Пристрастяването към кока-колата е като наркомания

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Пристрастяването към кока-колата е като наркомания

Мнениеот PFCB » 25 авг 2010 11:27

Екип от британски учени и група от американски невролози, независими един от друг, в средата на юли тази година заявиха категорично, че неимоверно нарасналото в световен мащаб пристрастяване към кока-колата и други газирани напитки е като наркомания. Британските учени са убедени: “Кока-колата е по-страшна от дрогата!”. Те се позовават на последния шокиращ случай. В началото на юли тази година в британските медии е разкрита историята на момиче, което пие по 20 кутийки кока-кола дневно. Тази тийнейджърка, която не желае да се съобщава името й, признава, че е пристрастена към това питие и дори се буди в четири часа сутринта, за да изпие още една кола. Според британските експерти и две чаши на ден кола са симптом за пристрастяване, т.е нещо като рискова зависимост. Виновна е захарта в безалкохолното – тя дава енергичен тласък, от който не можем да се “откачим”. Американските невролози посочват, че големите дози захар влияят на мозъка подобно на кокаина, морфина и никотина. Установено е, че една кола съдържа кофеин, равен на половин чаша разтворимо кафе. А, ако привикнали към това питие си изпуснат “дозата”, може да ги обхване истинска абстиненция – с типичните симптоми като главоболие, умора и безсъние. Някой безалкохолни газирани напитки съдържат до осем супени лъжици от захарни кристали. Точно е установено, че тези напитки са една от причините за бума на затлъстели хора в световен мащаб и най-вече в развитите страни.

Източник: Altermedia България

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Пристрастяването към кока-колата е като наркомания

Мнениеот Бижутера » 25 авг 2010 11:29

е?
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 авг 2010 11:33

Добър ден.
Бижутера написа:е?

Ти си последния, който може да пише: "е" при положение, че си пуснал най-малко 100 подобни теми без да си изразиш мнението. И една гласна в мнение не е ли в противоречие с правилата на форума?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
tzloko
Контакти:

Мнениеот tzloko » 25 авг 2010 11:42

PFCB написа:Екип от британски учени и група от американски невролози, независими един от друг, в средата на юли тази година заявиха категорично, че неимоверно нарасналото в световен мащаб пристрастяване към кока-колата и други газирани напитки е като наркомания. Британските учени са убедени: “Кока-колата е по-страшна от дрогата!”. Те се позовават на последния шокиращ случай. В началото на юли тази година в британските медии е разкрита историята на момиче, което пие по 20 кутийки кока-кола дневно. Тази тийнейджърка, която не желае да се съобщава името й, признава, че е пристрастена към това питие и дори се буди в четири часа сутринта, за да изпие още една кола. Според британските експерти и две чаши на ден кола са симптом за пристрастяване, т.е нещо като рискова зависимост. Виновна е захарта в безалкохолното – тя дава енергичен тласък, от който не можем да се “откачим”. Американските невролози посочват, че големите дози захар влияят на мозъка подобно на кокаина, морфина и никотина. Установено е, че една кола съдържа кофеин, равен на половин чаша разтворимо кафе. А, ако привикнали към това питие си изпуснат “дозата”, може да ги обхване истинска абстиненция – с типичните симптоми като главоболие, умора и безсъние. Някой безалкохолни газирани напитки съдържат до осем супени лъжици от захарни кристали. Точно е установено, че тези напитки са една от причините за бума на затлъстели хора в световен мащаб и най-вече в развитите страни.

Източник: Altermedia България

Затова пийте само Фанта :) (или Бира) :)
Изображение

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 25 авг 2010 11:44

tzloko написа:Затова пийте само Фанта :) (или Бира) :)

При фантата е същото...Повечето газирани безалкохолни напитки съдържат аспартам, а той е най-вредната хранителна добавка - води до 92 болести включително смърт...Затова най-добре пийте бира или минерална вода :lol:

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 25 авг 2010 11:45

pomiqrat написа:Добър ден.
Бижутера написа:е?

Ти си последния, който може да пише: "е" при положение, че си пуснал най-малко 100 подобни теми без да си изразиш мнението. И една гласна в мнение не е ли в противоречие с правилата на форума?

той бижутера затова има 21 хиляди поста.. той спи във форума.. ой знае колко хахави теми е пуснал :)а по темата, отдавна съм спрял газираното въобще не е полезно..пия си минерална вода като пич
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 25 авг 2010 11:46

Никога не съм обичал кола особено. Прекалено ми е сладка. :roll: нито можеш да си утолиш жаждата в горещ ден с нея, нито има някакъв уникален вкус...е за какво ми е тогава? :geek:
П.П. Бероец, по твойта логика не трябва и да дъвчем дъвки, защото и в "дъвките без захар" се съдържа същия този аспартам. ;) Загледай се някой път в етикетчето, и ще видиш че съм прав :)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 25 авг 2010 11:47

Cesc Fabregas написа:Никога не съм обичал кола особено. Прекалено ми е сладка. :roll: нито можеш да си утолиш жаждата в горещ ден с нея, нито има някакъв уникален вкус...е за какво ми е тогава? :geek:
П.П. Бероец, по твойта логика не трябва и да дъвчем дъвки, защото и в "дъвките без захар" се съдържа същия този аспартам. ;) Загледай се някой път в етикетчето, и ще видиш че съм прав :)

Ами аз затова не дъвча дъвки. До преди известно време дъвчех постоянно, но като разбрах за аспартама и спрях веднага :|

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 25 авг 2010 11:50

PFCB написа:
Cesc Fabregas написа:Никога не съм обичал кола особено. Прекалено ми е сладка. :roll: нито можеш да си утолиш жаждата в горещ ден с нея, нито има някакъв уникален вкус...е за какво ми е тогава? :geek:

Ами аз затова не дъвча дъвки. До преди известно време дъвчех постоянно, но като разбрах за аспартама и спрях веднага :|

А какво предпочиташ, да смърдиш ли? :? :shock:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 25 авг 2010 11:54

Cesc Fabregas написа:
PFCB написа:

А какво предпочиташ, да смърдиш ли? :? :shock:

Що пък да смърдя ? Водата за освежаване на дъха върши по-добра работа...

Върни се в “Свободна зона”