optimistik написа:Всеки си има мнение и има право да се обоснове.Най-лесно е ...
Ми съгласен съм с теб.Но все още не съм убеден, че зад Бойко не седят корпоративни интереси, а заместник-председател на НС да се замеси по такъв гаден начин в далавери и въобще екипа около Бойко е ужасен. Това е показателно. Не е само Лъчо Мозъка. Как може да не се изкефя, ако Бойко се окаже читав човек и радеещ за благото на българите?! Та нали, тук живея. И не мисля да ходя никъде в следващите 6-7 години... Значи мисли и за моето благо. Просто, последните 20 години видях лично, а от историята знам за последните 120 (може би наистина Стамболов, но и той има спорни действия, като за мен, например, той не се справя с надигащата се комунистическата измет... и терора, който налагат копоите му, където между мокрото изгаря и сухото...) години, че българският политик традиционно е алчно и гадно същество. Най-малкото не ми вдъхва доверие. Така, както не ми вдъхваха доверие Виденов, Костов, царя, Станишев... Единствено П. Стоянов от политиците ми вдъхваше доверие, но и от него се разочаровах покрай компроматната война с онова ченге.
Много лошо впечатление ми направи начина, който се оправдава с миналото правителство. Кражбите им са били огромни. Едва ли някой се съмнява. Ама... Не е мъжко да се оправдаваш по този начин все. Вършиш рабта и си траеш. Като не искаш не се хващаш на хорото. Друг е въпросът, ако си търсиш извинения, защото човек, ако иска да си намери извинение за нещо, което не може да свърши, ще намери винаги.
Аз анализирам фактите. И не се убеждавам, че тези сега са много по-различни от предишните. Кризата в образованието ще бъде задълбочена от поредните "реформи", които ще трят най-много година-две. В здравеопазването се работи на парче, както и при Костов и Станиев, и царя. Няма ясна визия за това какво е нужно за в бъдеще. Едно се променя, след месец и то се променя. Ужасяваща криза в културата. Рашидов е некомпетентен. Няма воля да се пипа здраво във Вътрешното министерство... И още, и още.... Анализирам, анализирам.