Преценете тенденциозно ли УЕФА реже българските отбори

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Преценете тенденциозно ли УЕФА реже българските отбори

Мнениеот Parmalat » 31 юли 2010 12:12

Сериозна дискусия се заформи в публичното пространство в последните дни около мачовете на българските отбори в европейските клубни турнири. За първи път от много време насам имаше толкова много съдийски грешки в тези срещи и все в ущърб на родните тимове. Важно е да се припомни, че президентът на БФС Борислав Михайлов е първи вицепрезидент на Съдийската комисия на УЕФА, но това очевидно не носи никакви дивиденти на страната ни, дори напротив - вреди и. От дадените по-долу примери се вижда, че всички тези волни или неволни реферски неточности са все в ключови моменти от мачовете и влияят на крайния им резултат. Затова е редно и футболната ни централа да вземе някакви мерки, без значение дали става въпрос за подване на контестации или жалби, тъй като от тези грешки страдат и коефициентите на отделните ни тимове, и общия коефициент на България в евротурнирите.

Sportal.bg предлага на вашето внимание фактите от четирите мача на българските отбори в Европа през седмицата.

КАЛМАР - ЛЕВСКИ 1:1

От ръководството на Левски бяха бесни на сръбския рефер Божко Йованетич. Най-големите претенции на "сините" бяха свързани с положението в 45-ата минута, когато при резултат 0:1 е отменен гол на Гара Дембеле. Френският таран засече центриране на Жоазиньо, надскачайки своя пазач преди да прати топката в мрежата на шведите, но реферът отсъди игра с ръка и отмени попадението. В спорната ситуация нито един от шведските футболисти не вдига ръка, за да сигнализира на съдията за някакво нарушаване на правилника. Всичко това става при 1:0 за Левски, а втори гол в края на първата част до голяма степен решава изхода от целия двубой.

Освен това в 55-ата минута реферът спести втори жълт картон и съответно червен на нападателя Дъглас, който игра с ръка умишлено, но сърбинът си затвори очите.

БЕРОЕ - РАПИД ВИЕНА 1:1

Старозагорци също проплакаха от рефера в своя мач от Лига Европа. Отново в 45-ата минута, както и в мача на Левски, полякът Хуберт Сийевич отсъжда много спорна дузпа за гостите за игра с ръка на Николай Станков. При внимателно вглеждане в ситуацията се вижда, че топката изобщо не среща ръката на Станков. Гостите се възползват от подаръка и повеждат в края на първата част, с което взимат огромно психологическо предимство. При идентична ситуация в другото наказателно поле през втората част обаче полякът тактично си замълчава.

ЛИТЕКС - ЖИЛИНА 1:1

Отново много равностоен мач и отново грешка в много важен момент. В 66-ата минута Йеж е изпуснат отдясно и е оставен напълно сам. При подаването обаче той е в очевидна засада, която не е маркирана от реферите от Исландия. В продължението на ситуацията Йеж намира Майтан и той вкарва изключително важния за словаците гол на чужд терен.

ЦСКА - КЛИФТЪНВИЛ 3:0

Дори в този лишен от интрига сблъсък не липсват съдийски грешки. Първата от тях е в 21-ата минута, когато след центриране от фаул топката попада у Руи Мигел, който прави фамозен пропуск от голлинията на празна врата. Преди това обаче страничният съдия е вдигнал засада, каквато в ситуацията няма. Впоследствие още поне две атаки на ЦСКА са спрени от тъчрефера заради несъществуващи засади.

http://football.sportal.bg/news.php?news=251262

При ощетяването на един наш отбор само едва ли бих пуснал тази тема във форума,но както виждате ни режат яко.Явно не сме им симпатично щом има такова тенденциозно съдийство против нас.В три от тези тези четири мача смея да твърдя сме ощетени много сериозно.Както ще видите горе в статията са дадени точните ситуации в мачовете.Това е наистина прекалено много. :roll:
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Re: Преценете тенденциозно ли УЕФА реже българските отбори

Мнениеот Pride » 31 юли 2010 12:19

Не е нищо ново това. Само като си спомня с Фейенорд каква дузпа в продължението на първото полувреме им даде. Прекалено бедни сме за много отбори в групите. За УЕФА е най-добре там да ни няма :evil:
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 31 юли 2010 12:26

Направо не ми се мисли какво щеше да е, ако Перуци не беше заместник шеф на съдийската комисия на УЕФА. Добре че е той да удържа малко напъните :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 31 юли 2010 12:32

Не мисля, че има нещо тенденциозно на ниво предварителни кръгове. Ако някой наш отбор евентуално стигне по-напред в турнирите, тогава може да има някакво порязване, както беше с бритиш хомосекшуъла.
И все пак, ако имаше някакво нарушение или игра с ръка на Дембеле, някой от шведите щеше да протестира, а те си стояха като препарирани;)

