Автоматично подновяване на договорите при "Глобул" и "Мтел"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

satansho
Контакти:

Re: Автоматично подновяване на договорите при "Глобул" и "Мтел"

Мнениеот satansho » 29 юли 2010 13:06

значи..
договорите са за това за да се четат! Когато ги подписваш го правиш с ясното съзнание.
В момента договора на мтел сърф&талк може да се прекрати най рано2 месеца преди да изтече.Сиреч когато ти останат 2 или помалко месеца тичаш да го прекратиш.кАзвам за тая тарифа защото в момента са променили условията и за мен е безумно да го подновя при новите условия и се поинтересувах.Много ми е интерестно какво ще направят ако спра да го плащам?! Най много да ми спрат телефона и да ми откажат последващи услуги, но за тяхно нещастие пазара вече не се състои само от м-зел... 8-)
и само Левски завинаги!

Трън
Контакти:

Мнениеот Трън » 29 юли 2010 15:27

satansho написа:значи..
договорите са за това за да се четат! Когато ги подписваш го правиш с ясното съзнание.
В момента договора на мтел сърф&талк може да се прекрати най рано2 месеца преди да изтече.Сиреч когато ти останат 2 или помалко месеца тичаш да го прекратиш.кАзвам за тая тарифа защото в момента са променили условията и за мен е безумно да го подновя при новите условия и се поинтересувах.Много ми е интерестно какво ще направят ако спра да го плащам?! Най много да ми спрат телефона и да ми откажат последващи услуги, но за тяхно нещастие пазара вече не се състои само от м-зел... 8-)

Ако спреш да плащаш, ти текат месечните такси и накрая ще ти пратят съдия изпълнител :)
Преди два месеца така ме стреснаха, обади се фирма за принудително събиране на задължения и си викам, айде сега, на кой дължа пари. Оказа се че съм забравил един измислен глобулски номер на месечна такса 5 лв и не съм го плащал няколко месеца. За 20 лева задължения щяха да ми пращат съдия изпълнител :)
Платих си 20 те лева и ги разкарах веднагичесаки.

Иначе договорът трябва да се чете, със сигурност мобилните оператори за го написали някъде с малки букви в договора за автоматичното продължаване, но спор няма че е адски некоректно. Сключваш договор за две години, след две години много помниш какво и кога си сключвал.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 29 юли 2010 16:17

Трън написа:
satansho написа:значи..

Ако спреш да плащаш, ти текат месечните такси и накрая ще ти пратят съдия изпълнител :)
Преди два месеца така ме стреснаха, обади се фирма за принудително събиране на задължения и си викам, айде сега, на кой дължа пари. Оказа се че съм забравил един измислен глобулски номер на месечна такса 5 лв и не съм го плащал няколко месеца. За 20 лева задължения щяха да ми пращат съдия изпълнител :)
Платих си 20 те лева и ги разкарах веднагичесаки.

Иначе договорът трябва да се чете, със сигурност мобилните оператори за го написали някъде с малки букви в договора за автоматичното продължаване, но спор няма че е адски некоректно. Сключваш договор за две години, след две години много помниш какво и кога си сключвал.

1. Никога няма да ти "пратят" съдебен изпълнител за 20 лева, вярвай ми! Това са фирми, които само с това се занимават и пращат писма или звънят, като се стараят да сплашат съответния длъжник!
2. Всеки си носи отговорността като си слага подписа някъде! А това за помненето на сключените договори...май няма да го коментирам. ;)
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
sixtynine
Контакти:

Мнениеот sixtynine » 29 юли 2010 16:28

Доколкото знам в месеца в който ти изтича договора трябва да подадеш заявление за прекратяването му иначе се подновява автоматично! :roll:
Изображение

Nole
Контакти:

Мнениеот Nole » 03 авг 2010 22:27

Аз също се опарих така. СМС получих чак, за да разбера че договора ми е автоматично подновен. Отидох в офиса, където ми беше отказано да мина на друг тарифен план, освен ако не е по-скъп. Отказаха ми да си купя телефон с остъпката, която се полага по моя договор, защото не съм се явил лично да го подновя. И най-интересното, че когато казах на тъпата офца в офиса, която по цял ден или и се карат клиенти като мен или лъже някакви будали с променлив успех като чичкото преди мен, че искам още отсега да заявя, че юли 2011 се отказвам от тия тъпаци тя ми заяви, че НЕМОЖЕЛО! Трябвало да стане един месец или по-малко преди изтичането му ?! Що за тъпотия ?!?! Понеже нямам представа къде съм си оставил договора исках да ми дадът едно копие, за което ще си платя, а простата селянка ми каза, че трябва да пратя някакво писмо незнам си къде и да се надявам да ми дадът на адреса на който живея. Но това не е най-лошото, а имено че реално нямам избор и дали ще ме ебът Глобул, Мтел или виваком за мен няма такова значение.

Върни се в “Свободна зона”