Често мислих за тази статия. Често тя започваше различно. Днес тя започва така: "Затворници на една вяра"Prigionieri di una fede - SS Lazio).Ние много добре разбираме какво искат да кажат привържениците на Лацио: пълно отдаване на цветовете на клуба който обичаме.
Но сега се замислям за всички нас. За привържениците. Разбира се аз никога няма да мога да махна ултра одеждата. Винаги ще виждам света, през очите на онези които гледат мача от най-лошите места на стадиона. През очите на тези които не търсят удобството в път за да гледат отбора си. Е, аз съм един ултрас. Няма от какво да се извинявам на другите фенове но днес аз ще съм и техния глас.
Това е истина - ние сме затворници. Футбола се променя малко по малко в нещо друго. И ние не можем да направим нищо по въпроса. Невидимите решетки на затвора на бъдещето ни държат на мястото кадето се намираме. Или трябва да говоря в минало време ? Кадето се намирахме ???
Когато футбола е бил открит други спортове са били на мода. Тенис, ръгби, крикет, бокс и тн. са били на първите страници на вестниците. Играчите и особено феновете на футбола са били считани като лошата част на обществото. Работници, трудоваци, глупаци и хора от лошите квартали.
Като спорт трябва да призная, че футбола не е нещо особено. Твърде много хора гонят топката, а също така и отнема около 2 часа...Е, тогава каде е магията ?? Как е възможно футбола да бъде "краля на спортовете" ??? Отговора е прост и същевременно болезнен - ЗАРАДИ ФЕНОВЕТЕ. Заради хората. Защо болезнен? Защото заради това той ще "умре". Сега всички (банкери, добри хора, семейни хора, жени,бебета, неродени деца) искат да идат на това "ШОУ". Полудявам когато чуя тази дума "шоу" !!! Не са ли цирка, театъра,операта, хандбала, баскетбола,формула 1 и дисниленд достатъчни ???Защо искат да ни отнемат тази последна наслада? Последното място кадето може да отидеш и да се чувстваш свободен ? Свободен да псуваш, да плюеш, да говориш силно, да пиеш с приятели, да преживееш приключението на едно гостуване. Трябва ли всички да бъдем каквито ни искате ?? Да седим на стол , да пляскаме с ръце, а може би и да носим правилната марка парфюм. Да не може да крещим защото на съседната седалка седи 9 годишно момиче. Да не може да псуваме защото жена на високи токчета до нас не може да понесе тази грубост??? Дали наистина трябва да си продам къщата за да присъствам на мач от световното първенство ? Билета за мача стана толкова важен, че вече пишат името, адреса ти и роднините ти до пето коляно на него. За да бъдеш принуден да сединш на топъл стол, да пиеш Пепси и да ядеш хот дог??
Източник: ultrasloko.com
Внимание крадат ни футбола !!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Внимание крадат ни футбола !!!
http://ultras-bg.com/video/play/248.html
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6BvtSP7zj3c[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU[/youtube]
AGAINST MODERN FOOTBALL
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PHB52_ey3rE&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6BvtSP7zj3c[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU[/youtube]
AGAINST MODERN FOOTBALL

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PHB52_ey3rE&feature=related[/youtube]

Blue_Lion написа:http://ultras-bg.com/video/play/248.html
Най-доброто клипче на тази тема,което съм гледал!!!

Кое от трите...
За всеки който се смята за повече от обикновен фен или иска да бъде повече от обикновен фен от "ултрас не е мода, ултрес е начин на живот"...
i. Обичай твоята фанелка и твоите цветове повече от всичко
ii. Вярвай и уважавай твоята група и твоите еднакви
iii. Не поставяй граници или прегради на твоята вяра, защитавайки я от злото и от всякакъв вид опозиция
iv. Бъди винаги готов за лоялен сблъсък с други ултрас или hools а не с обикновенните хора, без да използваш нож или друго.
v. Бъди винаги честен винаги във всичките действия или инициятиви.
vi. Различавай се от останалите.
vii. Следвай твоя отбор, в добро или зло, винаги и навсякъде дори и да си в протест.
viii. Купувай билетите за мачовете и посещавай гостуванията с твои пари.
ix. Не прави за нищо на света компромис, като респект на твоите чувства.
x. Съпротивлявай се срещу твоите управници или срещу твоите футболисти когато нямат респект към твоята вяра и твоите чувства.
xi. не опетнявай идеалите на това движение (ultras/hools) с различни форми на ежедневна престъпност.
xii. Не зацапвай тази вяра с политически интереси.
xiii. Не се прави на вандал, не разрушавай това което те заобикаля, не кради от магистралите или от обикновенните пътища каквото и да било.
xiv. Прави протестни плакати, хореографии, манифести и друго, само с твои сили без икономическата помощ на футболния ти клуб или на някой спонсор.
xv. Не комерсиализирай вътрешността на твоята група, продавайки материали на хора които не са част.
xvi. Не опетнявай с интриги, спекулирайки с името на отбора за който даваш сърцето си.

