Пловдивското или Софийското дерби??

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Пловдивското или Софийското дерби??

Мнениеот Tommi » 24 авг 2010 15:51

kubik написа:левскари и цесекари викат за тяхното,че е по-по най , ние и папагалите за нашето дерби .''кокошката и яйцето'' :lol:
все едно и също се ''дъвче''.
Мач между Локомотив и Ботев няма да има поне 5-6 години,до тогава колко ''вода ще изтече''Дербито ще е някакъв спомен само.
На мен ми се гледат мачове из европата с папагалте ми е все едно дали ще има дерби или не!

Този сезон ви е шансът за Европата :) Ако не се класирате сега, не ми се вярва да успеете в близките няколко години ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 24 авг 2010 16:33

Samoyl написа:А по темата, мачовете между Левски и ЦСКА винаги са и винаги ще събират повече зрители.

Искам да те питам ти кога за последно си гледал софийското дерби, защото казваш, че винаги се събирали повече зрители. По мои наблюдения последните години, на пловдивското дерби посещаемостта е по-висока. Да не говорим за последното софийско дерби,когато в секторите с агитките имаше доста празни места, а на цесекарите не им стигна бройката да си направят хореографията. Ботев и Локо могат да играят и във В група, но пак ще им ходят по 6 - 7 000 души на мачовете. А при Левски и ЦСКА, направят един слаб сезон и феновете им станат 1000. Не ми се мисли, какво ще стане ако някой от тях отиде като Ботев при аматьорите. И вижте един любопитен факт. Общо на двата последни домакински мача на Левски и ЦСКА имаше по-малко зрители, отколкото на двубоя Ботев-Левски(Карлово). ;)
А ако сравним в последните години двете дербита, като чисто футболни достойнства , пловдивското отново печели. Между Ботев и Локо се получаваха резултати от вида 5:3, 4:0, 3:2 ,невероятни обрати и драма до последната минута, докато на софийското дерби най-често срещания резултат е 1:0 или 1:1 и то дошъл след изключително слаба игра от двата отбора.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 24 авг 2010 19:03

Абе то ако се гледа посещаемостта и Берое - Литекс трябва да е някакво голямо дерби, защото ние бяхме 10 000. Такава беше посещаемостта и на Левски - ЦСКА !

Himym
Контакти:

Мнениеот Himym » 24 авг 2010 19:40

PFCB написа:Абе то ако се гледа посещаемостта и Берое - Литекс трябва да е някакво голямо дерби, защото ние бяхме 10 000. Такава беше посещаемостта и на Левски - ЦСКА !
Аха, значи само на ЦСКА-Левски може да има 10 000. В Англия като се пълнят навсякъде стадионите, да не би всичко да е дерби :lol: А и за протокола не бяхме 10 000, а вие определено бяхте под 10 000 ;) Жалко, че се залъгваш така, защото и 7 000 човека едва ли имаше :lol:

liverpool225
Контакти:

Мнениеот liverpool225 » 24 авг 2010 20:21

Мом4ета обърнете внимание на 6колата вижте какво става с мом4етата набор 92 елитната група Днеска гледах за 2ри път такова не6то на4ело с дани кики ли каф е тоя мизерник как си продават ма4овете Днеска играят Локо Сф-Локо Пд 92 елитна група мом4етата повеждат 0-1 и спират да играят и трениора се смеее и говори постоянно по телефона с некакаф и му казва пускаи го 4е ЛОКО СФ 6те бият нз с колко пари събира мом4етата и им казва 4е 6те паднат и кики мики си4ки спреха да играят и съдията пита едно от мом4етата 6то така и тои си4ко е от ръководоството И след ма4а некои вика язак за феновете на ЛОКО ПД ако разберат 6те ви уни6тожат боклуци малки..И това е разберете ако искате!!!

Потребителски аватар
bixxol
Контакти:

Мнениеот bixxol » 25 авг 2010 00:02

Мисля , че темата не е актуална в момента поради липса на едното дерби а и ми се струва комплексарска.
Кой Български отбор,е победил сам себе си... в официален футболен двубой?

