Време е Велизар да си ходи !

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Re: Време е Велизар да си ходи !

Мнениеот garfild8 » 27 авг 2010 17:34

wicked1913 написа:Аз съм на мнение,което е полезно за ОТБОРА!
А в крайна сметка всички стоим зад името ЧЕРНО МОРЕ, друг е въпроса какво печели ЧЕРНО МОРЕ,името,не играчите,треньора,масажиста и т.н., от липсата на свойте привърженици???
Ще ми отговориш ли?

Какво печели името ЧЕРНО МОРЕ ли?От липсата на своите привърженици ли?Ами и 12 000,да ходят на всеки домакински мач,с трньор,учещ се в движение,като обърка я състава,а тактиката,я местата на играчите(това важи особено за гостувания),пак ще има изпълнения,като следните.На Тича с Берое 0:0(както нямахме шанс да вкараме,така можехме и да загубим).С Пирин тук,същата работа(да сме благодарни,че пренебрегвания напоследък Божилов,вкара страшен гол).Първите 2 мача тук,с Пирин иди-ела някак си,ама с Академик,да играеш опълченците на Шипка в последните 15 минути и да трепериш да не изравнят-егати.За гостуванията съм казвал и друг път.Каварна няма да споменавам,разгрома от Литекс пак няма да споменавам,бездушните загуби в Своге и на Овча купел,също.Виж статиската на Велизар в гостуванията и ще видиш,че половината му срещи са загуби с игра близка до Ганкиното.
Не отричам положителните работи на Велизар,ама много станаха нещата които дразнят феновете.Някои от тях,не искат да ходят,като мен.Други по навик,си плюят под козирката,във форума и т.н.А ако мислиш,че ние привържениците,дето не ходим,ще оправим положението на отбора-бъркаш.НИЕ НЕ МОЖЕМ,ДА СМЕНИМ ТРЕНЬОРА И ДА НАПРАВИМ СВЕСТЕН СТАДИОН,АМА МОЖЕМ ДА СИ КАЖЕМ НЕЩАТА КОИТО НЕ НИ ХАРЕСВАТ.Нали?
Само Черно море.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 авг 2010 17:39

wicked1913 написа:Аз съм на мнение,което е полезно за ОТБОРА!
А в крайна сметка всички стоим зад името ЧЕРНО МОРЕ, друг е въпроса какво печели ЧЕРНО МОРЕ,името,не играчите,треньора,масажиста и т.н., от липсата на свойте привърженици???
Ще ми отговориш ли?

Боре, не си прав... Всеки отбор има различни по нрав привърженици- това е нормално(стига да не сме соц.отбор)... Събрани сме под обща кауза, но сме различни... Щом сме различни - има и различни мирогледи и виждания! Това значи, че колкото и да не се нрави на някой фен, който не е на дадено мнение, което защитава друг фен- това не му дава правото да го нарежда и обижда! Има фенове, които постянно киртикуват наистина, но това си е тяхно право! Те не са по-малко фенове на Черно Море! И тях няма право никой да ги спира, както вече се каза комунизма свърши! Това е и предимството на този форум, тук може да се изкаже свободно мнение стига да е културно- дай да не ставаме като официалния форум... Който каже нещо различно от мнението на 10- 15 човека и веднага да бъде обявен за враг, да се заплашва със саморазправа и т.н....

Кристели, с Попая не спорим- обяснявам му как стоят нещата в този форум!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 авг 2010 17:45

Popeye написа::shock: :shock: :shock: Това властта била сладко нещо ...ред и дисциплина и като ме баннеш кво ще стане по добре ли ще стане ами айде плюйте си наволя .... сега съм пред дилема дали да те нахраня като за последно и да се разкарам от форума завинаги , но си мисля , че може да ви доскучей и да се отпуснете много ,засега ще заменям обидите с точки и ще се старая да съм мил и учтив :oops: :oops: :oops:
Посипвам си главата с пепел и се включвам в общия хор махнете Велизар върнете Кривия и сложете за треньор Тройчо или Гочето , така доволни ли са всички ръцете горе не ви чувам

Не знам за каква власт говориш, но ако си мислиш, че който и да е модератор ще търпи да обиждаш- бъркаш се! В който и да е норален форум да се разпсуваш- бана ти е задължителен... Не знам защо си мислиш, че можеш да си над тези неща :roll: А щом прибягваш винаги до хранене щом нещо не ти отърва- не виждам какво те различава от тези., които храниш- вечно недоволните!

