Защо големите го правят а нашите не?

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Gretna

Защо големите го правят а нашите не?

Мнениеот Gretna » 10 авг 2010 14:03

Гледам след мача интервюта и очаквам някой да излезе и да каже: " Тасевски днес игра прекрасно", "Дембеле беше страхотен в този мач", "Милиев сбърка при гола", "Жоазиньо игра на обичайното си високо ниво в пореден мач този месец" и т.н.

Чакам а интервютата текът ли текът по течението на ефира. Идва и последното а с него и краят на чакането. От 15-те изказвания разбрах следното: "Играхме добре", "Противника беше силен", "Ми к'во да ви кажа за паса, получи се, отборът е виновен че аз я подадох като по конец", "Виждаме грешките и работим за да ги отстраним","Ще купим играч ама няма да ви кажа, кои,на кой пост, на колко години, от кои отбор, кога ще го купим, купили ли сме го всъщност или преговаряме", " Отборът е най-силният ни играч". Когато бият отборът е виновен, когато падат пак отборът е виновен, когато е равен няма виновни.

Всъщност отборът е същият като през миналата година с 4 разлики.

Разлика 1: В отбора има дух и желание за борба засилващо се след всеки успешен мач. Браво на треньора.
Разлика 2: В отбора има спокойствие в защита въпреки че почти във всеки мач получава гол. Все пак липсва Рабех а с него липсва и ужаса от фрапантните грешки.
Разлика 3: В отбора има хора които могат да завършват с гол атаките т.е. резултатът от играта на целият отбор се материализира с помоща на новите 3-ма нападатели.
Разлика 4: В отбора има играчи на които освен, че им се играе имат и способноста да играят т.е. желанието е подплатено с можене.

Тези 4 разлики правят Левски през 2010 по силен от Левски през 2009. Едно не ми е ясно само че. Ако сър Алекс може да си хвали футболистите, ако Мауриньо също го прави, впрочем ако всички треньори на запад от Драгоман вдигат самочувствието на своите играчи защо нашите не го правят. О ткакво ги е страх. Да не си мислят, че като кажат на Дембеле, че е играл отлично и, че е вкарал 9 гола в 6 мача другите нападатели ще се разсърдят или той ще си вдигне носа толкова високо, че като вали в ноздрите му ще се оформят малки кални локвички. Дразни ме поведението на всички БГ ръководители и треньори. Гонзо казва вчера, че видиш ли то Дембеле е купен за да вкарва и той просто си вършел работата. Чакай бе бате Гошо. То ако не се лъжа и Христов и Андонов за това бяха купени ама нещо не стана работата. Питат го журналята пак г-н Иванов, дали аджеба след като е гледал Гара тия 6 мача не мисли, че той ( гарата) е по-силен от него а той си се смее тъпо и обяснява, че сега е шеф в Левски. Похвали го човека. Кажи колко е добър. Кажи как ще напълни кошарката на следващите абонати. Не няма да го каже. Дано поне да му го казва насаме. То насаме е трудно защото вчера Дембеле така се зарадва на френско-говорещият журналист, че не му се искаше да се разделя с него. Даже го покани на следващият мач пак да му даде интервю.

Иска ми се нашият треньор и нашият ШЕФ да започнат да оценяват качествата на футболистите както трябва, особенно ако трябва да ги похвалят поименно по телевизията. Защо големите тренцори го правят а нашите не?

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Re: Защо големите го правят а нашите не?

Мнениеот maximalniq » 10 авг 2010 14:07

Поярвай ми, те ги хвалят, но не пред журналистите. Според мен това е грешно да хвалиш, да плюеш или да даваш някакви оценки на футболистите си след мач. Прави го на тренировка, но не и пред медиите...
Изображение

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 10 авг 2010 14:12

maximalniq написа:Поярвай ми, те ги хвалят, но не пред журналистите. Според мен това е грешно да хвалиш, да плюеш или да даваш някакви оценки на футболистите си след мач. Прави го на тренировка, но не и пред медиите...

+1!
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
mir400
Контакти:

Мнениеот mir400 » 10 авг 2010 14:12

Причината е там , че нямаме треньори с манталитета на такива !
На запад треньора не е само на терена , той е от части и психолог , знае кой кога да похвали , кой кога да упрекне и то без да навреди на играча. А тука нашите треньорчета говорят повече за лошите терени и за съдиите , отколкото примерно да си похвалят играчите след един наистина добре изнесен мач.
Изображение

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 10 авг 2010 14:12

maximalniq написа:Поярвай ми, те ги хвалят, но не пред журналистите. Според мен това е грешно да хвалиш, да плюеш или да даваш някакви оценки на футболистите си след мач. Прави го на тренировка, но не и пред медиите...

