Това, от което ме заболя най-много беше малкото червени фенове снощи. Можеше много повече да са. Хореографията също можеше да е по-добра. За какво по дяволите отборът, феновете и ръководствот трябва винаги да се разцепват. Така губи само отборът, така никога няма да сме едно цяло и трудно ще постигнем големи успехи. Нека разгледаме тези три елемента, които съставляват един отбор.
1. Отборът- тук включвам изпълнителите, които са футболистите и треньорът
Снощи за първи път Павел Дочев ми хареса в интервютата си и изказванията си след мача. За първи път от доста време имаме наставник, който гледа реално на нещата, честен е и да се надяваме разбира от футбол. Той не каза: "Съдията беше виновен", въпреки че и при бутането на Милиев срещу Делев в наказателното поле и при гола на Дембеле, съдията можеше да свири в полза на ЦСКА. И двете положения бяха на кантар- както можеше да се даде дузпа за бутането срещу Делев, така можеше и да се свири фал на Дембеле срещу Акуаро. И двете положения бяха отсъдени в ущърб на ЦСКА, което малко натежава везните на съдийската свирка в полза на сините. Въпреки всичко Дочев застана пред камерите и напълно безпристрастно си каза това, което е видял. " Левски беше по-хитър, а пък ЦСКА в последните минути на двубоя се видя, че е импотентен не само откъм качествен таран, но и откъм идеи как да превземе синята врата". Горе-долу така може да се перифразират думите на Дочев. Мисля, че Павел Дочев на този етап е точният човек за ЦСКА и трябва най-после червеното ръководство да остави един треньор да развие своите идеи и перспективи в работата си в клуба без да му се бърка ни най-малко в работата. Футболисти в ЦСКА също има достатъчно и ми се струва, че тимът тепърва ще развива потенциалът си в това отношение. Снощи не играха няколко титуляри като Трифонов, Стоянов и Минев. Освен това в отборът тепърва ще бъдат налагани нови нападатели- Тибони и евентуално Шеридън. Най-проблематичният пост в центъра на защитата също може да бъде реконструиран. Ясно е, че Апостол Попов по-скоро мястото му е на пейката. Но като партньор на Акуаро може да бъдат пробвани или Еспозито или Коце Стоянов. А Виданов се видя, че в дясната зона на защитата се чувства най-комфортно.
2. Вторият елемент са собствениците на отбора- Димитър Борисов и Иво Иванов. Те купиха ЦСКА в един много тежък момент и спасиха отбора от финансов колапс. И то със свои лични пари, от техния бизнес. Естествено на феновете като мен никак не им харесват някои тотаджийски резултати на клубът под тяхно ръководство. Също някои търгашки склонности, които имат шефовете при управлението на тима. Футболът е бизнес, но това е едър бизнес, не е битпазар. ЦСКА не е сергия, а е голямо финансово предприятие. И трябва да се управлява като такова, а не като дребна фирма за безалкохолни напитки примерно. Това трябва да разберат шефовете. Щом е голямо предприятие тимът трябва да бъде идеално структуриран и с перфектна организация и политика на всички нива. От горе до долу. Титан трябва да въведе железен ред на Армията. От чистачката до последния фен трябва да си знаят правата. Не може на представянето на отборът да няма кой да раздаде тимов лист на отборът.Или пък да се получават разногласия кога ще играе отборът първия си мач в Лига Европа- вторник ли, четвъртък ли? Това са дребни неща, но и те влияят. Но от друга страна Борисов е на път да докара в ЦСКА втори добър европейски футболист, играл в класен отбор. след Гранден, сега и Шеридън е на път да подпише с ЦСКА. Не помня червените някога да са купували играч директно от толкова голям клуб като Селтик. това е нещо ново за българския футбол и ако трансфера стане факт, феновете трябва да са доволни. лично аз в името на отбора и единството му съм готов да простя на шефовете за някои техни грешки до тук
