Щутгарт кани Бобич за спортен директор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Conan
Контакти:

Re: Щутгарт кани Бобич за спортен директор

Мнениеот Conan » 10 юли 2010 19:51

gardimarin написа:Conan да така е таке правилно да се направи но аз познавам достатъчно добре въпросния Събев все пак ми е селски както и много негови блиски приятели и ти казвам че простоватия му вид мами и щом са му дали парцела накой в общината има изгода селския има не връски а корени навсякъде недейте да си мислите че толкова лесно се огъва ;)

Аз имам щастието да не го познавам лично . Връзките му общината се въртят около едно име - кмета Николов ( който съвсем между другото беше забъркан в източване на ДДС преди време ) . Далеч съм от мисълта да подценявам Събев , Порточанов го направи и резултата го знаем . Но каквито и връзки да има Събев ... или корени , все пак не е Господ . Нито е държава в държавата . С оглед на приближаващите избори , не смятам че ГЕРБ биха рискували шумен скандал с главно действащо лице техен кмет . Съвсем отделно - и Събев , и бившата му жена бяха създадени от Денис Ершов . И ако Събев си е загубил разума дотам , че да рискува война с литовеца , то нека някой от ПР отдела да му напомни за Илия Павлов ;)

gardimarin
Контакти:

Мнениеот gardimarin » 11 юли 2010 00:10

Conan написа:
gardimarin написа:Conan да така е таке правилно да се направи но аз познавам достатъчно добре въпросния Събев все пак ми е селски както и много негови блиски приятели и ти казвам че простоватия му вид мами и щом са му дали парцела накой в общината има изгода селския има не връски а корени навсякъде недейте да си мислите че толкова лесно се огъва ;)

Аз имам щастието да не го познавам лично . Връзките му общината се въртят около едно име - кмета Николов ( който съвсем между другото беше забъркан в източване на ДДС преди време ) . Далеч съм от мисълта да подценявам Събев , Порточанов го направи и резултата го знаем . Но каквито и връзки да има Събев ... или корени , все пак не е Господ . Нито е държава в държавата . С оглед на приближаващите избори , не смятам че ГЕРБ биха рискували шумен скандал с главно действащо лице техен кмет . Съвсем отделно - и Събев , и бившата му жена бяха създадени от Денис Ершов . И ако Събев си е загубил разума дотам , че да рискува война с литовеца , то нека някой от ПР отдела да му напомни за Илия Павлов ;)

Conan както ти споделих вече така е прав си за много от нещата но ми се иска понеже аз повече чета отколкото пиша тук повече за футбол да се спори а не за хора които и те не знаят колко на дълбоко в лайната са потънали колкото и да е жалко за сега в БГ такива хора като Сабев имат възможнос да издържат клуб с претенции за нещо по голямо и докато е така отборите и феновете ще страдат вище какво става в Левски,ЦСКА,Ботев и да не ги казвам всички айде със здраве ;)

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 26 юли 2010 07:12

[center]Щутгарт представя Бобич в четвъртък[/center]
Информацията, която от известно време се прокрадва в германските медии, а именно, че Фреди Бобич ще бъде назначен за главен мениджър на Щутгарт, скоро ще стане факт. Бившият нападател на "швабите" ще наследи на поста Хорст Хелдт, който пък от новия сезон ще работи в Шалке 04. В Германия са убедени, че договорът на Бобич с Черноморец няма да е пречка, защото в него има клауза, позволяваща на добрия приятел на Красимир Балъков да си тръгне, ако получи предложение от клуб от Бунделсигата.

"Още не съм подписвал нищо. Има някои дребни детайли за доуточняване", заяви Бобич.

Очаква се той да бъде официално представен в четвъртък, когато Щутгарт излиза срещу норвежкия Молде в двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

В кариерата си на футболист Бобич прекара 5 силни сезона при "швабите", като бе част от магическото трио, заедно с Балъков и Джоване Елбер. За националния отбор на Германия има 37 мача и 10 гола.

http://football.sportal.bg/news.php?news=250295

[center]И без него ще се оправим.Никой не е незаменим![/center]
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 27 юли 2010 23:47

„Черноморец - Бургас” благодари на Фреди Бобич

Спортно - техническият на „Черноморец - Бургас" изразява благодарността си към Фреди Бобич за професионализма и човешките качества, които той демонстрира по време на работата си като изпълнителен директор на клуба.

