ЧЕРНОМОРЕЦ - "Левски" 15.08, 21:00 ч.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Conan
Контакти:

Re: ЧЕРНОМОРЕЦ - "Левски" 15.08, 21:00 ч.

Мнениеот Conan » 18 авг 2010 11:47

ntodorov написа:
Conan написа:ntodorov - не не можеш да разбереш какво иска да ти момчето . Не кой отбор как е играл , а как Балъков обвини Академик в практикуване на антифутбол и каза че равния резултат е нелогичен ( макар че чистите положения в мача бяха пред Борел ) , а седмица по-късно забърка съвсем същия бетон срещу ЦСКА и обяви победата за съвсем логична . Стигна се даже до парадокса отбор играещ с 11 човека срещу 9 съперници да мине 1-2 пъти центъра . Срещу Левски както и срещу ЦСКА един от основния прийом беше търкалянето по терена . Срещу Левски се почна още към 30-та минута . Само заради дос Сантос носилката влезе поне 3 пъти . Единия път дори нямаше играч на Левски на по-близко разстояние от 2 метра . За тактика при Балъков е смешно да се говори . Аз също бях на стадиона и това което ми се наби в очи е безумното движение на играчите на Черноморец без топка . В най-голяма степен това се отнася за Зайц , дос Сантос и двамата нападатели . Изключвам Мориц за който продължавам да твърдя , че е най-силния ни нападател . В поне 4-5 случаи при контраатака играча с топка ( най-вече Марсио ) се оказва на поне 10 метра пред нападателите и не му остава нищо друго освен да спре да ги изчака . А когато отбора тръгне напред остава 2 огромни дупки . В зоната пред централните защитници и в зоната на Зайц на десния бек . Тактически най-правилно този Черноморец играеше през есента на 2008 г. Оттогава върви назад .

Кажи или ми постни къде Балъков е казал, че Академик практикува антифутбол, че на мен ми е убягнало това изказване. Наистина не помня Балъка да е казал това. На пресконференцията каза, че е трудно да се играе срещу 10 защитника, но това си е негов проблем...Конан ти наистина беше ли на мача ? Гредата не си видял, движението на играчите е било безумно ( а аз само това харесах ). Точно пък след влизането на Мориц нападението ни тотално умря. Впрочем то умря след излизането на Андонов. Видял си огромни дупки - де ги бяха, че аз не ги видях и ако ги е имало що и Левски не ги видяха. Дупка нямаше никъде и там загуби Левски...И Конан аджеба след твоите съждения за мача как мама му стара бихме Левски ? Само не ми казвай с късмет и шанс. С този си състав и игра Левски щеше да смаже всеки, който се опитва да играе по начин различен от Черноморец. ВЕрвай ми.

Прав си - Балъков не е употребил думата "антифутбол" . Каза , че срещу 10 наредени в защита играчи не може да се играе футбол ... и , че разбиранията му за футбола са по-различни . Което не му попречи да нареди отбора по същия начин срещу ЦСКА ;) И не ме разбирай погрешно . Право на треньора е да избира как да играе отбора . Но нека не става смешен с изказванията си .
За нападението ... 1 вкаран гол от нападателите за 3 мача . Коментара тук е излишен . Според мен с Андонов или без него Черноморец има едно от най-куците нападения в "А" група .
За движението на играчите .
1. В 90 % от контраатаките човека с топка нямаше с кой да комбинира , защото останалите атакуващи футболисти бяха в или около собственото наказателно поле . Дали това пък няма нещо общо с движението на играчите по терена ... и избора им на позиция .
2. Едната огромна дупка беше зоната на Зайц . Всичко по-опасно пред вратата на Черноморец дойде оттам . Причината - Зайц или закъсняваше да си покрие зоната или въобще не си правеше труд да се връща когато отбора загуби топката . А най-често въобще не си беше на мястото . Другото което се видя е , че в Отбора явно въобще не са чували за пакетно придвижване по терена . Когато отбора се изнасяше напред между централните защитници и дефанзивните халфове оставаше 20-30 метра празно пространство . Когато отбора се защитаваше , така наречените нападатели заемаха места непосредствено пред защитниците . Защо Левски не са ги видели ... напротив виждаха ги , но единствения играч ( Дембеле ) който можеше да се възползва от тях прекара почти целия мач с гръб към вратата .
3. Как сме спечелили мача ... незнам за кой път ще го напиша . С оглед показаното от ДВАТА ОТБОРА резултата е закономерен . Иначе казано - Черноморец игра колкото може , Левски игра едно голямо НИЩО . Разхождаха се 65 мин. И чак след влизането на Иса се усети някаква промяна . Моите уважения , но с 20-25 мин някаква игра няма е нормално да загубиш мач . С показаното на терена в Лазур , Левски щеше да загуби от поне половината отбори в "А" група . Лично за мен - провал най-вече за Ясен Петров ( ако той нарежда отбора ) и на вратаря Георги Петков .