3. Третият важен елемент за клуба е феновете. Те бяха недоволни основно за вдигането на цените на билетите и може би с право. Но след това шефовете направиха отстъпка с абонаментните карти, намалиха и цените за Вечното дерби. Но не може да се плаща трансферна сума от 800 хиляди лева за Шеридън, а пък цените за билетите да са по 2 лева. Не става, съгласете се. И тук стигам до лицето Димитър Ангелов- Дучето. Очевидно е, че разнобоят фенове-шефове на клуба, до голяма степен бе подкладен и от това лице. Този човек има някаква група около него и чрез нея той до голяма степен се опитва да манипулира цялата фенска маса на червените в България. Но не става така. Аз например имам свои мнение и не мога да се поведа по мнението на един човек. Нека г-н Ангелов ако има личен конфликт с Борисов и Иванов си го реши сам, а не да се опитва да въвлича в този конфликт феновете на най-великият клуб. И използвайки, че е председател на фенклуба да спекулира с това и да нагнетява обстановката. Всички знаем, че Дучето е взимал по 3 бона от шефовете до преди мача с Мездра за организацията на агитката, хореография и вътрешна охрана, чрез така наречените стюарди. След случая в Мездра обаче Титаните спират тези пари за Дучето и вече плащат на други хора от агитката, за да спазват феновете вътрешния ред и за стюарди. Защо точно от онзи момент Дучето изведнъж застана толкова рязко против шефовете? И от тогава някъде Дучето стана тяхна опозиция? Ако лицето Димитър Ангелов е истински фен на ЦСКА, а не човек, който само търси да се облагодетелства по един или друг начин от клуба, то той трябва час по-скоро да загърби личните си интереси и да не насажда изкуствена омраза между феновете и шефовете на клуба. Всеки фен сам може да прецени кога клубът се управлява добре и кога зле. И ако сметне за необходимо тогава може и да освирка господата Борисов и Иванов. Но най-важното е ЦСКА да е единен. От разединение и вътрешни противоречия никой няма полза и никой няма да спечели.
ДОСТА РАБОТА МИ ОТНЕ ДОКАТО НАПИША ВСИЧКО ТОВА, НО АКО НЯКОЙ СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ГО ПРОЧЕТЕ НЕКА ЗНАЕ, ЧЕ ГО НАПИСАХ С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ИДЕЯ: ЕДИНЕН ЦСКА БЕЗ ДЕЛЕНИЕ НА ФЕНОВЕ, ШЕФОВЕ И СПОРТНО-ТХНИЧЕСКИ ЩАБ. САМО ТАКА ЦСКА МОЖЕ ДА УСПЕЕ И ДА ВЪРНЕ СТАРАТА СИ СЛАВА! САМО ЦСКА!!!! И ПРИЗОВАВАМ ОЩЕ В СЛЕДВАЩИЯ МАЧ ВСИЧКИ АРМЕЙЦИ ДА ПОДКРЕПИМ ЛЮБИМИЯТ НИ ОТБОР!
Къде сте, Армейции???
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Къде сте, Армейции???
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Re: Къде сте, Армейции???
И двете положения бяха на кантар- както можеше да се даде дузпа за бутането срещу Делев, така можеше и да се свири фал на Дембеле срещу Акуаро. - Ето какво означава 50 на 50 за феновете на ЦСКА.

Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
dodo7271 написа:И двете положения бяха на кантар- както можеше да се даде дузпа за бутането срещу Делев, така можеше и да се свири фал на Дембеле срещу Акуаро. - Ето какво означава 50 на 50 за феновете на ЦСКА.![]()
![]()
Абе пич какво сега се ядеш. Не съм го написал много добре, но се разбира. мисълта ми е, че можеше и да се свирят в полза на Левски и в полза на ЦСКА положенията. Обаче те са две положения и двете в полза на Левски. Чаткаш ли бе???????
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
dodo7271 написа:И двете положения бяха на кантар- както можеше да се даде дузпа за бутането срещу Делев, така можеше и да се свири фал на Дембеле срещу Акуаро. - Ето какво означава 50 на 50 за феновете на ЦСКА.![]()
![]()
Нещо неясно ли има? Както бяха свирени тези две положения, така можеха да бъдат свирени и по друг начин! Това не ти ли звучи като 50/50?

[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
евала на автора на темата!така се прави!
- TPAKTOP
- Контакти:
Аз искам да коментирам по т.2:
За хора които наливат собствени средства за любимия ми отбор не да кажа нищо лошо. Парите не са мои но ще си позволя да направя една малка забележка към водената от тях политика.
