Професор поиска да преименуват Левски
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Професор поиска да преименуват Левски
Интересно е, че си мислите, че един режим смазал под власта си милиони хора не е могъл да се справи с клубче на 30 години... Аз не обвинявам нито един отбор, че е комунистически и т.н. ... просто всички тогава са служели в интерес на партията по един или друг начин. Идеята, че ПФК Левски е стоял цял живот срещу комунистите и е отстоявал свободата на хората е наистина приятна, но лично за мен утопия. Цялата тази история с преписването на добродетели и негативи на дадени режими в/у дадени отбори е мн глупава. Със същия успех мога да нарека ПФК Левски отбор на мутрите, които съсипаха държавата ни. Друг е въпроса, че самите мутри са дирижирани от стари комунисти... ама да не задълбаваме. Тъпо е!
Noir написа:Интересно е, че си мислите, че един режим смазал под власта си милиони хора не е могъл да се справи с клубче на 30 години... Аз не обвинявам нито един отбор, че е комунистически и т.н. ... просто всички тогава са служели в интерес на партията по един или друг начин. Идеята, че ПФК Левски е стоял цял живот срещу комунистите и е отстоявал свободата на хората е наистина приятна, но лично за мен утопия. Цялата тази история с преписването на добродетели и негативи на дадени режими в/у дадени отбори е мн глупава. Със същия успех мога да нарека ПФК Левски отбор на мутрите, които съсипаха държавата ни. Друг е въпроса, че самите мутри са дирижирани от стари комунисти... ама да не задълбаваме. Тъпо е!
Лошо е да се прИписват добродетели, но още по-лошо е да се прЕписват, защото означава, че нямаш свои и крадеш чуждите.. щом прЕписваш.
Не знам каква е била идеята "Левски", но знам какво е претворената идея ЦСКА.Всъщност, Левски е оставен на сравнително спокойствие, за да има нещо, като състезание, а не служебно присъждане на титли в почти всички спортове у нас

Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- Синият Болярин
- Контакти:
Снайпер написа:Грешиш по съветски модел още в 1944г. се създава ПСК Левски.
Левски не е създаден, а е основан. Знае се кога, знае се къде, знае се и от кого. Може ли да се каже същото за вас след като сте създадени 34 години по-късно?
За въпросния доказаха че е фалшификатор.
Кои го доказаха и как стана това доказване? Намерихте внуците на растеляните генерали и те казаха, че дядовците им всъщност са се самоубили, защото не са можли да понесат мисълта, че великият, но още несъществуващ и все пак велик червен отбор е клуб на про-германските офицери?
Кашчей написа:Лошо е да се прИписват добродетели, но още по-лошо е да се прЕписват, защото означава, че нямаш свои и крадеш чуждите.. щом прЕписваш.
Не знам каква е била идеята "Левски", но знам какво е претворената идея ЦСКА.Всъщност, Левски е оставен на сравнително спокойствие, за да има нещо, като състезание, а не служебно присъждане на титли в почти всички спортове у нас
Да, приемам забележката за грешната употреба на дума, но не виждам как тя се явява аргумент за теб... Казах, че Левски е служил на интересите на партията, а ако тези интереси са да има противник на ЦСКА - пак не виждам как това е аргумент в твоя полза. Само да уточня: не храня някаква омраза към ПФК Левски, не ми е фикс идея те да бъдат мачкани по всички параграфи. Дразня се просто на феновете на този отбор, които незнайно защо се опитват да се изкарат по-истински българи, по-големи анти-комунисти, по-каквото и да е от мен, единствено на база на аргумента, че те са фенове на Левски, а аз на ЦСКА. ЦСКА не бил наследник на АС-23 ... ми здраве да е, щом така ви изнася нека ЦСКА е създаден от комунисти. И какво като е създаден от комунисти значи задължително е зло? Не ме разбирай погрешно, достатъчно ненавиждам този режим... но не съм и кон с капаци. Като нещо добро е създадено от някой - оценявам го. А ЦСКА е добро, поне от моята гледна точка... Нямам нужда историята на клуба ми да е чиста като сълза в държава, в която нищо просъществувало толкова дълго не е чисто като сълза. Ако ти като фен на даден отбор имаш нужда от това - ОК. Ако ти изнася ме напсувай на партизан, ятак и т.н. ... на мен, ако ми е интересно, ще ти отвърна на мутра от прехода, примерно. Дали поне един от нас ще е прав? Силно се съмнявам.
Само да задам един въпрос, надявам се той няма да бъде подминат от коментар заради правописна/граматическа грешка. Защо привържениците на Левски така силно се бунтуваха срещу използването на ЛеФски вместо истинското име на отбора им в скандирания и т.н.? Нима имат някаква мазохистична наклонност, противниковия отбор да обижда национален герой? Искате да можете, в последствие, да порицаете тази постъпка ли? Каква е логиката - аз искам да изразя недоволството си спрямо клуб, който носи името на велик българин, но не искам да оскверня името му, следователно наблягам на някакво разграничени между великата личност и клуба, който освен идеята на основателите си няма нищо общо с личността... но Неее!!! Вие искате да плюя на себе си и народността си и да изрека дадени "богохулства". Въпроса ми е - Защо?
- deepblue1963
Noir написа:Кашчей написа:Лошо е да се прИписват добродетели, но още по-лошо е да се прЕписват, защото означава, че нямаш свои и крадеш чуждите.. щом прЕписваш.
Да, приемам забележката за грешната употреба на дума, но не виждам как тя се явява аргумент за теб... Казах, че Левски е служил на интересите на партията, а ако тези интереси са да има противник на ЦСКА - пак не виждам как това е аргумент в твоя полза. Само да уточня: не храня някаква омраза към ПФК Левски, не ми е фикс идея те да бъдат мачкани по всички параграфи. Дразня се просто на феновете на този отбор, които незнайно защо се опитват да се изкарат по-истински българи, по-големи анти-комунисти, по-каквото и да е от мен, единствено на база на аргумента, че те са фенове на Левски, а аз на ЦСКА. ЦСКА не бил наследник на АС-23 ... ми здраве да е, щом така ви изнася нека ЦСКА е създаден от комунисти. И какво като е създаден от комунисти значи задължително е зло? Не ме разбирай погрешно, достатъчно ненавиждам този режим... но не съм и кон с капаци. Като нещо добро е създадено от някой - оценявам го. А ЦСКА е добро, поне от моята гледна точка... Нямам нужда историята на клуба ми да е чиста като сълза в държава, в която нищо просъществувало толкова дълго не е чисто като сълза. Ако ти като фен на даден отбор имаш нужда от това - ОК. Ако ти изнася ме напсувай на партизан, ятак и т.н. ... на мен, ако ми е интересно, ще ти отвърна на мутра от прехода, примерно. Дали поне един от нас ще е прав? Силно се съмнявам.
Само да задам един въпрос, надявам се той няма да бъде подминат от коментар заради правописна/граматическа грешка. Защо привържениците на Левски така силно се бунтуваха срещу използването на ЛеФски вместо истинското име на отбора им в скандирания и т.н.? Нима имат някаква мазохистична наклонност, противниковия отбор да обижда национален герой? Искате да можете, в последствие, да порицаете тази постъпка ли? Каква е логиката - аз искам да изразя недоволството си спрямо клуб, който носи името на велик българин, но не искам да оскверня името му, следователно наблягам на някакво разграничени между великата личност и клуба, който освен идеята на основателите си няма нищо общо с личността... но Неее!!! Вие искате да плюя на себе си и народността си и да изрека дадени "богохулства". Въпроса ми е - Защо?
1."Само да уточня: не храня някаква омраза към ПФК Левски..."
Ай стига,бе!Сега да не излезе,че едва ли не ни "уважаваш" или,не дай си боже,"обичаш?
2."Защо привържениците на Левски така силно се бунтуваха срещу използването на ЛеФски вместо истинското име на отбора им в скандирания и т.н.? "
Нашият отбор се казва Левски и всякакви "вариации" на тази тема ще бъдат посрещани "на нож"!А ти какво си очаквал?
3."Нима имат някаква мазохистична наклонност, противниковия отбор да обижда национален герой?"
Поправка:от противниковият отбор никой не е обиждал националния герой!Това се прави от дебилните му фенове.Капиш?
4."Каква е логиката - аз искам да ИЗРАЗЯ НЕДОВОЛСТВОТО си спрямо клуб,който носи името на велик българин..."
Ми то е много просто-вместо това,вземи,че измисли нещо,с което да ПОДКРЕПИШ ТВОЯ си отбор.Ама то за това се иска мозък,нали?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!
По-спокойно... не знам защо ти се вижда невъзможно да не мразиш противниковия отбор. Не съм казал, че го обичам, но не го мразя просто...
Това за името, признавам имаш право, исках само да покажа, че много фенове на този отбор използват това име и значимостта му в своя полза, това дразни. За подкрепа и недоволство не ми говори... всеки уж хули другия, че мрази, а не подкрепя, а в същото време и той прави същите неща - и подкрепя и псува... как пък всички фенове се изкарахте, че никой не псува отсрещния отбор. Тук визирам не само феновете на Левски, но и тези на ЦСКА. Или сега ти ще ми кажеш, че не си пял нито един анти ЦСКА рефрен? Мисля, че не съм обидил никой във форума, не виждам с какво провокирам нападки за липса на мозък... но щом за теб това е начина -ОК.
Това за името, признавам имаш право, исках само да покажа, че много фенове на този отбор използват това име и значимостта му в своя полза, това дразни. За подкрепа и недоволство не ми говори... всеки уж хули другия, че мрази, а не подкрепя, а в същото време и той прави същите неща - и подкрепя и псува... как пък всички фенове се изкарахте, че никой не псува отсрещния отбор. Тук визирам не само феновете на Левски, но и тези на ЦСКА. Или сега ти ще ми кажеш, че не си пял нито един анти ЦСКА рефрен? Мисля, че не съм обидил никой във форума, не виждам с какво провокирам нападки за липса на мозък... но щом за теб това е начина -ОК.
Изключително малоумна тема.Нашият клуб се казва "ЛЕВСКИ" и така ще бъде ВИНАГИ.Никой и никога няма да промени името на Великия ни отбор.Това трябва да бъде ясно на всички 

Аз не искам да ви се сменя името... искам само да спрете да го ползвате в своя изгода, а да почнете да работите в негова 

Noir написа:Аз не искам да ви се сменя името... искам само да спрете да го ползвате в своя изгода, а да почнете да работите в негова
Как не ви омръзват клишетата

Ти лично, би ли казал защо вие използвате прозвището армейци и се кичите, че сте армейски клуб?Това във ваша полза ли го ползвате или прославяте Българската армия по този начин?Дали Българската армия не е доказала през годините, че няма нужда от такава псевдослава, но вие имате нужда от славата на БА.....или нямате, ъм?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Синият Болярин написа:Левски не е създаден, а е основан.

мечтай си
Кашчей написа: защо вие използвате прозвището армейци и се кичите, че сте армейски клуб?
Те от самото си начало са армейски клуб.
Кашчей написа:Не знам каква е била идеята "Левски",
Ето я идеята на 'Шести клуб"

От 1937г. въпросния клуб е ръководен от комунисти.Затова ветераните ви разказват как се провеждат комунистически събрания на трибуната на игрището.
Това е "идеята" на клуба ви.
Само един стадион е кръстен на агент комунист, това е стадиона в с.Подуене.