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 18 авг 2010 12:40

Конан, уважавам те. Ние си правим анализ нали ? Искам градивен спор. Та:
Наистина Зайц ме ядосва най-вече с предвидимите си отигравания. Най- ме дразнят шаблонните му изритвания на топката към фланга дори и тогава, когато няма никой там. Що се касае за дупките в неговите зони: Не ги забелязах. Там, където беше топката имаше само сини крачета - жълтите бяха по-малко. Препокриваха се добре и успешно си препредаваха играчи.Предоставяхме пространства, далеч от вратата - нормално. Що се касае за пакетното придвижване - ами нямаме такъв отбор в БГ, може медикаментите ни да не са на ниво, може и дробчетата на футбалерите ни да са в спиртно-пушечна среда, но такива "изтребители", които да я карат така 90' нЕмаме. Там трябва и физика и въздух. В същото време тоя Дембеле е играч за контри. Има крачка, има мощ и надали някой от нашия пакет ( поне към този момент) тръгнал да помага в нападение ще може да го спре или озапти гонейки го обратно към Борел.
Категорично обаче не съм съгласен, че Черноморец игра в глуха защита. Да, не играха нападателно, но играха, като разумен отбор знаещ моментните си възможности и разликата в класите. Левски не беше надигран - Левски беше изигран. Аналози обаче с играта на Черноморец и Академик няма. Ако имаше, Академик щеше и трябваше да ни бие. Не се случи. Що се касае за Балъков: Човека каза: "Академик игра с 10 души назад и ни затрудни максимално, но това е част от футбола". Това са цитирани по памет негови думи на пресконфа след мача. Гледах и чух думите му в Сашо Диковото Канал 3. Всички писаници по вестниците и спортните сайтове бяха преувеличени и изопачени.
ПС: Кажи сега, кога нас ША нА пусне Балъка, че види се разбираме и чуваме тази игра :)... А и мачовете с тичане свършиха.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Conan
Контакти:

Мнениеот Conan » 18 авг 2010 14:37

ntodorov - В зоната на Зайц "сините крачета" бяха на Марсио . Който в този мач игра дясно крило , десен бек , опорен халф и атакуващ халф едновременно . Ама и Зайц не е виновен , а този който от десен халф го направи защитник . Човека просто не е научен да играе в защита . За другата дупка ти казах . Защитата оставя прекалено мого място между себе си и халфовете . Друг е въпроса , че Левски не го използва въобще . Дембеле беше забит отпред като пивот . Но тук грешката е на Ясен Петров . Ако вместо Грийн беше излязъл с втори нападател до Дембеле , Черноморец щеше да бере много ядове . Видя се , че с влизането на Иса и Дембеле заигра по-добре . В това е смисъла на пакетното придвижване . Целия отбор се движи без да се накъсва по линии . Най - добре го изпълняваха Нефтохимик по времето на Херо . Дори Черноморец по негово време играеше много правилно тактически . Не ми се мисли , какво би постигнал Херо със сегашния бюджет . Колкото до въздуха . Ами бандата пенсионери на Балъков просто няма откъде да го вземе тоя въздух . Освен Старокин и Марсио никой друг няма сили за цял мач . Особено трогателен е дос Сантос който привършва силите към 30-та мин . Сигурно ще се сетиш една контра когато го изведоха сам срещу Петков , но след първите 2-3 метра спринта му премина в подтичване . Между другото трябва да призная , че Хаири в първите 3 мача ми прави много силно впечатление ... няма нищо общо с играча от миналия сезон .
п.п На Балъков съм му обиден и смятам да бойкотирам мачовете до края на полусезона ;) Ако беше ни пуснал срещу Академик сега щяхме да сме пълен точков актив :)