Бившият германски национал заемаше длъжността година и половина, но за краткия престой успя да внедри присъщия му европейски манталитет в поведението на всички. Бобич реши да се завърне в „Щутгарт", което се обяснява с факта, че там бяха най-успешните години от активната му футболна кариера заедно с мениджъра на „Черноморец" и близък негов приятел Красимир Балъков.

Председателят на Съвета на директорите на „Черноморец - Бургас" Митко Събев взе отношение по повод работата на Фреди Бобич в Бургас. Ето какво сподели той пред в-к „Тема спорт"

- Фреди е един изключителен професионалист, който за наша огромна радост дойде да работи в България. У нас сме свикнали винаги да се оценява по това кой какво получава, а не кой какво може да даде.
При нас обаче нещата са поставени на тази основа и затова ще кажа, че това, което получихме от Фреди за времето на неговия престой в Черноморец Бургас, е неоценимо. Ако трябва да съм още по-конкретен, ще спомена, че чрез неговата работа направихме големи крачки напред като организация, структури, позитивен начин на мислене и работа. Но с идването на Фреди в България не спечели само Черноморец Бургас, спечели българският футбол като цяло. Само година след неговото привличане в Бургас той единодушно бе избран от УС на Щутгарт за спортен директор, което потвърждава и правилността на нашия избор, а това ни прави щастливи и горди. Вярваме, че с избирането на Фреди Бобич на този висок пост ние ще имаме приятел и партньор, който ще допринесе за сближаването на нашите два клуба в още по-голяма степен.

Мениджърът на „Черноморец - Бургас" Красимир Балъков също сподели: „Самото присъствие на Фреди Бобич в „Черноморец - Бургас" донесе в един български клуб духа на промените и което е още по-важно, този дух се усети в една територия, която е изключително важна за развитието на футбола - манталитета. Затова ще е трудно да запълним отсъствието на Фреди. Това, което служителите и всички работещи в клуба усвоиха и научиха от него, ще бъде от голяма полза в бъдеще. За това, което свърши Бобич, аз мога само да му благодаря и да му пожелая много успехи в Щутгарт и съм сигурен, че в негово лице ще имаме един сигурен партньор и занапред."

В близко бъдеще ще бъде организиран приятелски двубой на стадион „Лазур" между отборите на „Черноморец - Бургас" и Щутгарт, а служители на бургаския клуб ще трупат опит от своите колеги в Германия. Това са само първите стъпки в бъдещото сътрудничество между двата клуба, което е планирано да се разраства.

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 01 авг 2010 15:58

Фреди Бобич: Щастлив съм, че бях част от проекта Черноморец

„Тема Спорт" бе първата медия, която успя да направи интервю с Фреди Бобич часове след като стана ясно, че той ще премине в Щутгарт. Днес Бобич ще бъде представен официално като новия спортен директор на Щутгарт, след като в предходните 18 месеца изпълняваше тази функция в Черноморец.

- Г-н Бобич, с какви чувства напускате Черноморец?

- С чувство на радост и тъга. От една страна, е предизвикателството да работя в един от най-големите футболни клубове в Германия, какъвто е Щутгарт. От друга, ми е мъчно, че напускам един клуб, в който съм инвестирал енергия, в който сме поставили началото на много положителни неща по пътя към израстването. Без никакво съмнение Черноморец Бургас ще остане завинаги част от мен.

- Кога получихте поканата от Щутгарт и как преминаха преговорите?

- Преди седмица-две проведохме разговори с ръководството на Щутгарт. От самото начало се видя, че те са позитивно настроени към мен и моите виждания за развитие на клуба. В същото време обаче съвсем естествено са водени разговори и с няколко други кандидати. В крайна сметка те са се спрели на моята кандидатура, което означава, че ми гласуват доверие, което искам да оправдая.

-Какво ви накара преди година и половина да започнете работа в Черноморец? Как Митко Събев и Красимир Балъков успяха да ви убедят да приемете?