Като закупиха почти фалиралия ЦСКА от Томов те казаха че ще залагат на БГ играчи защото нямало да има пари до като не се изплатят всички дългове. Нямало да провеждат трансфери с някакви нечовешки комисионни и всичко почна много добре. Любо Пенев беше човек който подкрепи тази идея с две високо вдигнати ръце и всичко вървеше по мед и масло. В един красив момент обаче след като "изгря" някакъв скандал между Титан и Любо всичко се срина до дъно. Изведнъж политиката се промени и почнаха да преиждат само чужденци. Дойде чужд треньор с шепа чужденци които издържаха 2-3 мача. Идеално да се дръпне някой лев за комисионна. Сега наред с всичко останало върнаха и Емо Костадинов който беше набеден за главен виновник за източване на пари от ЦСКА чрез трансфери. Най-претеснителното е че с тази лятна селекция доказахме че нещо куца. Куца защото накупихме контузени футболисти. Да има трасфери, да има врътки. Слуховете за неизплатени пари продължават а никой не излезе да каже каква точно е истината. Собствениците винаги ще са недолюбвани! Радвам се че Титан искат да направят нещо с базата на Панчерево ама ще се наложи да почакаме да видим дали ще доизкарат проекта.
За хора които наливат собствени средства за любимия ми отбор не да кажа нищо лошо. Парите не са мои но ще си позволя да направя една малка забележка към водената от тях политика.
Като закупиха почти фалиралия ЦСКА от Томов те казаха че ще залагат на БГ играчи защото нямало да има пари до като не се изплатят всички дългове. Нямало да провеждат трансфери с някакви нечовешки комисионни и всичко почна много добре. Любо Пенев беше човек който подкрепи тази идея с две високо вдигнати ръце и всичко вървеше по мед и масло. В един красив момент обаче след като "изгря" някакъв скандал между Титан и Любо всичко се срина до дъно. Изведнъж политиката се промени и почнаха да преиждат само чужденци. Дойде чужд треньор с шепа чужденци които издържаха 2-3 мача. Идеално да се дръпне някой лев за комисионна. Сега наред с всичко останало върнаха и Емо Костадинов който беше набеден за главен виновник за източване на пари от ЦСКА чрез трансфери. Най-претеснителното е че с тази лятна селекция доказахме че нещо куца. Куца защото накупихме контузени футболисти. Да има трасфери, да има врътки. Слуховете за неизплатени пари продължават а никой не излезе да каже каква точно е истината. Собствениците винаги ще са недолюбвани! Радвам се че Титан искат да направят нещо с базата на Панчерево ама ще се наложи да почакаме да видим дали ще доизкарат проекта.
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
- mertezaker
- Контакти:
Браво на автора, мисля по абсолютно същия начин като него! Трябва единство за да има и резултати! Не може да искаме да бием Левски при условие, че феновете са разцепени, новите играчи не са картотекирани или пък са контузени! Резултатът от вчера е напълно реален, сега на отбора е необходимо спокойствие и вяра!
TPAKTOP написа:Аз искам да коментирам по т.2:
Приеми, че това са грешки на новаци в този бизнес. Говоря за обещанията за български играчи най-вече. Но да припомням ли как цените на българските играчи скачат в пъти щом се заговори за интерес от ЦСКА? Делев ти е типичен пример! За същите пари сега Титан са на път да вземат играч на Селтик ирландски национал! Какти звучи това? А чужденците, дошли с Андоне бяха всички свободни агенти, така че няма от какво да се вземе комисионна. Този сезон пък твърдо казаха, че няма да се взимат играчи от България и това се спазва. А на пазара имаше прилични такива - Камбуров, Асамоа, та дори и Гара Дембеле. Честно казано смятам, че в този момент решението да се избягва нашия пазар е правилно. Защото точно тук цените на играчите се надуват изкуствено с цел по-големи комисионни. Докато в чужбина за същите пари ще вземеш съответното качество. Това е простата истина.
[center]I'll be the savior of you all
danko_sot написа:
Абе пич какво сега се ядеш. Не съм го написал много добре, но се разбира. мисълта ми е, че можеше и да се свирят в полза на Левски и в полза на ЦСКА положенията. Обаче те са две положения и двете в полза на Левски. Чаткаш ли бе???????
Ма ти какво- искаш да се свирят положенията 50:50, без значение дали е правилно или не. Само вие не се научихте, че във футбола няма 50:50, а има по правилата

Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !