ЦСКА - Левски 01.08.2010 21.00 "Васил Левски"

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: ЦСКА - Левски 01.08.2010 21.00 "Васил Левски"

Мнениеот Love_ » 30 юли 2010 01:42

azata написа:
Love_ написа:Южната трибуна обесни ми този флаг какво прави на шала ти. Първо знаеш ли какъв е този флаг, какво символизира ? Кой го е използвал ? Като носиш някакви неща и се гордееш с тях моля те разбери първо какво носиш ! Като разбереш, аз ще замлъкна.

От ясно по-ясно колега-синьо хиксче зачертава червено правоъгълниче...

Пречупения кръст, той какво символизира я ми обесни. Красотата на перпендикулярите ли ?

Gil-galad, прав си. За знаменото както и за другите неща ;) И все още не виждам как това знаме име нещо общо с България, футболен клуб Левски. Това е знамето на Конфедерацията, която се е славила с голямата си "обич" към негрите. Един от щатите членка на тази конфедерация е Тексас. Като там и в Мисисипи( ако не се лъжа) са били най-обичани. Отнасяли са се с тях като роби и боклуци. Те са си били роби де ... От друга страна Васил Левски, човека с който вие редовно се свързате и биете в гърдите как отбора Левски носи неговите цености и се бори за България, се е борил точно против това ОТНОШЕНИЕ. Да се смятат българите за роби, да се изнасилват жените им, еничерството и най-важното за СВОБОДАТА НИ. Така осещаш ли парадокса. Слагаш ФЛАГ НА ПОТИСНИЦИ И ИЗРОДИ на шала, на който според тебе трябва да изразява СВОБОДА ! Тъй като аз като турчин, защото ти като такъв ме определи щом съм фен на ЦСКА, те съветвам да го изгориш този шал, ако мислиш че отбора Левски символизира идейте на лицето Васил Левски. Иначе може спокойно да си го носиш.
Последна промяна от Love_ на 30 юли 2010 01:54, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
azata
Контакти:

Мнениеот azata » 30 юли 2010 01:53

Love_ написа:
Пречупения кръст, той какво символизира я ми обесни. Красотата на перпендикулярите ли ?

Къде го видя сега пък този пречупен кръст.Ако говориш за свастиката-датира още от Шумерската Култура.Олицетворява Кръговрата на Живота.Ето и малко повече данни,копи пейст от уикпедия:
Свастиката представлява кръст, чиито рамене са пречупени на 90° надясно, но не и наляво. Обикновено е поставян хоризонтално или под 45-градусов ъгъл. В индийския му вариант има точка във всеки квадрант (показано е на изображението вдясно).

Думата „свастика“ идва от санскритското स्वस्तिक, свастика, което означава някакъв предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Думата е съставена от представката су- (сроден на гръцкото ευ-), означаващ „добър, добро“, и асти — езикова абстракция на корена „ас“ 'да бъда'. Така се получава свасти, което означава „благосъстояние“. Наставката „-ка“ служи за образуване на умалителни, и „свастика“ буквално означава «малко нещо, свързано с благосъстоянието». Може да се каже, че „свастика“, грубо казано, означава „щастлив амулет“.

Свастиката присъства в изкуството и като проект през цялата история на човека. Тя символизира множество различни неща — късмет, Суря (Слънцето), Брахма, или индуското понятие самсара. Всъщност индусите обикновено използват свастиката като религиозен символ — за пръв път е спомената във ведите, свещените книги на индуизма. Тя се пренася и в други религии като будизма и джайнизма. Среща се и в други азиатски, европейски и индиански култури — понякога като геометричен мотив, понякога като религиозен символ.И досега в Индия се рисува свастика навсякъде: на вратите на храмовете, във всяко жилище, върху тъканите, в които се завиват свещените текстове, върху погребалните покрови. Нанасянето на този знак означава нещо много сходно с кръстния знак, който християните правят, например изпращайки някого на път, за да му пожелаят късмет и Божията закрила.

Използване като националсоциалистически символ
Общоприетото мнение за свастиката се изменя през първата половина на 20 век, когато тя е приета за емблема на Националсоциалистическата германска работническа партия. След Втората световна война, повечето европейци и дори европейски законодателства се отнасят към свастиката като към единствено националсоциалистически символ, без да вземат под внимание възможната и друга употреба.

Разпространение в България
Архитектурна употреба на свастика в България може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата „Света София“ в град София.

П.С.Не виждам смисъл да продължаваме да спамим в темата колега.По добре да престанем ;)
Последна промяна от azata на 30 юли 2010 01:54, променено общо 1 път.
Да запеем дружно песента
за отбора в нашите сърца,
Има, има истина една –
тя е само Левски София.
Да нахлуем всички в сектор Г
за да няма повече свине
Няма, няма вече ЦСКА,
има само Левски София.

[rimg]http://img.zamunda.net/bitbucket/Levski-signatyra.jpg[/rimg]

Linkin_Park
Контакти:

Мнениеот Linkin_Park » 30 юли 2010 01:54

Levskar_90 написа:7:1 за ЛЕВСКИ.

С три гола на Младенов , два на Дембеле , един на Жо и един на Йовов , за да ги боли още повече.
Идва ред на цска и отново 7 : 2 !!!
ПП Ще се видим ли в неделя "велики червени форумни биячи" , или без компютъра никъде не ходите ? :lol: :lol: :lol:

fantom 2
Контакти:

Мнениеот fantom 2 » 30 юли 2010 02:01

Linkin_Park написа:

С три гола на Младенов , два на Дембеле , един на Жо и един на Йовов , за да ги боли още повече.
ПП Ще се видим ли в неделя "велики червени форумни биячи" , или без компютъра никъде не ходите ? :lol: :lol: :lol:

Е , да. Признавам , тази година сте направили отбор , с който ще можете спокойно да се борите за третото място и няма да ви се налага да го уреждате с Николай Гигов. Само не забравяйте , че Черно море и Черноморец направиха и те не лоши отбори и конкуренцията ви за бронза ще е на ниво.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 30 юли 2010 02:02

Linkin_Park написа:

Аз съм с lap-top съжалявам, вече си промених прогнозата 19-3. Два на Руй Мигел след 4 пропуска от гол линията, 5 на Делев от резервната скамейка и 10 на Караджов 2 мой :lol: :lol: . 3 гола на Дембеле вече, защото той е най-големият МЪЖКАР и е много надъхан. За 3 часа стана още по-голям мъжкар и сигурно сега се надъхва още, така че съвсем резонно още 2 гола. И разбира се вече той става икона и ВИНАГИ НИ Е СТРАХ ОТ НЕГО. Страх ни е и сега. Страх !

Пречупен кръст не съм видял ... просто това беше отговор на абсурдното ти обеснение за знамето :)

Гонзо Президент написа:Умнико.

Мерси за комплимента.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

btw
Контакти:

Мнениеот btw » 30 юли 2010 02:55

2:1, 1:1, 0:1 по 20 EURO залог

Вие само форумници си пишете и трипайте пари от рекламни ипресии на гонг-а

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 30 юли 2010 08:07

Победа за Левски с 0-1

Потребителски аватар
plamen_ol
Контакти:

Мнениеот plamen_ol » 30 юли 2010 08:23

0:5 ако играем без защита, а за цеца играе мигел. Иначе 0:3

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 30 юли 2010 08:51

Хм, аз ако бях левскар, щях да си намеря някакво занимание, несвързано с футбол в неделя вечерта. Ама като чета форумите и слушам моите приятели левскари, тия хора или не разбират от футбол, или обичат болката. :roll:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Левски”