Мнениеот placidus » 11 авг 2010 21:59
Каквото трябва на целия ни футбол,същото трябва и на Националния ни отбор.А то не е едно и две неща...На първо място сърце и хъс,а от там вече и моженето при повечето футболисти.Да не изброявам всичко,но в България има ли нормално създаване на играчи??!!Школи,спациалисти,условия,разбиране за модерен футбол,възпитание...Та въобще разбираме ли ,че футбола е по особен бизнес и повечето не се справят с него,освен като пране на пари и разни подобни врътки.Кога България е била фактор във световния футбол,точно веднъж/1994/ и след това не спря да се спекулира с това.Като цяло това имаше лек привкус на късмет,подобно на Левски през добрите му години...Защо тези неща не се продължиха,ами просто се мисли на парче..Онова поколение нямаше никакви успехи и се говореше,че е къдърно и така ще си замине,но с голяма доза късмет през клалификациите се класирахме за световното 1994г.След това едно Европейско,по инерция и нищо...Искам и аз много,максималист съм,но знам ,че нямаме доводи за нещо повече.Просто искам да гледам мъже със сърца,хъс и борбеност,а ако може и поне малко да бъдат добри футболисти.Винаги съм се чудил/футбола не е лесна,но е проста игра/толкова години тренират футболистите в България,как не могат да си подадат 2-3 точни паса,спирането,липсата на движение без топка,движението в комплект,ударите от разстояние и т.н.Какво учат тези?!Много,ама много неща могат да се кажат,просто исках да кажа,че поради различни фактори през годините ние не сме били нещо във футбола,скоро ни беше първото клосирване на Европейско,а малко преди това първа победа на Световно...Просто трябва да се работи правилно,години наред!!