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 18 авг 2010 15:25

Рекорд по посещаемост беше отчетен на мача "Черноморец - Бургас" - "Левски" /2:1/ на 15 август. След обработката на данните от електронните пропускателни устройства стана ясно, че на стадион "Лазур" са присъствали общо 15 483 - ма зрители.
http://sport.burgas24.bg

Хм, странен спор - мнението на повечето анализатори по разни медии е, че Черноморец са победили Левски чисто тактически. Най-често срещаното определение е, че отборът на Балъков е бил много добре подреден на терена и че добре се е видяло какво всъщност представлява Левски когато излезе да играе срещу грамотен отбор.

Успеха си е успех въпреки желанието на някои "специалисти" да го омаловажат.

Ето малко факти:
    27.09.2009
    Левски - Черноморец 0:1

06.12.2009
    ЦСКА - Черноморец 0:0

03.04.2010
    Черноморец - Левски 1:1

16.05.2010
    Черноморец - ЦСКА 2:0

08.08.2010
    ЦСКА - Черноморец 1:2

15.08.2010
    Черноморец - Левски 2:1

Хубава серийка, която дори Нефтохомик в най-добрите си години не можа да постигне.

На мен мачът и играта на отбора ми харесаха и определено с всяка следваща среща играят една идея по-добре.
Хайде, сложете си ръка на сърцето и си признайте, че никой не е очаквал след третия кръг Черноморец да е с актив от 7 точки и на трето място в класирането.

Все пак сезонът едва започва и най-трудното тепърва предстои.
Последна промяна от nore на 18 авг 2010 16:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 18 авг 2010 16:47

Nore, трябва да те поправя. 03.04, Черноморец - "Левски" 1:1.
Горд съм с Черноморец. Горд съм и че съм присъствал на 4 от тези 6 мача и ще разказвам на моите деца, Дай Боже, за славните мачове на Черноморец !

П.С: Може да добавиш и онова 2:2 срещу "Левски", не мога да си спомня точната дата, но беше през 2008 година !
[center]Изображение[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 18 авг 2010 18:30

nore написа:
Рекорд по посещаемост беше отчетен на мача "Черноморец - Бургас" - "Левски" /2:1/ на 15 август. След обработката на данните от електронните пропускателни устройства стана ясно, че на стадион "Лазур" са присъствали общо 15 483 - ма зрители.
http://sport.burgas24.bg

Хм, странен спор - мнението на повечето анализатори по разни медии е, че Черноморец са победили Левски чисто тактически. Най-често срещаното определение е, че отборът на Балъков е бил много добре подреден на терена и че добре се е видяло какво всъщност представлява Левски когато излезе да играе срещу грамотен отбор.

Успеха си е успех въпреки желанието на някои "специалисти" да го омаловажат.

Ето малко факти:
    27.09.2009
    Левски - Черноморец 0:1

06.12.2009
    ЦСКА - Черноморец 0:0

03.04.2010
    Черноморец - Левски 1:1

16.05.2010
    Черноморец - ЦСКА 2:0

08.08.2010
    ЦСКА - Черноморец 1:2

15.08.2010
    Черноморец - Левски 2:1

Хубава серийка, която дори Нефтохомик в най-добрите си години не можа да постигне.

На мен мачът и играта на отбора ми харесаха и определено с всяка следваща среща играят една идея по-добре.
Хайде, сложете си ръка на сърцето и си признайте, че никой не е очаквал след третия кръг Черноморец да е с актив от 7 точки и на трето място в класирането.

Все пак сезонът едва започва и най-трудното тепърва предстои.

Много съм довелен от тази победа.Играхме много добре до 70-75 минута полсе не ми хареса,че отпаднахме физически и позволихме на Левски да вземе инициативата.Миналата година почнахме сезона в супер форма и издишахме на полу-сезона сега постепенно набираме скорост,което ме радва още повече и очаквам с всеки следващ мач по-силни игра от нас.Но имаше и неща които определено не ми харесаха в нашия отбор.Едно от тях е лежането на футболистите по терено по няколко минути и трърде многото фалове! ;)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 19 авг 2010 01:02

Изображение
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Черноморец”