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 31 юли 2010 12:39

Абсолютно няма такова нещо.Просто отборите играещи в ЕКТ са свикнали в България съдиите да ги бутат безогледно и там в Европа,когато се свири точно реват като ненормални.Примерно дузпата на Рапид може да се даде,може и да не се даде.Никъде обаче не е казано,че не трябва да се дава,защо?Съдията преценява,преценил е,че има дузпа-значи дузпа.Гола на Дембеле и аргумента,че бил редовен направо ме убиват от смях!Калмар не протестирали....ами те да не са като нашите да гонят съдиите?Отменил го е за нарушение,значи е имало нарушение....това,че в Бъглария признават головете на Левски при нарушения срещу вратарите,при поемане с ръце не значи,че и в Европа ще им ги признават.Това е.А на Литекс-Жилина съдията даде фал за Жилина,когато можеше да пусне авантаж при който 2-ма от Жилина излизаха очи в очи с Галато и 95% щяха да му вкарат гол...но не съм чул Жилина да реват защо им дали фал,а не пуснали нарисувания авантаж и головата атака.
Последна промяна от Sagittarius на 31 юли 2010 12:40, променено общо 1 път.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Потребителски аватар
M.V.B.

Мнениеот M.V.B. » 31 юли 2010 12:40

Не ви ли писна да пускате малоумни теми и да ревете като вдовици за к.р, как нас само ни режат , мафия , перуката е пияница и прочее ?
Литекс, трябва да са изключително доволни че резултата е 1-1 а не 1-3 та да не кажа и повече , свалете очилата и вижте кой как игра и кой създаде положенията и какви бяха те в и от двете страни ?
За Берое ме е много яд но дузпа си имаше , топката се удари в ръката и не отиде в техният нападател , това ако не е дузпа кое е ? Но при изравнителния гол на Берое , дали Златинов си спря топката с ръка ?
За Левски какво може да се види от една камера ? Та даже да се дават компетентни мнения !

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 31 юли 2010 12:45

Sagittarius написа:Абсолютно няма такова нещо.Просто отборите играещи в ЕКТ са свикнали в България съдиите да ги бутат безогледно и там в Европа,когато се свири точно реват като ненормални.Примерно дузпата на Рапид може да се даде,може и да не се даде.Никъде обаче не е казано,че не трябва да се дава,защо?Съдията преценява,преценил е,че има дузпа-значи дузпа.Гола на Дембеле и аргумента,че бил редовен направо ме убиват от смях!Калмар не протестирали....ами те да не са като нашите да гонят съдиите?Отменил го е за нарушение,значи е имало нарушение....това,че в Бъглария признават головете на Левски при нарушения срещу вратарите,при поемане с ръце не значи,че и в Европа ще им ги признават.Това е.А на Литекс-Жилина съдията даде фал за Жилина,когато можеше да пусне авантаж при който 2-ма от Жилина излизаха очи в очи с Галато и 95% щяха да му вкарат гол...но не съм чул Жилина да реват защо им дали фал,а не пуснали нарисувания авантаж и головата атака.

Може би затова и Черно Море не са в ЕКТ. Няма да има кой да им отменя автоголовете в собствената врата
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 31 юли 2010 12:50

Не сме в ЕКТ,защото бяхме слаби.Поне обаче не ставаме смешни като вас и преди не ставахме смешни когато 3 пъти отпадахме с голове в 94 и 95 минути при дадени 3 минутни продължения.Ако бяхте вие смешновци щяхте да оревете света със сълзи и сополи,но ние приемаме,че мачовете се играят докато съдията реши,както е по правилник.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Мнениеот maximalniq » 31 юли 2010 12:52

Sagittarius написа:Абсолютно няма такова нещо.Просто отборите играещи в ЕКТ са свикнали в България съдиите да ги бутат безогледно и там в Европа,когато се свири точно реват като ненормални.Примерно дузпата на Рапид може да се даде,може и да не се даде.Никъде обаче не е казано,че не трябва да се дава,защо?Съдията преценява,преценил е,че има дузпа-значи дузпа.Гола на Дембеле и аргумента,че бил редовен направо ме убиват от смях!Калмар не протестирали....ами те да не са като нашите да гонят съдиите?Отменил го е за нарушение,значи е имало нарушение....това,че в Бъглария признават головете на Левски при нарушения срещу вратарите,при поемане с ръце не значи,че и в Европа ще им ги признават.Това е.А на Литекс-Жилина съдията даде фал за Жилина,когато можеше да пусне авантаж при който 2-ма от Жилина излизаха очи в очи с Галато и 95% щяха да му вкарат гол...но не съм чул Жилина да реват защо им дали фал,а не пуснали нарисувания авантаж и головата атака.

Ооо естествено. Така ни подкрепяха на мача за Купата... :lol: :lol: :lol:
Ако се свиреше точно ние нямаше за какво да ревем, но при Левски, Берое и Литекс грешките са сериозно...
Изображение

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 31 юли 2010 12:54

Е как?Нали отбелязахте гол от засада,не помниш ли?А с Миньор дузпата?Е европа поне се свири точно,това съм го разбрал.Много се кефя на европейското съдийство,там поне не позволяват на разни селски тарикати да дерибействат.Там ги поставят на мястото им.

Върни се в “Футбол - България”