Потребителски аватар
The Sailor Man

Мнениеот The Sailor Man » 27 авг 2010 17:56

За бездушните игри в Своге примерно се обърни към Кривия,нали е голям играч,видя го как игра в Бургас,направи сега мислено връщане назад как игра в Своге и ще видиш кой освен Кулибали беше най-много виновен за онази тъпа загуба там.Защо Велизар се вини за Своге и изобщо за някакъв селски мач отпреди 1 година,Своге дори вече не е в А група...какво значение има и да е сбъркал нещо :?: Относно опълченството Литекс едва би Пирин 2:1 като нас и последните 20-30 минути беше не Опълчение,а битката при Термопилите,така се бяха окопали пред вратата си Литекс,като спартанците на Термопилите пред персийската армия.Затова,че сме пазили 1:0 срещу Академик пак ще се изсмея от сърце...ох,кое е по-важно от 3-те точки?Балъков нали нападаше Академик 90 минути,какво стана и колко точки взе?Какво щеше да стане ако нападахме като идиоти,както със Славия при 1:0 и допуснем левашка грешка и ни изравнят в края?Тогава щеше да се лее бесен мнолог как Велизар се юрнал да мачка,как не съобразил да се подсигури....ПЪРВО ПОДСИГУРЯВАШ ПОБЕДАТА,ВАЖНА Е САМО ПОБЕДАТА...после всичко останало :!:
Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 27 авг 2010 18:01

И ти си прав донякъде,но тези неща се трупат на сметката на Велизар.На Попай бях казал преди,ще го кажа и сега.Затова не се чуди,че Тича е полупразен.А аз когато си реша,пак ще се върна на Тича.
Само Черно море.

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 27 авг 2010 18:04

Сашо - всеки може да си каже мнението, да това е идеята на форумите, НО има разлика между това в реалността и в интернет!
Всеки може да бъде голям фен в интернет, всеки може да бъде голям патриот в интернет, но каква полза има от тази работа? Единственото,което можеш да постигнеш е по някакъв смешен начин да се оплете някоя интрига,или да се скарат феновете,нещо което успяваме да правим без проблем!
А гарфилд - какво искаш да ми кажеш,че всеки мач ако има 12 000 на стадиона това няма да има ефект ли ????????????? :shock:
Оставам смаян/шокиран или незнам как да го нарека след това мнение!
Тук отново започва едно нищене на добре познатата за българина тема - всеки МОЖЕ и ИМА ПРАВОТО да се изявява в интернет, и го прави.
Но не е ли СТАДИОНА мястото,където трябва всеки да се изразява, мястото където в директен контакт се виждаш и общуваш с другите твой съмишленици?!
Не е ли СТАДИОНА мястото, на което трябва да се дава гластност на всичко - недоволство към даден играч, недоволство към ръководство,треньори и всички други, които работят в ЧЕРНО МОРЕ?

Пак повтарям какво печели ЧЕРНО МОРЕ от липсата на свой "фенове"(поне така твърдят в интернет естествено,че са фенове от незнам си коя година - при успехи, при неуспехи всеки се засилва да сипе куп ПОМИЯ към играчи,ръководство и т.н., всеки обеснява колко обиден бил,колко потресен бил)?
Единственото с което хората, които не идват на стадиона заради някаква измислена причина, допринасят е.......... а всъщност с нищо :lol:

Призива ми е към всички,които поради някаква причина "не им се ходи" да гледат БГ Футбол, в частност ЧЕРНО МОРЕ, да се замислят що за стока са, искат да гледат добър футбол, но какво са направили те за да заслужат този добър продукт?
Много са ти да отделиш 5-6лв. за билет, много са ти да дадеш 40лв за тениска,все пак не била Найк :roll: , много ти е далеч да пътуваш поне на близките гостуваня на 50-100км извън Варна, предпочиташ да се наковеш със салата и ракия във вас си, по възможност да набиеш жена си и да се тупат на работа какъв голям моряк си,ако отбора ти е спечелил естествено, ако е загубил - ааааа аз тез не ги гледам вече ве! к'о да ги гледам след като падат, аз не съм от тях!

Не конкретизирам НИКОГО с последните си изречения, просто конкретизирам ЦЯЛОСТНИЯ БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ, искам да намекна колко далеч сме от всяка нормална държава по подкрепа на отборите си.
Сега някой разбирач ще даде компетентно мнение - Че как феновете помагат на отбора си?!
Най-простичък пример от последните няколко дена :
Партизан Андерлехт - разликата в милионите на играчите,трансфери,бюджет,държава и възможности и т.н. е огромна нали? Но кой от тези отбори влезе в ШЛ,благодарение на ПУБЛИКАТА СИ?
ПАОК - Фенербахче - Турците се накъкаха като мишоци пред ВЕЛИКОЛЕПНАТА публика на ПАОК, именно хората на стадиона( в Гърция и в Турция ) направиха разликата и победата за ПАОК, не милионите на Фенерите!
Естествено в историята има много още примери за това!
Искам да споделя и една снимка от мача на ПАОК с Аякс :
http://img291.imageshack.us/img291/3374 ... 082010.jpg