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 25 авг 2010 09:21

Определено от двата мача, в последните години само мача между Локомотив и Ботев заслужава да се нарече дерби. И всички, даже и най-тъмно сините и най-тъмно червените го виждат, но вместо да се държат достойно и да го признаят, те само гледат да отрекат това, което не им харесва. Може би трябва да си помислят защо след като мача между Локомотив и Ботев не решава титлата е по-посетен, по-интересен за безпристрастните зрители. Къде е раликата между Пловдивския и Софийския фен, след като става ясно, че ходят на стадиона по различни причини? Кой е по-истински фен - този който ходи винаги на мачовете, без значение в коя група играе отбора, или този, който при 2-3 слаби мача започва да псува и да бойкотира? И винаги когато се говори по тази тема неизменно някой гений ще изтърси думата "Комплексарщина". Няма по-голяма комплексарщина от това, да идентифицираш успехите на любимия си отбор, като някакви собствени постижения. Най-чистата любов означава да даваш - това което Пловдивските фенове правят - без купи, без титли ние обичаме истински любимите си отбори без условия. При феновете на Левски и ЦСКА работата повече прилича на сделка - "Аз ще обичам отобра ако той е шампион". Мисля, че феновете на "Грандовете" има какво да научат от нас, ако не бяха такива дървени глави.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 25 авг 2010 10:28

много точно казано demy27 само, че нали знаеш от истината понякога боли и трудно се приема.
Вчера и аз им казах вместо да отричат очевидното да се стегнат и да се опитат да стигнат нашето ниво, а те ми говорчт за титли и купи пълни комплексари са по голямата част от тях за съжаление.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 авг 2010 12:13

demy27 написа:Определено от двата мача, в последните години само мача между Локомотив и Ботев заслужава да се нарече дерби. И всички, даже и най-тъмно сините и най-тъмно червените го виждат, но вместо да се държат достойно и да го признаят, те само гледат да отрекат това, което не им харесва. Може би трябва да си помислят защо след като мача между Локомотив и Ботев не решава титлата е по-посетен, по-интересен за безпристрастните зрители. Къде е раликата между Пловдивския и Софийския фен, след като става ясно, че ходят на стадиона по различни причини? Кой е по-истински фен - този който ходи винаги на мачовете, без значение в коя група играе отбора, или този, който при 2-3 слаби мача започва да псува и да бойкотира? И винаги когато се говори по тази тема неизменно някой гений ще изтърси думата "Комплексарщина". Няма по-голяма комплексарщина от това, да идентифицираш успехите на любимия си отбор, като някакви собствени постижения. Най-чистата любов означава да даваш - това което Пловдивските фенове правят - без купи, без титли ние обичаме истински любимите си отбори без условия. При феновете на Левски и ЦСКА работата повече прилича на сделка - "Аз ще обичам отобра ако той е шампион". Мисля, че феновете на "Грандовете" има какво да научат от нас, ако не бяха такива дървени глави.

Браво! Това все едно аз съм го писал! Имах даже и подобен пост преди. ;) Абсолютно точно мнение.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Himym
Контакти:

Мнениеот Himym » 25 авг 2010 12:38

Добре, бе, защо никой не се хвана реално да даде някаква информация, колко са били хората на последните мачове, да даде някакви клипчета, да се види наистина кой мач е по-голям. Според мен, последните мачове между ЦСКА и Левски, колкото и по-малко хора да събират, все още са повече отколкото тези на мача Ботев - Локо Пд. На последното дерби бяха над 10 000, а преди 1-2 години и над 15 000. За хореографиите давайте клипчета, но не мисля, че може да се определи безпристрастно, тъй като всеки си има предпочитания, но това да се тупате в гърдите и да ни натякване колко сте по-добри е абсолютно избиване на комплекси :)

Върни се в “Футбол - България”