Тук е форум на Локомотив Пловдив. В него идва потребител с псевдоним „slavia_ferever” и публикува текст, свързан изцяло с историята на Ботев Пловдив и писан от ботевист (макар и анонимен).
След това във форума на Локомотив Пловдив идват потребители с ботевистки псевдоними. Те обаче изцяло пренебрегват текста, касаещ техния собствен клуб, а започват да обясняват какъв точно клуб е Локомотив Пловдив.
Смятам, че ситуацията е комична.
Ами да я направим по-сериозна тогава. Тази тема е пусната заради един текст, касаещ изцяло историята на Ботев Пловдив. Нека тогава го коментираме – нали за това е тази тема?
Аз казвам, че в текста има огромни грешки – издаващи или огромно невежество, или пък откровена лъжа.
Понеже никой от ботевистите тук няма представа за тези грешки (поради незнание) – то няма и как да ги защитава. Нито пък може да носи отговорност вместо автора на онзи текст.
Единственият доблестен начин е авторът на текста да излезе от анонимност и да каже: „Да, аз го писах това, заставам зад думите си. Това, което съм написал, е чистата истина и мога да го докажа.”
Не вярвам да стане, защото, пак казвам, текстът е пълен с крещящи грешки – даже срамни. Но пък, ако авторът-ботевист намери смелост да защити публично своите собствени писания за своя собствен клуб – то винаги има шанса да излезе от анонимност и го направи. С удоволствие ще бъда там.
Толкова по тази тема от мен. Те не е пусната с цел да се дискутира въпросния ботевистки текст. Тя е пусната поради някакви други мотиви.
П.С. „На изпроводяк” – да покажа само две от многото лъжи в горния текст. Твърди се, че Крум Янев бил „рожба на ботевистката школа”. Това е лъжа.
Крум Иванов Янев е роден през 1929г. Започва да тренира футбол в Левски Пловдив, дори играе в мъжкия отбор, когато е 18 годишен. След това преминава в Славия Пловдив – там играе до края на 1949г., когато е изпратен да отбие военнаат служба в ДНВ Пловдив.
Две години по-късно става играч на ЦДНА София.
Крум Янев е жив и здрав човекът. Нека някой го намери и го попита на кой точно клуб е юноша.
Аз пък ще публикувам една вестникарска изрезка. Тя е от пловдивския „Отечествен глас” – 26 октомври 1947г. Там се вижда името на 18-годишния Крум Янев и на кой клуб е състезател.

В горния текст се твърди още, че и Иван Сотиров (Албанеца) бил „рожба на ботевистката школа”. Това също е лъжа. Иван Сотиров е юноша на Спартак Пловдив и още 19 годишен записва мачове за мъжкия отбор в „А” РФГ.
След това е изпратен да отбие военна служба в СКНА Пловдив, където и остава като състезател.
Иван Сотиров също е жив и здрав - нека някой го намери и го попита на кой клуб е бил юноша...
Тук публикувам състава на Спартак Пловдив за сезон 1954г. Източникът е „Футболен алманах”, издаден преди началото на сезон 1954г.