levskimo написа:Ричи в момента играе, в някакъв нигерийски тим, така че няма да е проблем да го върнем. Ама мечти...
Предложението ти е хубаво ама трябват пари.Ричи не е свобоедн агент.
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
levskimo написа:Ричи в момента играе, в някакъв нигерийски тим, така че няма да е проблем да го върнем. Ама мечти...
ЕМИЛ написа:Със Сърмов беше зле ,а без него още по-зле.
Ама и ние феновете сме едни тупани.Сърмов го псувахме всеки мач ,а сега плачеме за опорен халф. .....
metodito написа:Това почва да става абсурдно с този дефанзивен халф.
Първо: схемата, която използва Ясен е различна от на Мъри и Кокала. Дефанзивен халф като позиция се изпълняваше от един. Сега тази функция е взета от двама души - Тасевски и Гаджев, които се справят много добре. Мнението ми е, че имаме идеален вариант за резерви в лицето на Кривия, Огнянов и Балтанов. Това, че Ясен не го вижда е съвсем друг въпрос.
Второ: комуникацията между защитниците и между защитници и халфова линия от това, което гледах я няма никаква. Мулдер си оставя зоната тръгва напред, а няма въздух, за да го прави. Милиев и Иванов почват да градят синхрон, но все още го няма това. Мисля, че с течение на сезона, ако комуникацията между играчите в отделните линии, както и между защита и халфова линия се подобри, ще видите, колко несъстоятелно звучи искането на играч на подобна позиция. Притеснява ме, че Ясен иска да си налага играчи, дано успее и жалко за Станчев и Бензукан. Това беше офтопик. Налагането на Мечо на несвойствена позиция е кофти. Старо куче на нови номера не се учи.
Трето: В модерният футбол, това на каква позиция играеш по списък и какво правиш са две различни неща. Пример - Испания. Организирано всички се бранят, всички нападат. Никой не седи на мястото си. Това, че българският футбол е безкрайно демодиран и статичен не е проблем на изпълнителите, а на тези, които ги управляват.
И четвърто: Без Сърмов нямам вече притеснения за средатата на терена. Беше борбено момчето, но ... не става само с ядене. Всеки мач жълт картон и си плачеше за червен. В България номера минава, понеже играеше за "Левски" (да свалим сините очила за малко), но в Европа лъсваше "класата" му. Опитва се да спре подадена топка, тя се удря в крака му и отскача. Иначе наистина, залагаше си главата срещу хамали без притеснение и влизаше с риск за здравето си, раздаваше се колкото може, но в неговия случай това бе твърде недостатъчно. За мен, грешката беше, че бе държан твърде дълго на скамейката.
Пето: Отборът има много по-голям друг проблем и ако не го виждате, не знам. На мача с ЦСКА след 60-тата минута им свърши въздуха и ако срещу нас беше сериозен отбор... лошо. Oправданието, че са играли през седмицата не е съвсем състоятелно. Второто полувреме на мача с Калмар беше същата работа, поне от това, което слушах. Няма синхрон в защита, и засега Дембеле няма достоен заместник. Най - доброто звено в отбора за мен е средната линия. За това не съм съгласен, че там е проблема, защото, мисля, че в мача с ЦСКА, точно средата беше зоната където категорично надиграхме червените.
peterx написа:...
Ако наистина е такъв проблем - сменяш схемата. Какво пречи да играем 4-1-2-1-2? Гаджев опорен халф, Жо и Младенов по фланговете, Тасевски зад нападателите, Гара и Иса в нападение. Определено доста по-офанзивна схема (любимата ми след 4-3-3, за която нямаме футболисти).
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 9 госта