Е ОК ако е грешно защо тогава виждаме и чуваме как .... да не ги изброявам го правят след всек мач. Аз това не разбирам. Не разбирам и какво ще стане ако кажеш на някои поименно че е играл много добре и благодарение на неговата отлична игра отборът е спечелил победа. Благодарение казвам не че сам без отборът той би направил нещо. Има добри играчи има и лоши, има посредствени или и превъзходни, защо да се крият зад отбора. Аз виждам кои играе добре но ми се струва, че с такива изказвания от рода" К'во като е вкарал 3 гола то които и да беше щеше да ги вкара щото отборът е силен" ме дразнят жестоко. Затова дадох разликите от миналата година. Същият отбор с различни нападатели. Тогава защо отборът беше слаб и не вкарваше? Явно някои човек прави разликата!!!

Потребителски аватар
ministur
Контакти:

Мнениеот ministur » 10 авг 2010 14:18

Пичове бях на тренировките в Правец и Ясен наистина е много обективен в похвалите и критиките си към всички!Даже Тевия ако не се лъжа правеше най-малко грешки като цяло и съответно получаваше похвали,но пък видяхте снощи как беше притеснен.А за Йовов...............така и не го видях да вкара поне един гол на тренировка ........всичко беше вън :) :?

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Мнениеот maximalniq » 10 авг 2010 14:23

Gretna написа:

Е ОК ако е грешно защо тогава виждаме и чуваме как .... да не ги изброявам го правят след всек мач. Аз това не разбирам. Не разбирам и какво ще стане ако кажеш на някои поименно че е играл много добре и благодарение на неговата отлична игра отборът е спечелил победа. Благодарение казвам не че сам без отборът той би направил нещо. Има добри играчи има и лоши, има посредствени или и превъзходни, защо да се крият зад отбора. Аз виждам кои играе добре но ми се струва, че с такива изказвания от рода" К'во като е вкарал 3 гола то които и да беше щеше да ги вкара щото отборът е силен" ме дразнят жестоко. Затова дадох разликите от миналата година. Същият отбор с различни нападатели. Тогава защо отборът беше слаб и не вкарваше? Явно някои човек прави разликата!!!

Ще се помисли за голяма звезда и няма да е толкова мотивиран във тренировките и сътветно в мачовете. Дембеле едва ли ще направи това защото е учен във Франция, но балканците... А иначе разликата не я само един човек. Разликите са Гонзо, Ясен, Дембеле, Младенов, Иванов, Дъстли, Иса и не на последно място Тодор Батков, тази година не можем да му се сърдим, че не е дал пари за селекция.
Изображение

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 10 авг 2010 14:25

Gretna Гледал ли си един от типажите на Краси Радков , д-р Радко Пирадков?
Той постоянно повтаря: И е така, и не е така. Та и аз сега като него ти казвам: И си прав и не си прав.И на мен ми направи впечатление че Ясен и Гонзо се изказват доста резервирано ако трябва да похвалят някой.Това не съм сигурен че е нещо лошо.Практиката показва че в българия футболистите , малко да ги изхвалят и започват с издънките.Като малки деца са.Ти даваш за пример Ман Юн , Реал Мадрид , Интер и т.н .Не забравяй че там играят изградени футболисти които не случайно са стигнали до там.Там са селектирани ,освен по технически характеристики, а така също и като държание,дисцпилина и т.н.

И в крайна сметка Гара добре почва , н нищо не е направил все още.Нека да се направи поне един сезон и тогава да се задават оценки.Аз съм привърженик на тезата на Ясен.Отбора е онова нещо което трябва да се гледа а не индивидуалностите.Защото се видя на световното че отбора може без Меси , но Меси не може без отбора.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 10 авг 2010 14:28

Не ме разбирайте грешно! Аз мение търся от хората, за да съм по-спокоен и да не се дразня в бъдеще.

Пример.

Миналата година на Герена пак на мача с Локото паднахме ако не се лъжа 1-2 но изпуснахме поне два чисти гола. Вчера питат Петров и Гонзо дали Дембеле не е направил разликата между отборите а те отговарят все едно са ги питали дали KFC e по вкусно от McD.

При почти еднакви отбори в двата сезона ( отново без Гаджев ) единият мач е 1-2 а другият е 3-1, и при това един играч е вкарал hattrick.

Няма ли да му падне самочувствието на играч които играе 6 мача супер а когато попитат тренера след мача дали е играл супер той да каже " кой Пешо ли, Пешо не е важен, отборът му помагаше и той затова ги напомпа с тройка"

Бербатов, го спукват от похвали след всеки гол например. Не кой да е а тренера му. Както и от критики

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 авг 2010 14:29

Щото на запад, когато играч бъде похвален от треньора пред медиите, той се мотивира да играе още по-добре, а тук си казва "Ебаси, седнах на Господ в скута, кво ще му се напъвам" и спира да играе. Въпрос на манталитет.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Левски”