Зрителите остават без нито един мач от Европа в националния

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
neznaiko
Контакти:

Re: Зрителите остават без нито един мач от Европа в националния

Мнениеот neznaiko » 20 юли 2010 12:28

Без да съм медиен експерт са близо до ума няколко фактора: (място за псувня)

1.Първо има медийна война между телевизиите и клубовете за телевизионните права от шампионатните мачове през идващия сезон 2010-2011, медиите сега показват мускули;
2.Времето е отпускарско и разходите от излъчването трудно се избиват в условия на криза, когато всяка фирма си оптимизира разходите, то за една телевизия е невъзможно да покрие жалките от 20 0000 до 50 000 евро от реклами на мач.
3.Какво прави Булсат, надцаква ефирните телевизии, като негласно агитира населението да си купи нейните жалки програми. (Място за псувня) Купувайки правата, купува сигурна аудитория, дори да е един файтон хора. Същата фатка приложи никому неизвестната ПроБг преди година-две, купи правата за излъчване на шампионата на много висока цена, защото знаеше, че колкото и скапан да ни е футболът има достатъчно балъци, които го гледат. А сега кърши китки като ощипана госпоица от Казичене и се прави че нищо не се случва. В тази връзка ставаме не само заложници на медиите, но и на БФС.
4.Тука, в България сме един файтон хора на всичкото отгоре неплатежоспособни, та ни правят на маймуни едни Булсатковци, които ще умрат още преди септември, ама сега всички ги псуваме, а това в учебниците се викало реклама. Но реклама и РR не се прави насила и с негативно отношение, а с по-високо качество и загриженост към своите абонати. Май всички можете да четете какви текстове пускаха по време на мача Левски-Дъндлок. (Място за псувня)
6.Апропо, попитайте настоящи абонати на Булсата, какво им е качеството на обслужването преди да се хвърлите в обятията им без да мислите. Да не кажат, че ги клюкаря аз. (Място за псувня) :))

Та се питам не могат ли да си пъхнат правата под банските всички медии барабар с БСФ-то и да ходят да се снимат с бързия влак за Силистра (едва се сдържах да не тегля една сочна псувня като Ицо Стоичкоф към Путко Мафани). Ще си гледам мачовете от интеренет и ще слушам коментарите на Дариците. Евалата братоци за ентусиазма, за хумора и за коментарите по време на мач. Направо си изключвам звука от ефира, предполагам, че всички го правите и слушам Гонга.

Хайде, усмихвате сe. (Място за псувня) :))

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 юли 2010 12:39

1. Как така има медийна война, след като правата са купени 5 години напред :mrgreen:
2. Правата за излъчването на Левски бяха 12 000лв. На фона на една национална телевиия, това е точно около минута реклама. Ако не могат да съберат реклами за една минута - т.е. - две реклами, става смешна работата, нали?
3. Точно това прави Булсатком, и не виждам нищо лошо - бори се за пазарен дял, предоставя ми възможност, която друга телевизия на тоя етап не предоставя.
4. Точно щото сме неплатежоспособни, може би щеше да е редно да кажеш, че месечната такса на Булсатком е най-ниската в страната.
5 - не знам що прескачаш направо на 6, но все тая :mrgreen: за какво обслужване говориш? Всичко на всичко имаш антена, конвертор и приемник. Антената и конвертора са изцяло пасивни устройства и то твърде елементарни, приемника има три чарка на кръст вътре. За какви проблеми става въпрос, та да се стигне до обслужване, щото аз за 4 години още не съм им звънял за проблем, просто щото нямам?

И последно се чудя - какво е усещането да си плащаш за някоя кабеларка и същевременно да гледаш мачовете по некви утрепани стриймове? :mrgreen:

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Мнениеот Federer91 » 20 юли 2010 12:52

Като ги дават мачовете по някоя общодостъпна телевизия ще ги гледам.Обаче като ще ме карат да се включа към тях,че да си и купи различните им боклуци,само и само да гледам 4-5 мача :? .Не съм умрял особено за тези мачове. Както и с Евроспорт 2,където само те я имали на български.За какво ми е на български след като английския коментар е по-качествен,а и общоеврпейския вариант на Евроспорт 2,който пуска моята кабеларка,дава доста различни и уникални спортове,които няма къде другаде да се видят.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 юли 2010 12:55

Хм, ти очакваш да гледаш дадена телевизия, без да се включваш към нея? Странно, как го виждаш?

Безотговорен

Мнениеот Безотговорен » 20 юли 2010 12:57

tprodanov е доста прав. Искам само да добавя, че това за което тука се мрънка и хленчи е абсурдно. Явно повечето от вас са забравили, че досега излъчването на мачовете от началните кръгове (особено на гостуванията) е било винаги на кантар. Много често не са излъчвани, като има уникални куриози като Ливърпул - ЦСКА, който никоя телевизия не излъчи. 90% от гостуванията в ранните кръгове не са били предавани и обикновенно е било заради смешни пари. Другото, заради което мрънкато е нелогично, е това, че някоя телевизия дава пари за нашите отбори. Това е повече от похвално, при положение, че всеки знае, че парите във футбола ни са далеч от другите страни. И последно. Направете си справка, колко от ефирните телевизии в западна Европа излъчват мачове на клубни отбори в турнирите и от домашното им първенство. Тук сме свикнали всичко да е без пари. Хората имат pay per view, платени канали.
Последна промяна от Безотговорен на 20 юли 2010 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 юли 2010 13:14

neznaiko - От 4 отиваш направо на шест.

4oKuTo - Защо пък да са виновни БНТ и останалите? Не ревете ли постоянно колко ужасни са БНТ и коментаторите им, но когато няма кой да излъчи мачовете на БГ отборите първо на тях пишете молебствени писма. ОТ къде на къде БНТ ще дава пари за протоколното гостуване на ПФК Левски и за срещата на Литекс, котято я я гледат 30 хил. човека я не.

Единствената причина Булсатком да излъчва тези първи срещи е да си хване няколко стотин рибки за нови абонати заради 6 мача.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 20 юли 2010 13:42

Няма да си пусна Булсатком ако искат и всички мачове от всички първенства и турнири да дават само по ТВ+, започнаха много да ме нервят, по-много тъп начин си правят реклмата!
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 20 юли 2010 13:51

Аз съм с Булсатком,вече три години и ми е добре.
Само Черно море.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 юли 2010 13:58

pomiqrat написа:neznaiko - От 4 отиваш направо на шест.

4oKuTo - Защо пък да са виновни БНТ и останалите? Не ревете ли постоянно колко ужасни са БНТ и коментаторите им, но когато няма кой да излъчи мачовете на БГ отборите първо на тях пишете молебствени писма. ОТ къде на къде БНТ ще дава пари за протоколното гостуване на ПФК Левски и за срещата на Литекс, котято я я гледат 30 хил. човека я не.

Единствената причина Булсатком да излъчва тези първи срещи е да си хване няколко стотин рибки за нови абонати заради 6 мача.

Да разбирам, че новите абонати няма да могат да гледат останалите мачове в групите? ;)

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 20 юли 2010 13:59

онзи по-горе с ника "незнайко" изобщо не е в час, ама изобщо...във времена на криза всеки гледа да си спечели повече клиенти, като по този начин да увеличи приходите си....

Какво прави Булсатком?

Тв+ взима правата за всичките мачове - дава най-много пари и получава правата, с което връзва ръцете на всички, които не гледат цифровата им телевизия. И така - който иска да гледа - подписва договор с компанията за 1 година или закупува оборудването им, което е около 150 лева. Който не иска да мине към тях - търси линкове в нета или слуша по радиото...

Повечето от вас изтърпяха някак си Левски - Дъндолк, но трудно ще пропуснат всички мачове от предварителните кръгове...за това в близките седмици абонатите на Булсатком със сигурност ще набъбнат сериозно, колкото и да плюе и псува "незнайко".

Това че не ви отърва политиката на Булсатком си е ваш проблем. Те ще спечелят, все пак именно тази цел са си поставили като са купували правата...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Футбол - Свят”