- С Красимир Балъков се познаваме много отдавна, а мисленето и вижданията ни за развитието на футбола са идентични. Проектът и концепцията за неговото осъществяване, които ми представиха г-н Митко Събев и Красимир Балъков, бяха толкова впечатляващи, че нямаше как да откажа на такова предложение. И сега, когато си тръгвам оттук, се чувствам безкрайно щастлив, че бях част от това начинание.

- Доста български медии написаха, че напускате Черноморец, защото усещате нестабилност в клуба и виждате, че проектът няма да бъде осъществен? Как ще им отговорите?

- Уважавам българските медии, но моето заминаване няма нищо общо с тези твърдения, за които говорите. Затова само ще кажа - това са спекулации. Напротив, аз оставям един добре работещ и функциониращ клуб без никакви финансови проблеми. Разбира се, трябва да отчетем, че Европа се намира в труден период на криза и това няма как да не окаже влияние. Има временни затруднения, както навсякъде, но ние се стремим и успяваме да се справим с тях.

- Считате ли, че в българското първенство има футболисти, които биха могли да играят с успех в Щутгарт, и ако „да", ще опитате ли да привлечете някой от тях?

- В българското първенство има много талантливи млади футболисти но такива, които да играят в Бундеслигата, са единици. БФС трябва сериозно да помисли и да направи лигата в България по атрактивна и конкурентна на останалите европейски първенства. Да промени така футболния продукт, че българските футболисти да станат по-конвертируеми в Европа. Достатъчно е да се погледнат първенствата на съседни страни, които могат да послужат като еталон, за да може един ден и българските футболисти да се котират по-добре в първенства като Бундеслигата, Премиер Лийг, Примера и други.

- Какво ви хареса и какво ви разочарова в българския футбол?

- Креативността, гордостта и голямото желание са нещо много позитивно, но те трябва да бъдат канализирани и свързани със съвременните тенденции за развитие на продукта футбол. Разочарованието ми е породено от нерешителността за промени в българския футбол. Не познавам в подробности и задълбочено работата в другите български клубове, но това, което виждам, е, че повечето от тях се опитват да работят професионално. Вярно е обаче, че и много от тях нямат необходимите условия за това. Ето защо ние в Бургас започнахме от изграждането на една съвършено нова, много добра база за работа на футболистите, която след време ще донесе и така очакваните успехи.

- Има ли други отбори в България освен Черноморец, които са на правилен път и ви допада как работят и се развиват?

- Разбира се, има клубове, които вървят по свой път и начин, градят авторитет и постигат успехи като Литекс и традиционните участници в европейските турнири ЦСКА и Левски.

- Ще ви видим ли някой ден отново в Бургас, на мач на Черноморец, и ще продължите ли да помагате на Краси Балъков, макар вече като шеф в Щутгарт?

- Отношенията ми с г-н Събев и Красимир Балъков автоматично се превръщат в едно партньорство, което несъмнено ще донесе позитиви за Черноморец. В подходящо време ще направим контрола между представителните отбори на Черноморец и Щутгарт. Тя ще се проведе на чудесния стадион „Лазур" в Бургас. Треньори и служители на бургаския клуб ще се обучават и ще трупат опит в Щутгарт. Съвместната ни работа ще намери и други по-широки измерения, които ще коментирам на един по-късен етап. Винаги съм отворен с каквото мога да бъда в полза на Черноморец. Аз, както вече споменах, съм инвестирал немалко енергия и сили за осъществяването на забележителния проект за развитие на клуба. В мое лице Черноморец Бургас, господин Събев и Краси Балъков имат eдин съмишленик и партньор в по-нататъшния път за развитие. Искам да пожелая на всички служители, фенове, футболисти и най-вече на човека, който е първопричината нещата да се случват и Черноморец да е това, което е сега, а именно господин Събев - много късмет, енергия и търпение, за да постигнат заедно това, към което са тръгнали. За мен най-голямото удовлетворение ще бъде догодина да видя Черноморец Бургас и Щутгарт като участници в Европейските клубни турнири.

Върни се в “Черноморец”