Мнениеот kubik » 20 авг 2010 00:42
Господин Лазаров, продължавате да получавате награди дори и на 34 години?
- Това няма как да не ме радва. Благодаря много за признанието и на всички, които са гласували за мен. Всяко отличие кара даден футболист да се чувства радостен, защото, за да го получи, значи работата му е дала резултат. Надявам се занапред и по-млади момчета да идват тук и да получават подобни награди. Тази статуетка не е само за мен, но и за целия отбор на Локомотив. Наистина направихме два-три много добри мача и заемаме челното място в класирането.Благодарение на всички мои съотборници аз взимам тази награда.Надявам се още през другата седмица някой от колегите ми да седне на този стол и да прибере това отличие. Благодаря още един път.
- Локомотив върви добре в първенството. Имахте ли поставена цел преди сезона да се класирате на място, даващо право на участие в евротурнирите догодина?- Още преди последния кръг на миналата първенство с Локомотив (Сф) знаехме какви ще бъдат целите ни за този шампионат, ако останем в елита. Тогава президентът Коко Динев ни каза да се стягаме за Европа.С г-н Бонев смятахме да спечелим пълен актив от 9 т. в първите три кръга, но за жалост не стана. Направихме една грешна стъпка още в първия кръг. Тогава Видима-Раковски ни изравни в 86-ата минута и ни взе спечелени две точки. Все пак сме на първо място, което е страхотно. Едва ли сме се надявали на това преди сезона, но искахме да започнем с три победи.
- Сега идва мач с Литекс в Пловдив. Какви са очакванията ви от този двубой?- Предстоят ни два много трудни мача. Приемаме Литекс, а после гостуваме на Славия. Не че другите срещи са маловажни, но определено тези двете са от изключително значение. Готвим се сериозно за Литекс. Хубавото е, че на този етап нямаме контузени футболисти.Амбицирани сме да победим шампиона и да запазим лидерската си позиция в класирането на "А" група. Всички момчета са готови на 100% за дербито с Литекс. Имаме голям шанс да вземем трите точки.
- Капитанът на ловчанлии Ивелин Попов отива в Блекбърн. Как ще изглежда според вас Литекс без основния си футболист?- Естествено, че Ивелин ще им липсва много. Той е невероятен футболист и беше лидер на този отбор в последните години. Неговото отсъствие ще се отрази на тима, което е добре за нас. Но Литекс разполага с достатъчно добри футболисти, които да ни затруднят. Хубаво е, че имаха и мач през седмицата. Ние ще влезем по-свежи в мача. Не ни интересува с какъв състав ще излязат срещу нас. Всеки в Локомотив се готви за битка, която трябва да спечелим. Много разчитаме и на силната подкрепа от трибуните. С невероятната ни публика вярвам, че ще победим Литекс.
- По-голямо ли е самочувствието на играчите на Локо (Пд) с треньор като Христо Бонев, който е сред най-големите имена във българския футбол?- Разбира се, че е така. Христо Бонев е легенда. Доказал се е като футболист и треньор. Водил е големи отбори, и то в чужбина. Не беше работил доста години, но с всеки изминал мач навлиза отново в нещата и виждате, че се справя отлично. Всеки от играчите му има респект. Той е страхотен и като човек, и като треньор. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко.
- Колко още мислите да останете на терена? - Преди около шест месеца ми минаваше през главата идеята да се откажа.Тогава бях в Черно море и турският Ерджиесспор ме осъди да платя 100 000 евро. Имах проблеми и не ми се продължаваше да играя. Радвам се, че моето семейство ме убеди да продължа да се състезавам. Обадих се на Едуард Ераносян и му казах, че съм разбрал, че Коко Динев ще взима Локо (Пд) и ако ме искат, ще отида. Така стана, че сам се предложих на клуба. Знаех, че там се готви нещо голямо. Радвам се, че в крайна сметка нещата се развиха добре и отидох на Лаута. Направих една добра подготовка преди пролетния полусезон на миналото първенство и изиграх добри мачове. Продължавам да се чувствам отлично на терена и мисля да играя поне още две години.
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!