Ултрасите нямат имена за външния свят, само приятелите ги познават. Нямат лица, често качулката им покрива лицата, един шал на лицето и това е. Ултрасите нямат нормално облекло, не следва модите, пренебрегва ги. Когато се качва на влака, върви по тротоара дори когато не е облечен със симвплите на своя отбор, ЩЕ ГО РАЗПОЗНАЕШ. Ултраса атакува ако бъде атакуван, помага в нужда. Ултраса не спира да бъде такъв дори когато си махне шала или като се прибере след дълго гостуване, продължава да се бори 7 дни от 7. Ветеранът Ултрас дава пример на по-младите, и младите го уважават. Младите са горди, че могат да стоят около по-стар от тях, да се поучи от критиките и да се гордее от комплиментите. Когато обикновените хора гледат един УЛТРАС не го разбират, и той не иска да бъде разбран от хората, не дава обяснения за това какъв трябва да бъдеш. Всеки ултрас е различен, има ги тези които се обличат с материали на своя отбор или група, и тези които никога не са имали такива. Тези които се движат с групата и тези които са сами и са си лидери по рождение. Ултрасите са различни, но ги обединява любовта към своя отбор, това да могат да издържат под дъжда или студа за 90 или повече минути, обединява ги това, че се топлят пеейки с цяло гърло, обединява ги сигурността, която им дава приятелят, които му спи на рамото във дългия път, обединява ги разходката с гордо вдигната глава в поредния чужд град, обединява ги радоста от тръгването и умората от връщането, обединява ги поделеният сандвич и разделената цигара, обединява ги погледа, които си разменят след поредната ръкопашна схватка с противник, обединява ги манталитетът. Нещата, които ни обединяват, са тези, които ни разграничават от външния свят, отдалечават ни от разтревожените ни родители. УЛТРАС е изключение на правилото, e неочакваната изненада, когато мислиш, че си се разминал. УЛТРАС е дори и ръката която ти помага да се качиш в последния момент защото влака тръгва. УТРАС не е насилието, то е защитата от един живот изпълнен с насилие, от своеволията на полицията, от платените телевизии, от изгъзиците на новите генерации, от телевизионните предавания боклук, и преди всичко от репресията. УЛТРАС е и много още чувства неописуеми с думи, неразбираеми от обикновените хора, които предпочитатат да живеят зад едно стъкло, отколкото да го счупят, за да навлезнат в реалността, студена и дъждовна...

Blue_Lion написа:Кое от трите...За всеки който се смята за повече от обикновен фен или иска да бъде повече от обикновен фен от "ултрас не е мода, ултрес е начин на живот"...
i. Обичай твоята фанелка и твоите цветове повече от всичко
ii. Вярвай и уважавай твоята група и твоите еднакви
iii. Не поставяй граници или прегради на твоята вяра, защитавайки я от злото и от всякакъв вид опозиция
iv. Бъди винаги готов за лоялен сблъсък с други ултрас или hools а не с обикновенните хора, без да използваш нож или друго.
v. Бъди винаги честен винаги във всичките действия или инициятиви.
vi. Различавай се от останалите.
vii. Следвай твоя отбор, в добро или зло, винаги и навсякъде дори и да си в протест.
viii. Купувай билетите за мачовете и посещавай гостуванията с твои пари.
ix. Не прави за нищо на света компромис, като респект на твоите чувства.
x. Съпротивлявай се срещу твоите управници или срещу твоите футболисти когато нямат респект към твоята вяра и твоите чувства.
xi. не опетнявай идеалите на това движение (ultras/hools) с различни форми на ежедневна престъпност.
xii. Не зацапвай тази вяра с политически интереси.
xiii. Не се прави на вандал, не разрушавай това което те заобикаля, не кради от магистралите или от обикновенните пътища каквото и да било.
xiv. Прави протестни плакати, хореографии, манифести и друго, само с твои сили без икономическата помощ на футболния ти клуб или на някой спонсор.
xv. Не комерсиализирай вътрешността на твоята група, продавайки материали на хора които не са част.
xvi. Не опетнявай с интриги, спекулирайки с името на отбора за който даваш сърцето си.
Е това за Домът-с Армията което е!!

тия врели некипели мислеше ли ги когато на финала Левски - Литекс лумпените от моя отбор оставиха един цял сектор без седалки на стадиона на твоето Берое
тея теми напоследък, възхваляващи ултрасите едва ли не като едни съвременни рицари или мускетари са доста зле скроени.... остава и неква ода да си напишете за собствена възхвала
а тва че 'признаваш' че футбола не е нещо особено само показва, че и ти си от тези които ходят на мач не заради играта, а заради възможността да се сбиеш или за да се зъбиш през оградата на полицаите (като малките деца дето дразнят животните в зоологическата)
повярвай ми мой човек вие ни крадете футбола
тея теми напоследък, възхваляващи ултрасите едва ли не като едни съвременни рицари или мускетари са доста зле скроени.... остава и неква ода да си напишете за собствена възхвала
а тва че 'признаваш' че футбола не е нещо особено само показва, че и ти си от тези които ходят на мач не заради играта, а заради възможността да се сбиеш или за да се зъбиш през оградата на полицаите (като малките деца дето дразнят животните в зоологическата)

Vailo написа:тия врели некипели мислеше ли ги когато на финала Левски - Литекс лумпените от моя отбор оставиха един цял сектор без седалки на стадиона на твоето Берое
а тва че 'признаваш' че футбола не е нещо особено само показва, че и ти си от тези които ходят на мач не заради играта, а заради възможността да се сбиеш или за да се зъбиш през оградата на полицаите (като малките деца дето дразнят животните в зоологическата)![]()
Я ми кажи точно кои лумпени, щото аз имам друго наблюдение за мача?
Vailo написа:тия врели некипели мислеше ли ги когато на финала Левски - Литекс лумпените от моя отбор оставиха един цял сектор без седалки на стадиона на твоето Берое
а тва че 'признаваш' че футбола не е нещо особено само показва, че и ти си от тези които ходят на мач не заради играта, а заради възможността да се сбиеш или за да се зъбиш през оградата на полицаите (като малките деца дето дразнят животните в зоологическата)![]()
Статията не съм я писал аз и тя не се отняса за тия, дето потрошиха стадиона ни. Отнася се за хора като тези: