п.с Много ми хареса как разказвача нарича образно привърженика на ЦДНА - Стойчо

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
brossy написа:Хората винаги са мразели комунизъма,но не са имали глас.
нНа избори се е явявала една партия:БКП.И ако не отидеш да гласуваш значи лошо ти се пише.Не знам от къде си мислиш,че народа е обичал комунизъма.А колкото до титлите:БКП го е правила с цел да не се набива на очи и да се баламосва народа.След 12 поредни титли на ЦСКА от БКП са се усетили,че така става по лошо.Иначе ако са искали и 40 титли са щели да ви подарят.А колкото до победите сам прецени.Когато ви бием 7:2 ЦСКА става шампион.Не защото са по добри а защото са почвали с 10 точки аванс пред Левски(5 военни сателита )
Linkin_Park написа:Да , така си е от където и да се погледне! Първият мач , когото гледах беше цска - Левски (3:1) , но силно впечатление ми направи агитката на Левски и въпреки загубата избрах този отбор! Започнах да се интересувам все повече , винаги изслушвах с интерес по - възрастните от мен , когато говореха за Левски.Слушал съм разкази от хора живели по времето на незабравимият Гунди и от тях добих доста добра представа за цялостната история. След това почерпих доста информация от филми правени за Левски , интернет и т.н. , но най - силно впечатление ми направиха именно тези разкази! Доста теми срещах за това , че ние сме били облагодетеслтвени както четирибуквието по комунистическо време , но това доказва колко смачкани от миналото си са тези фенчета!
viroglav написа:brossy написа:По време на тоталитарния комунистически режим, обаче името на клуба е сменяно на 3 пъти: първо на "Динамо" (1950-1957), след това на "Левски- Спартак" (1969-1985) и на "Витоша" (1985-1989). За всички истински фенове на клуба името винаги е било - ЛЕВСКИ! Прав си кумонисти сме![]()
![]()
![]()
![]()
Дааа , добре е че си признаваш , че сте комунисти ... А по времената , когато аз съм живял истинските по - възрастни фенове на сегашния ПФК Левски се олицетворяваха с името Левски Спартак и им беше много странно след това да се казва отбора им в този по - съкратен вариант ... Ако на мен не вярваш , то попитай някой от тези левскари , живяли и преди 1989 година.
Гуу написа:Аха, ОК, сега ги прброих - 12 са, та въпросът не се изменя много, де... не само, че нямаше да имате 12 титли, ами нямаше и да ви има, ако не бяхте свързани с партията.
brossy написа:Гуу написа:Вие нарочно ли се правите на ударени ?
1) Ако Левски беше отбор, който не е свързан по някакъв начин с комунистите, щеше ли да спечели 17 шампионски титли ?
2)Щеше ли да има положителен баланс срещу всички други клубове в България (включително срещу ЦСКА, който е уж комунистически отбор) ?
3)Казахте феновете - ами отбор, който има толкова много привърженици в години, когато е била характерна пропагандата на социалистческите идеи, това не ви ли говори поне малко нещо...или всички левскари са били демократи ?
4)Георги Марков и Тодор Батков - хора пряко свързани с тогаващните комунисти, са фигури, които поеха управлението на Левски след промените ?
Мога да продължавам още много...Всичко това, което казах, не ви ли изглежда поне малко странно, да се позамислите малко, то е ясно, че обичате да живеете в измисления си свят, ама не е лошо да слизате на земята от време на време.
Хората винаги са мразели комунизъма,но не са имали глас.
нНа избори се е явявала една партия:БКП.И ако не отидеш да гласуваш значи лошо ти се пише.Не знам от къде си мислиш,че народа е обичал комунизъма.А колкото до титлите:БКП го е правила с цел да не се набива на очи и да се баламосва народа.След 12 поредни титли на ЦСКА от БКП са се усетили,че така става по лошо.Иначе ако са искали и 40 титли са щели да ви подарят.А колкото до победите сам прецени.Когато ви бием 7:2 ЦСКА става шампион.Не защото са по добри а защото са почвали с 10 точки аванс пред Левски(5 военни сателита )
viroglav написа:brossy написа:Хората винаги са мразели комунизъма,но не са имали глас.
Друже , доста далече си от истината ... По време на комунизма не се ходеше да се гласува. По тия времена имаше едно нещо , казващо се "желязна завеса" и едва ли много от хората са знаели що е демокрация. ПФК Левски винаги е бил комунистически клуб ... А поредните титли на ЦСКА са най - нормалното нещо ... По тези времена ЦСКА беше в топ 3 на Европа. Това е истината ...
Потребители, разглеждащи този форум: olimpi, vvessel и 30 госта