Я вижте човека на колко години е и къде е тръгнал :) Не е ли е радостно за окото, нима ако си футболист и гледаш как хората, без значение от възрастта си, дават ВСИЧКО, само и само за да те гледат и ти да ги радваш, няма да заиграеш със 2-ро и 3-то сърце ?!
Мисълта ми е какво кара феновете в България на 30години вече да твърдят,че са олегнали хора и най-доброто за тях е да пляскат на отбора само като вкара гол, без дори съвсееееееем лекичка вокална подкрепа, за любимците,които малко или много са си го заслужили по някакъв начин!

След всичките редове,които изписах надявам се някой да се замисли, НЕ ЗАДЪЛЖАВАМ НИКОГО С МНЕНИЕТО СИ, просто мечтата ми винаги е била българския НАРОД поне мъничко да промени манталитета си на сеирджия, и да почне да се активизира по обществено значими места - било то форуми,митинги,футболни мачове и на всякакви масивни места,където има някаква гласност!!!

САМО ЧЕРНО МОРЕ, оставете Велизар намира, има си ръководство,което да решава, нека се захванем с НАЙ-ВАЖНОТО - подкрепата на КЛУБА(НИКОЙ,повтарям - НИКОЙ НЕ Е НАД НЕГО)! Нима това,че отбора ти е загубил някой мач е склонно да накара човек,който уж е "заклет" привърженик на отбора си да се откаже?!?!?! - Не мисля,че е редно!!!!!!!!!!!
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 27 авг 2010 18:14

wicked 1913,за 12 000 го казах малко пресилено.Ефекта знаеш ли,какъв ще бъде,ако нещо не е наред?Каквото чуваш под козирката,само че няколко пъти повече. :) И на следващия мач пак,ще има 2000 примерно.
А като пълнихме стадиона до откат с Литекс,Левски и ЦСКА,да не би да биехме всеки мач?За последните три сезона,с тях на Тича,имаме по една победа над Литекс и ЦСКА,другото равни и две загуби от Левски и ЦСКА,през пролетта на 2008 година.
Само Черно море.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 авг 2010 18:32

Боре, ти засягаш съвсем друга тема... Като византийците и турчелята никога няма да бъдем, а и не искам да сме като тях! Аз знаеш отлично искам същите неща като теб, но това у нас няма как да стане! Но примерно аз не плюя никой конкретно от отбора, знаеш отлично, че когато мога ходя на гостувания, когато не съм в София съм на стадиона, когато имам глас пея и т.н! И фланелка си купих, въпреки че материално съм под всякаква критика- само, че има едно нещо- аз колкото и малко да давам , все пак давам нещо и искам в замяна поне една сърцата игра и малко красота.. За съжаление у нас на стадионите е пълна мизерия. Почвам да ти изброявам!

1: Контингента от фенове - отлично знаеш какво стана в Пловдив на гарата, знаеш и по форумите , знаеш и козирката! Ако няма с кого да се сбием ще се сбием пиомежду си- този защо сега не пеел, ами примерно гледа към терена, този защо не вдига ръка за пляскане сега и т.н.... Или ти ли ще ми кажеш на мен какво да правя- аз знаеш ли кой съм и т.н... За фенклуба си говорихме достатъчно и с теб, и с останалите в агитката.... И т.н, и т.н... На отсрещната трибуна пък нещата пак не са розави.... Там рискуваш да бъдеш оплют целия в семки, да ти се доповръща от псувни и закани и т.н... Като станеш да повикаш, някой ще ти каже - къде си станал бе, я сядай, че не виждам....

2: Слабата игра на отбора- не искам много, искам да играем както вече казах сърцато и в тези 90 минути на стадиона, които са за развлечение да има наистина развлечение, а не ходене по мъките! 90 минути опълчение никому не се нравят препдолагам.... Ти ме познаваш и знаеш отлично, че аз не псувам нашите, но няма и да си мълча- не ми харесва играта им и това е! Преди 2 години играехме съвсем друг футбол...

3: Стадиона- наш си е, така е, но я виж какво правят в Пловдив, в Ловеч и в Бургас... Я се замислете колко по-приятно би било да играем на стадион с по-високи трибуни, с 3-4 сектора, а не 2 и половина.... С осветление, с тоалетни , с козирки (акустиката е супер добра)... И т.н, и т.н.....

Има и още неща, но това е на първи поглед! Е, извинявай, но тези неща няма как да не ги откроя и да не ги спомена! Те ме правят огорчен..... За да вървиш нагоре трябва да гледаш минусите си и да ги остраниш, а не само да се залъгваш колко си велик и силен! И когато някой моряк, който подкрепя отбора например и се ядосва от играта каже нещо от горепосечните 3 неща и веднага се появяват хора, които да му кажат стига си мрънкал, ти не си фен и т.н....
Алооо? На какво отгоре питам аз! Дано ме разбрахте, ако не сте- ваша си работа!

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 27 авг 2010 18:51

Първо - не съм имал впредвид тебе,че да ми обесняваш купих си тениска, идвам на мачове когато мога - това го знам! Не съм те имал изобщо впредвид при нещата,които визирах!
Второ - За контингента от фенове, това нещо не ми се коментира сега,че доста взе да ме мързи и от достата писане, сефте дърпам толкова редове :lol:
Трето - Слаба игра, колко да е слаба, момчетата правят колкото могат, знаеш как е без Жорката, с дефанзивните играчи Димов и Петков да се опитваме да градим красоти в нападение ... трудничко :mrgreen:
А и пак повтарям - виж в темата за мача с Черноморец, резултатите от миналите години до 5-ти кръг, при евентуална победа срещу Цаците ще имаме повече постигнати точки след 5-ти кръг от последните няколко сезона... какво повече?
Четвърто - Аз си мисля,че "Тича" си е супер! Леки козметични промени не биха били излишни,но като цяло си мисля,че да се престроява стадиона - няма как да стане - до булевард е,до жилищни блокове, до спортна зала, до административна сграда... трудно.
Единственото,което може да се направи наново знаеш кое е - нов стадион, но не мисля,че има нужда - защо ни е 30 000 стадион :roll: :?: Да седи празен всеки мач ли, или пък като се направи нов и хубав стадион ще трябва следователно да се плаща доста скъпичък билет...познавайки българския манталитет всеки може да казва - "Те да го направят с кеф ще давам парите, с кеф ще си водя детето, с кеф.......", но като дойде дума за действия - следват КУП ОПРАВДАНИЯ! - Това познато ли ти е из характеристиките на "великия" български народ :lol:
А и все пак се замисли,Саше, ти ако беше заможен човек, точно в тези трудни времена - щеше ли да изкараш 100 и колко милиона( :!: ) ей така, от добро сърце, като знаеш в каква държава живеем, и като знаеш,че тези пари никога няма да бъдат избити! НИКОГА!
Така,че предлагам да прекъснем темата с новия стадион, защото единственото от което имаме нужда е леко освежаване на "ТИЧА", това е нашият дом!
фалшива коса - фалшив футбол!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 авг 2010 19:07

Аз не съм казал, че визираш мен, напротив.... Просто ти обяснявам моята гледна точка за нещата и причините да водим тази дискусия ;) За контингента ще си говорим пак, може и в събота..... Но тя темата е повече от ясна... Точно това дърпа много от феновете от стадиона- нямаме силни заместници и когато някой се контузи знаеш какво става... Пък и факта, че нямаме нападател не е ли красноречив? Вече колко време сме така - е как да стане? Божилката дори не го пуска :shock: Да не говоря, че и от камък да си при поредицата от загуби и слаби игри като гост накрая ще ти писне...... Ние, ако бем Черноморец ще сме наистоина с най-добър старт, но я се замисли, че ако така я караме със страх като гости- ще завършим с 15 победи и 15 загуби... Това нормално ли е? Знаеш колко хора спряха да ходят на мачове и от агитката(по различни причини...)..... Не е нормално да нямаме вече 3 година подготовка като хората- селекцията ни е прилична, но с нея високи цели не се гонят ! И т.н.... Това кара и много фенове просто да си седят вкъщи.... Такъв ни е манталитета Боре... Виж Спартак- като бяха добре пълнеха стадиона,... Сега са един рейс хора..... При нас нещата са горе-долу същите.... В пика си бяхме с пълкен стадион... Сега виждаш какво е! Но това е положението, каквото- такова.... Всеки си знае, някои и материалното им полобжение ги спира(цените на картте и билетите), други нямат свободно време, трети са извън града..... Важното е зелената идея да остава в тях!
Тича не мисля, че е супер- освен едни седалки друго не виждам , което да я прави супер.... Попринцип имаше и проекти и т.н при желание и пари има на къде да се разшири.... И булеварда може да мине под трибуните и т.н! Че е нашия дом съм съгласен, но точно заради това трябва да го направим по-красив и уютен! Въпроса е желание да има.... Иначе за колкото до това дали, ако бях заможен щях да дам пари- не знам, може би , няма как да ти отговоря със сигурност... Но , ако имаш 300 милиона например- какво те бъркат 2,3 милиона за ремонт? Виж Динев, виж и Ганчев- мошенници, но поне правят нещо по стадионите...

Върни се в “Черно море”