Любопитно. Футболисти, мигрирали от други спортове?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Любопитно. Футболисти, мигрирали от други спортове?

Мнениеот metodito » 23 яну 2009 22:37

Знаем, че много често в живота се случва да искаш да направиш нещо, работиш по въпроса, учиш и се стараеш, а сякаш нищо не се получава. Опитваш друго и се получава от раз. И не само това, но сякаш това първото колкото и далечно да е то ти помага в новото поприще. Както в живота, така и във футбола няма логика.
Примери за такива хора има много. Във футбола е особено интересно. Най - известния подобен пример е може би Роналдиньо. Занимавал се професионално със самба и непрофесионално с футбол, когато дошло време да избира кое по му лежи на сърцето той направил своя избор. Резултата се вижда, за съжаление на всички самба фенове. Друг известен подобен пример е Зидан. Той е бил много добър състезател по джудо, но травма ли не си спомням какво го кара да почне да се занимава с футбол. Забелязали ли сте интересния начин по който бягаше този човек, а главите , които раздаваше (хахаха). Има един уникален футболист на когото така и не му провървя да играе голям футбол,а и самия той може би не е искал толкова - Обафеми Мартенс, който сега играе в закъсалия Нюкясъл е бивш спринтьор и докато играеше в Интер ( за разлика от Англия свободните пространства, които остават на нападателите са по - големи) това му личеше. Нямаше кой да го надбяга този. А от нашето първенство, за мен най - известния пример беше Топузаков. Бивш гимнастик, въпреки че не беше най - високия човек на света, успяваше да надскочи доста по - високи футболисти от него. Някой знае ли други известни футболисти? Та това, което искам също да кажа е, че много често при тези футболисти има нещо уникално. Мое мнение, разбира се.
Последна промяна от metodito на 23 яну 2009 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Re: Любопитно. Футболисти, мигрирали от други спортове?

Мнениеот angelov » 23 яну 2009 22:47

Георги Аспарухов - Гунди. Като младеж играе едновременно футбол и волейбол.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 яну 2009 22:49

Стоичков? Какво е тренирал тоя младеж бледен?

SS Lazio

Мнениеот SS Lazio » 23 яну 2009 22:51

От др. спортове нз ма знам от други видове - Беконов от маймуна мигрира за да стане футболист. Добре, че Чичо Пенчо е по наясно с думата еволюция, отколкото с произнасянето и :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
paolon
Контакти:

Мнениеот paolon » 23 яну 2009 22:54

БОКС ИЛИ БОРБА НЕ ПОМНЯ ТОЧНО,СТОИЧКОВ

SS Lazio

Мнениеот SS Lazio » 23 яну 2009 22:58

paolon написа:БОКС ИЛИ БОРБА НЕ ПОМНЯ ТОЧНО,СТОИЧКОВ

Кеч с Журналисти

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 23 яну 2009 23:06

Интересна е историята на Андрий Шевченко. Като дете, той кандидатства в спортно училище с профил футбол, но изпитващата комисия го отрязва и не го приемат. Тогава той е бил решен да се откаже от футбола и да се занимава с някъкъв друг спорт, но баща му го води в школата на Динамо, там го взимат и на следващата година без изпит е приет в спортното училище.

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 23 яну 2009 23:43

Сега се сещам за един японец Акира Нарахаши (за фамилията не съм сто процента сигурен), той до 23 годишна възраст е бил професионален каратист и любител футболист. После става национал по футбол.

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 23 яну 2009 23:49

Цветан Генков е бил спринтьор доколкото знам.А иначе каквото съм чувал (все пак не съм бил роден) е имало един съветски играч на име Бобров (не съм сигурен) който е бил капитан на олимпийския тим по хокей на лед на СССР с който става олимпииски шампион и също така е бил капитан на националния отбор по футбол ...

Върни се в “Футбол - Свят”