Контакти:

Мнениеот bor-don » 10 фев 2009 11:08

Когато има мач, ако мога да отида, винаги съм там. Може футболистите да ме нервират, може да не могат да ритнат една топка както трябва, ама щом съм казал, че съм фен, отивам!

Tod
Контакти:

Мнениеот Tod » 10 фев 2009 11:14

boys85 написа:Има държави с много по-лош футбол от нашия но събират много повече публика от нас.Това са просто оправдания.Наистина не сме футболна нация.Фена на Ботев да си отговори на кое е фен,на Ботев или на играчите,които играят там.Щото разликата е от земята до небето.Точно в такива моменти трябва да се ходи на стадиона,а не само отборът ти като бие.

Колега, плакъл съм за Ботев на времето, но вече приемам нещата, малко по спокойно от теб, пречината да не ходя на мач е, че колкото пъти в последните години съм завел син си на стадиона, съжалявам как да обясна на едно вече девет годишно момче, че трябва да е привълржаник на имено този отбор(той е ботивст но...) като не ходи на мач е решението, повярвай ми!
Няма нищо за гледане, само за слушане и повярвай ми нещата не са подходящи за малки деца, псуващите хора имат право и аз съм Го псувал!
Пък и другата причина е, ако сваля 10кила със сигурност няма да имам проблем да се преборя за титулярно място в отбора!
Пловдив определено обича футбола и спорта, но за жалост спортните олигарси са слепи за тази бизнес възможност и продукта който предлагат неструва!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 фев 2009 11:29

Какво значи "не сме футболна нация" ? Това,че няма хора по стадионите е следствие на липсата на държавна политика,и защото хората вярват на медийни публикаций,а не щото наще момчета са чак толкова некадърни ! А й като прибавим чуждите първенства който се дават редовно по ТВ...е кво искаш ?! Футболна нация сме си,защото сме имали таланти,имаме таланти и ще имаме таланти!Макар и да е слаб,Националния се пълни като има важни мачове ! Оправдания от сорта на "бе то е така,щото чуждите звезди са тук" не важат,щото всички пеем химна и подкрепяме отбора,а това,че има някви хора от провинцията дошли да видят Деко или Дел Пиеро е много жалко ! Билета за един мач е от 2 до 4 лв. - умножи го по две за целия месец и ще видиш каква "колосална" сума трябва да платиш за да гледаш Левски или Цска в София ! Било опасно по стадионите,нз си кво...бабини девитини !В България няма организирано хулиганство !!! Аз често съм на мачове и съм в Сектор "Б" и не знам защо,не съм пострадал още или не знам защо фенове от Сектор "В" или "А" също не са пострадали на обикновени мачове ?! Не е красив футбола ни,защото на Държавата не и пука за спорта,но пък тръпката на стадиона все още я има,макар и не такава каквато е била някога ! Отностно таланти и дали сме футболна нация говорят следните имена : Гунди,Стойчков,Сираков,Костадинов,Михайлов,Бербатов,Мартин Петров,Лечков,Хичо,Домо и т.н. като последните двама са бъдещи звезди,произведени в последните години в никакви условия ! А има и още който ще излезнат за в бъдеще ! Малко по-малко нещата започват да се нареждат,но манталитета на Семколюбеца от Сектор "В" или от Сектор "А" трябва да се премахне ! За кво си на мач,ако не да подкрепяш отбора - семки може да се люпат и пред ТВ и да даваш акъл ! Истинските фенове ги изгониха от стадионите,но какво пречи да се върнат...аз лично съм фен на Левски и във всеки един момент ходя на Герена ! Има някви хора дето казват "Ние от Юнайтед сега ще купим Роналдо или т.н."...лошо няма,обаче аз така мога да говоря само за Левски - чуждите отбори грам не ме интересуват,макар да харесвам Chelsea и Milan ! Както и да е,всеки си има право на мнение - това е моето ;)
Изображение

beckhs23

Мнениеот beckhs23 » 10 фев 2009 11:29

За да сме футболна нация трябва да имаме футбол, а от близо 10 години гледаме само някакви постановки, хванати съдий, младите таланти направят по един мач вдигнат си носовете и след 2 години са по В групите.

Phoenix_Plovdiv
Контакти:

Мнениеот Phoenix_Plovdiv » 10 фев 2009 11:33

Какво значи, че не сме футболна нация!!!! Ти мислиш ли, че ако играехме футбол на световно ниво нямаше да има публика? Стадионите щяха да се пукат по шевовете! :) :)
Вижте, какви са ни стадионите! Как да отидеш на някакъв порутен стадион! Какъвто стадионът, такъв и футболът. Специално аз не изпускам домакинска среща на моят Ботев Пловдив, защото просто не мога без него. Всичкото това ходене на мачове събота и неделя се е превърнало в част от живота ми.
Затова въпреки лошият футбол, въпреки срутеният стадион аз продължавам да си ходя на мачовете. ;) ;)
Жълто-черната идея е била съхранена в миналото, наша задача е, да я принесем в безпощадното съвремие.

Върни се в “Свободна зона”